Iveta Bartošová natočila po delší pauze dvě nové písně

Iveta Bartošová natočila po delší pauze dvě nové písně

Tisk

iveta bartosova noc je kralovstviOstře sledovaná zpěvačka konečně natočila nové písně. Mnozí už v něco takového nevěřili. Utopií se zdál i plán TV Pětka odstartovat zároveň se zahájením svého vysílání seriál ze života této kontroverzní zpěvačky. Nakonec se neuvěřitelné stalo skutečností a Iveta Bartošová se od října objevuje několikrát do týdne na televizních obrazovkách.

 

Diváci se tedy mohli stát svědky Ivetina hlasového cvičení, seznamování s novými písněmi, jejich nacvičování a ve finále i natáčení ve studiu. Novinky se jmenují Noc je království a Není cesty zpátky a jejich autory jsou muži, kteří pro Ivetu napsali i vůbec první singl v její umělecké kariéře (To mě nenapadá, 1984) - Pavel Vaculík (složil mj. i duetový megahit Knoflíky lásky) a Vladimír Kočandrle (mj. textař Svobodových Tří oříšků).

Obě skladby vycházejí nyní u příležitosti pěveckého vzkříšení Ivety Bartošové spolu s největšími hity i delší dobu odpočívajícími písněmi na výběrovém albu. Samozřejmě na něm nechybí slavné duety s Petrem Sepéšim Knoflíky lásky a Červenám, její snad nejžádanější píseň Tři oříšky, i předešlé comebackové hity Heja, heja a Nebe plné červánků.

Výběrové album pojmenované podle jedné z novinek Noc je království vyjde 7. 12 ve vydavatelství EMI Czech Republic.

iveta bartosova noc je kralovstvi

Studiové novinky Noc je království a Není cesty zpátky by zpěvačka měla poprvé živě představit ve společnosti svých nejslavnějších hitů za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka na svém prosincovém koncertě v Lucerně, který plánuje odvysílat TV Pětka.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Vaněk: „Koncerty v Brně, Praze a Mnichově Hradišti chystám sám a vymazluji k obrazu svému.“

tomas vanek200Zpěvák a herec Tomáš Vaněk se v prosinci vypraví se svými vánočními koncerty do tří měst a my jsme jej u této příležitosti vyzpovídali a zjistili, na co se jejich návštěvníci mohou těšit.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Milostný román v e-mailech

Severak 200Oblíbený milostný román na pokračování – Dobrý proti severáku a Každá sedmá vlna rakouského autora Daniela Glattauera, které vydalo v jednom celku nakladatelství Host Brno, je příjemným odpočinkovým čtením. V obou románech se projevuje autorova s...

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Pražský výběr - Symphony Bizarre: Koncert na stříbrném plátně

prazsky vyber200Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombast...