Kutnohorské Rockování rozjede Petr Kolář po rockersku

Kutnohorské Rockování rozjede Petr Kolář po rockersku

Tisk

altBenefiční festival Kutnohorské Rockování, jehož výtěžek je určen na výstavbu rehabilitačního centra pro pacienty s roztroušenou sklerózou, se tentokrát uskuteční 2. června 2012 v Kutné Hoře, a to už podruhé. Za účasti oblíbených zpěváků a kapel se 1. ročníku povedlo upozornit na závažné onemocnění, které postihuje i mladé lidi. Nejinak tomu bude i v tomto roce.

Upozornit na problematiku onemocnění roztroušené sklerózy a podpořit svým vystoupením projekt rehabilitačního centra tentokrát přijede Petr Kolář s kapelou , skupina Buty, Vlasta Horváth s kapelou, Láďa Spilka s kapelou  a Marcela Březinová s kapelou OK Band. Sobotní den bude vskutku nabitý. Organizátoři připravili program pro děti, který odstartuje ve 13 hodin soutěžemi, atrakcemi a kouzelnickou klauniádou vynikajícího španělského kouzelníka.

„Již v roce minulém jsme veřejnost informovali o tom, že v současné době je více než 19 tisíc pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy. Specializované rehabilitační centrum pro tyto pacienty v České republice jasně není. Stejně jako je potřeba léčba farmaceutická, je důležitá i dlouhodobá rehabilitace, aby docházelo ke snižování invalidity. K vybudování rehabilitačního centra chybí to podstatné a to jsou finance na zakoupení objektu a následné rekonstrukce. Autorka projektu paní Věra Suchá, která se v tomto roce stala vítězkou Sestry roku  se dlouhodobě snaží nejen o informovanost veřejnosti, ale právě o vybudování rehabilitačního centra pro pacienty s diagnózou RS.

Jedinou změnou je místo konání akce. Máme připravenou suchou i mokrou variantu. Pokud nám počasí bude přát, koncerty budou pod širým nebem, a to v areálu zimního stadionu v Kutné Hoře. Pokud by nám předpověď naznačovala špatné počasí, koncerty budou uvnitř zimního stadionu. Proto diváci nemusí otálet se zakoupením vstupenek (k dostání v sítích Ticket Art). Na závěr bychom již touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří se na přípravě Rockování podílejí a šli společně s námi v této nelehké době do charitativního projektu. O to víc si vážíme všech návštěvníků, kteří nás přijdou podpořit stejně jako v roce minulém a pomůžou tak společně s námi vybudovat rehabilitační centrum.“ řekla organizátorka a manažerka projektu Hanka Ulmanová.

alt

Zdroj foto a více informací na  kutnohorskerockovani.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Myslím, že je určeno pro většinu hudbymilovného publika, říká o svém novém albu RED Tomáš Kympl

tomas kympl200Je dobré si pustit tohle album v klidu, třeba se zavřenýma očima, protože díky tomu oceníte nejen jeho zvukovou bohatost i světové parametry stejně jako tvůrčí potenciál Tomáše Kympla. Barevně rockové jiskření, rámus ve světě ticha, promě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak ti zmizet ze života je román o tom, jak přežít zlé časy

Jak ti zmizet ze zivota

Po delší době jsem si přečetla skvělý román. Trocha romantiky nikdy neuškodí. Nejprve mě upoutal jeho název, pak obálka a nakonec děj, který mě chytl od začátku až do konce. Román Jak ti z...

Divadlo

Palmovka přežila. Svou scénu otevře veřejnosti premiérou o Stalinovi.

palmo200Od dob ničivých povodní v roce 2013, proběhla v Divadle pod Palmovkou rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor budovy  spolu s výměnou vedení a ostatního personálu. Jen díky vstřícnosti a pochopení dalších divadelních scén se podařilo částečný chod divad...

Film

Eastwoodův portrét zakladatele FBI konečně vychází na DVD

altLegendární režisér Clint Eastwood má v polovině světa (ne vlastní vinou) vypěstovanou zvláštní auru tvůrce, kterému se podaří vše, na co sáhne. Je to dáno tím, že jeho slabší počiny se kinosálům mimo vlastní domovinu většinou vyhnou a ví o nich ...