Ugly Kid Joe otřásli Lucernou

Ugly Kid Joe otřásli Lucernou

Tisk

altRocková skupina Ugly Kid Joe je po patnácti letech zpátky na pódiích. Že vám tohle jméno nic moc neříká? Nebylo by divu, rok 1997, kdy se rozpadli, už je téměř historií. Nicméně teď jsou zpět, vyspělejší a nabitější než kdy dřív. V úterý 26. 6. poprvé navštívili Prahu v Lucerna Music Baru. Energie mají na rozdávání, a i když většina z nich shodila dlouhé vlasy, rock stále dělat umí. Ani zvukaři nezůstali sedět!

Začátek vypadal trochu rozpačitě. Jak asi bude vypadat koncert skupiny, která měla tak dlouhou pauzu? Ještě v devět bylo v Lucerně počitatelné množství lidí a dojít si pro pivo neztěžovaly ani davy diváků v trase mezi vámi a barem, ani žádné fronty. Jenže kolem tři čtvrtě na deset, kdy měl koncert začít, se najednou začíná Lucerna plnit. Fanoušci se nakonec sešli ve velmi přívětivém počtu. Kapela rozhodně nemusela trpět pocitem, že je u nás nikdo nezná, ale cesta na toaletu se naštěstí neprotáhla na dvacetiminutovou bojovku. Věkové složení publika bylo dost pestré. Je vidět, že na skupinu nezapomněli ani ti, kteří pamatují její začátky, zároveň si však během let získala i nadšence, kteří v době vydání posledního alba v devadesátých letech možná ani nebyli na světě. Diváci si na začátek museli sice počkat až do deseti hodin, ale les zvednutých rukou svědčil o tom, že čekání nikoho neunavilo.

alt

Ugly Kid Joe rozhodně není kapela, která by si od fanoušků udržovala odstup. Kytaristé měli samozřejmě plné ruce kytar, ale zpěvák Whitfield Crane se neomezil jen na počáteční podání rukou snad všem, kdo byli v dosahu, ani na četné zpívání v podřepu „face to face“ prvním řadám. Seskočil z pódia a prošel se mezi diváky, a pár slečen se dokonce může pochlubit jím připálenou cigaretou či společnou fotkou, pořízenou přímo během hraní.

Hned zpočátku vytasili skladby jako V.I.P., Dialogue nebo Neighbor. V nasazeném tempu pak pokračovali celých osmdesát minut, během kterých zazněly i staré známé hity Goddamn Devil, akustické podání nesmrtelného Cats In The Cradle nebo Mr. Recordman v pěveckém podání kytaristy Klause Eichstadta. Zazněla píseň z nového alba Devil’s Paradise. Ve finiši pak přišla řada na chytlavou Same Side, Sandwich, a jako poslední samozřejmě nesmělo chybět Everything About You.

alt

Publikum sice ze všech sil skákalo, mávalo, tleskalo, tančilo a zpívalo, ale každý koncert musí někdy skončit, zvlášť když kapela hned druhý den hraje v Innsbrucku. Po koncertě se mohli fanoušci vyfotit s jednotlivými členy i s mladou bubenicí, zaskakující za Shannona Larkina, který je na turné se svou další skupinou Godsmack. Poslední fotka, poslední zamávání, diváci se z Lucerny pomalu vytrácí a bedňáci mají sbaleno. Atmosféra a nadšení ale zůstalo v každém z nás určitě nejen během cesty domů. Pokud jste si nechali ujít jejich letošní koncert, doufejte, že bude nějaké příště, kdy to budete moci napravit. A věřte mi, pokud nás pod schody do pekla, jak avizuje název jejich nového alba Stairway to Hell, čeká zrovna tahle kapela, tak se máme po smrti na co těšit!

alt

Zdroj foto: Veronika Matějková (www.veronikamatejkova.com) pro Lucerna Music Bar


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na našich představeních bývá veselo, říká Jiří Zbořil

zbor perexModerátor a organizátor kulturních vystoupení Jiří Zbořil jezdí po republice s Divadlem Evy Hruškové, s Janem Přeučilem nebo se zpěvačkou Marcelou Březinovou. „Je vidět, že lidé byli dlouho doma a strašně jim chybí sociální kontakt - pobavit se, dá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tety Radana a Milena vědí o sexu všechno!

OsexuBezostychu perexPři čtení téhle útlé knížky musíte být opravdu ostražití, protože členění textu je malinko nepřehledné. Na stránce je vždycky kus textu a potom pasáže psané kurzívou, jsou tu poznámky v bublinách nebo barevně označené odstav...

Divadlo

Třeskutý duel vlašáku a mungo klíčků v Divadle Kalich

zenazapultemperexKoloniály se smíšeným zbožím nejsou jen tak obyčejné obchody. Nejen za pultem, ale také před pultem mezi regály s různorodým artiklem se denně odehrávají podivuhodné lidské i potravinové příběhy. Proto není divu, ...

Film

Klapka – letní filmová škola po čtyřicáté!

LFS perexJiž po čtyřicáté se během týdne na přelomu července a srpna stane z Uherského Hradiště, toho menšího ospalého městečka, centrum filmu. Bylo by však zbytečností hledat červený koberec a na něm se promenádující hvězdy. ...