Dámy a pánové, je libo hity Queen ve swingové podobě?

Dámy a pánové, je libo hity Queen ve swingové podobě?

Tisk

pirate swing band hity queenKapele s českými kořeny se podařilo něco v našich končinách dosud nevídaného. Hudebnímu projektu Pirate Swing Band Jiřího Ševčíka z Pardubic se splnil sen, na který musí být právem hrdý. Po dlouhém vyjednávání s managementem kapely Queen, jim byla udělena licence na ucelený albový projekt kompletně přearanžovaných písní této slavné čtveřice.

 

Čeští muzikanti se tak hrdě postavili vedle londýnské Královské filharmonie, která dosud jako jediná na přearanžované písně vlastní licenci. Pirate Swing Band loni zvítězil v tendru na „Leeading musical act“ v rámci speciální party k 40. letům Queen a nedožitým 65. narozeninám Freddieho Mercuryhove švýcarském Montreux, kde legendární skupina nahrávala svá alba a kde Mercury žil.

Jejich vystoupení před několika tisíci lidí z celého světa sklidilo mimořádný ohlas. „Ohlas byl tak obrovský, že si lidé z kanceláře skupiny Queen okamžitě vyžádali live záznam koncertu a nabídli nám, že když tento swing/Queen repertoár natočíme na studiové CD, postarají se o jeho distribuci v zahraničí a projekt podpoří,“ prozradil portálu Kultura21.cz frontman kapely Jiří Ševčík.

pirate swing band

Slovy chvály nešetřil ani legendární Brian May, který na adresu Jiřího Ševčíka vzkázal toto. „Ševčík je něco mezi Frankem Sinatrou, Michaelem Bublé ve spojitosti s Queen. Myšlenka swingové podoby je naprosto úžasná.“

Pochvalně se na adresu hudebníků z Pardubic vyjádřila i Freddieho sestra, Kashmira Cooke. „Ihned v Montreux  jsme dostali nabídky na účinkování ve čtyřech zemích, reportáže o nás odvysílaly téměř všechny tuzemské televize a speciální reportáž dokonce natočila i americká CNN International,“ líčí Jiří Ševčík.

pirate swing band brian may

Už v září se uskuteční v Pardubicích oficiální křest nového CD We Will Swing You a pokřtít ho přislíbili Karel Gott a Felix Slováček. Současně se na křestu nového CD odehraje i kinopremiéra časosběrného dokumentárního filmu o kapele od režiséra Jiřího Flídra. Podle prozatímních informací se objeví také zástupci samotných Queen. Část nákladu si vyžádala do Británie právě kancelář Queen a zájem projevily i další zahraniční subjekty.

pirate swing band karel gott

Audio záznam celého koncertu z Montreux najdete na odkazu http://soundcloud.com/jiri-sevcik-1/sets/jiri-sevcik-pirate-swing-band/

"We Will Swing You!"
Interpret: Jiří Ševčík + PIRATE SWING Band                                  
Vydavatel: ART STORM CZ s.r.o. ,
na základě exkluzivní licence od EMI Music Publishing Ltd. / Queen Music Ltd.
Termín vydání: Září 2012
 
Tracklist:
 
I Was Born To Love You
Livin‘ On My Own
Dreamer's Ball
I Want To Break Free
You Don’t Fool Me
I’m Going Slightly Mad
Bohemian Rhapsody
Radio Ga-Ga
We Will Rock You
Friends Will Be Friends
We Are The Champions

Ukázky z alba zde: http://soundcloud.com/jiri-sevcik-1/sets/jiri-sevcik-pirate-swing/
Více info zde: jirisevcik.com

pirate swing band hity queen

Zdroj foto: jirisevcik.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková: „Africká mentalita se od české velmi liší. Lidé žijí pro dnešní den a nepřemýšlejí nad tím, co bude v budoucnosti.“

200rozVyzpovídali jsme pro vás mladou spisovatelku Hanu Hindrákovou, která strávila nějaký čas v Keni a dokázala své zkušenosti zúročit ve dvou úspěšných knihách. V tomto rozhovoru nebude řeč jen o nich – zaměříme se i na její organizaci FAIR.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Barbara Moore: Snadný tarot

tarot 1Jedna z nejlepších autorek knih o tarotu, doslova mistryně ve vyprávění příběhů na motivy těchto karet, vydává knihu a karty, které jsou určeny dle jejích slov pro začátečníky, pro ty, kdož se s kartami teprve seznamují. Ale s gustem ji ocení i ti, kdož s...

Divadlo

Vánoční festival v divadlech Rokoko a ABC

vanocni festival divadlo rokoko abcDruhý ročník originálního jednodenního divadelního festivalu se uskuteční v sobotu 8. prosince. Podtitul vánoční skutečně přinese zážitky týkající se největších svátků v roce. Divadelní hry, doprovodný program a...

Film

Jiří Strach: “Přece si kvůli vlastní ješitnosti nezkazím film!”
ImageRežisér Jiří Strach je navzdory svému jménu považován za jednoho z nejlaskavějších českých režisérů, a stejně tak působí i v reálu. Je trpělivým učitelem mladých filmových tvůrců a má upřímnou radost z jejich úspěchů, protože dobře ...