CHAT S TANJOU

CHAT S TANJOU

Tisk

altJiž zítra 17. dubna na našem chatu s osobností přivítáme zpěvačku Tanju. Chat začíná v 19.00 a vy nesmíte u takové události rozhodně chybět! Tanja potvrdila nový termín a před chvilkou proběhla zkouška a vše funguje na jedničku. Takže zítra naostro!!!

 

 

Zpěvačka pochází ze Severní Moravy, kde vystudovala gymnázium Dr. Šmerala a vystupovala s amatérskou kapelou Feferón.

Chodila na soukromé hodiny zpěvu k profesorce I. Šiftářové a zúčastnila se také TV konkurzu na pořad „Dluhy Hany Zagorové“, následovalo natáčení tří dílů tohoto pořadu s dalšími finalistkami.

Po absolvování gymnázia odjela s profesionální kapelou na dva roky do zahraničí.

Důležitý zlom v její kariéře nastal, když přišla nabídka ke spolupráci se skupinou Citron. Na začátku spolupráce vyhrála mezinárodní soutěž Intertalent a dvakrát se umístila v anketě Zlatý slavík na třetím místě.

Následuje přerušení spolupráce se skupinou Citron a Tanja se na nějakou dobu stahuje do ústraní. Stěhuje se do Prahy a vychovává dceru Nikolu. V té době otevírá vlastní kosmetický salon ROTUNDA.

alt

Od roku 2005 Tanja znovu koncertuje s různými muzikanty a skupinami, za všechny lze jmenovat rockovou skupinu ARENA.

V roce 2007 jí udělala velikou radost spolupráce s režisérem Milošem Formanem a jeho syny, na představení „Dobře placená procházka“ v Národním divadle v Praze.

V roce 2009 vydává zatím poslední CD. Na jeho tvorbě spolupracovala s H. Dočekalem, F. Bittnerem, D. Fikejzem, B. Urbánkem, J. Moosovou a M. Jirsou.

 

Zdroj foto: tanja.wbs.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpánka Živčáková: Na besedách se snažím vytvářet bezpečný prostor

Zivcakova perexŠtěpánka Živčáková je žena, která miluje výzvy. Tou aktuální je pro ni pořádání besed na téma deprese. Tato nemoc jí před deseti lety zcela nečekaně vlétla do života. Jako hurikán, který vše zničil, aby mohlo vyrůst něco nového. Svůj příběh...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dívka, která se vydala za tak trochu jiným šálkem čaje

Cajova divka perexJedním dechem se čte příběh „Čajová dívka z Kolibříkové ulice“, jehož autorkou je pařížská rodačka Lisa See, která vyrostla v Los Angeles a mnoho času strávila s otcovou rodinou pocházející z Číny. Hodně tedy věděla o tamních...

Divadlo

„Je to otázka estetiky – ta molekula je krásná“

elegance molekuly 200Třešničkou na dortu letošního ročníku festivalu Setkání Stretnutie bylo představení Elegance molekuly Dejvického divadla. Na to se těšil vyprodaný hlavní sál, kterým se nesla slavnostní atmosféra. Vše umocnil ještě krátký pro...

Film

KLIP: Porno převlečené za umění? Ani náhodou!

srbsky film klipOd chvíle, kdy – díky akci pro filmofily ´Fresh Film Fest´ - do naší distribuce vpadl snímek Klip, se ozývá ze všech stran Klip! Klip! Hurá!, anebo Klip! Klip! Fuj! Jak kdo do divácké veřejnosti volá, tak se pak z div...