STRATOVARIUS oznámili nového bubeníka

STRATOVARIUS oznámili nového bubeníka

Tisk

altNa přelomu roku 2011 se bubeník Stratovarius Jörg Michael rozloučil s aktivním hraním v kapele, ve které strávil šestnáct let, nahrál devět studiových alb a absolvoval nespočet koncertů po celém světě.

 

 

 

V březnu 2012 vyhlásila skupina konkurs na nového bubeníka - každý, kdo se na to cítil, mohl zaslat své demonahrávky tří vybraných písní - Coming Home, Father Time a Deep Unknown. Některá dema byla k shlédnutí na youtube nebo na fóru skupiny a mezi uchazeči bylo i několik žen. Celkově se přihlásilo více než sto adeptů. Jak uvedl při vyhlášení konkursu zpěvák Timo Kotipelto, skupina nehledala druhého Jörga - ale hlavně dobrého muzikanta a fajn parťáka.

Dnes je tedy konečně jasno, kdo usedne k opuštěným bicím po Jörgovi. Pátým členem kapely se stává mladý, teprve 24letý Fin Rolf Pilve. Je to všestranný bubeník, který se hudbě věnuje už od svých sedmi let a je schopen vedle metalu hrát téměř cokoliv. Studuje na Helsinské hudební konzervatoři, ale zároveň sám také učí. Aktivně hrál v hudebních skupinách různých žánrů a z různých zemí - jen namátkou: Essence of Sorrow, Beyond the Dream, Code for Silence, Status Minor, The Magnificent, Solution.45 nebo Miseration, ale bylo jich mnohem víc.

alt

Timo Kotipelto na stránkách skupiny uvádí: „Konkurence byla hodně tvrdá, ale Rolf byl jasně nejlepší. Byla tam jistota, přesná hra a taky ten správný přístup. Má úžasnou techniku a navíc ještě velmi muzikální styl hry, takže může i do našich starších písní vnést něco svého. Má už zkušenosti s hraním mnoha různých metalových stylů, takže pro něj nejsou problémem ani rychlé pasáže, ani progresivnější party. A jsem si jistý, že ať už v budoucnu složíme cokoliv, nebude mít problém to zahrát.“

A Rolf doplňuje: „Na konkurs jsem se poctivě připravil, naučil jsem se všechny písně, na kterých jsme se domluvili, i s živými zakončeními a tak. A jen pro jistotu jsem se naučil ještě pár písní navíc. Zahrát si se Stratovarius bylo skvělé a už den nato jsem se doslechl, že jsem byl nejlepší ze všech, které si pozvali na zkoušku. A pak bylo ještě druhé kolo, kde jsme si zahráli už míň formálně, trochu jsme jamovali.“

Tvorba Stratovarius měla na Rolfa prý vždy velký vliv - a nyní se stane jejich součástí. Skupina teď určitě pilně zkouší a dolaďuje formu na letní festivaly. S novým bubeníkem vyrážejí Stratovarius na turné už v červenci - a hned čtvrtá zastávka bude ve Vizovicích na Masters of Rock, kde zahrají v sobotu 14.7. Zatím se na něj můžete podívat třeba tady:


Zdroj foto: stratovarius.com a myspace.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ráda pracuji nejen v ateliéru, ale i s lidmi, nechci, aby se ze mne stal ateliérový samotář, říká malířka Rosana de Montfort

rosana foto perexKdyž mi i ve světě respektovaná malířka Rosana de Montfort naznačila, na čem všem pracuje, na čem se podílí, a že to není jen výtvarná tvorba, usoudil jsem, jestli za touto neskutečně tvůrčí a aktivní umělkyní nestojí náhodou celý tým...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nekonečný Zimní příběh

zim 200Nakladatelství Jota vydalo pořádnou bichli ve formě The New York Times bestseller Zimní příběh od Marka Helprina. Dokáže však tato oceněná knížka zaujmout i českého čtenáře?

 

...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Odvaha je jediným životním měřítkem, když něco opravdu chceme, uděláme cokoliv

Milovana

Dnes vám nabídnu tip na starší švédský kousek Till det som är vackert, u nás uvedený pod názvem Milovaná. V hlavní roli zde uvidíme Alicii Vikander - tento snímek jí otevřel dveře do světa filmu a upozornila jím na sebe. Za roli Katariny byla ocen...