Ruská Arkona vydá v příštím roce exkluzivní live album Decade of Glory

Ruská Arkona vydá v příštím roce exkluzivní live album Decade of Glory

Tisk

arkona decades of gloryRuské pagan metalové skupině Arkona vyjde v březnu příštího roku live album s názvem Decade of Glory! Označují jej za nejlepší a nejambicióznější projekt posledních let, který bude obsahovat 31 písní.

 

 

Toto živé CD bylo nahráváno 11. dubna 2012 na show k desátému výročí kapely. Na pódiu se sešlo hned 21 muzikantů. Většina písní má mnohem vážnější a epičtější podobu než albové verze. Velkou zásluhu na všem má zpěvačka Masha, která odvedla výbornou práci. Vytvořila například nové aranžmá jak pro zpěv, tak pro orchestr, sehnala spoustu profesionálních muzikantů a zařídila skvělé vybavení i koncertní místo.

arkona live

Arkona je ruská pagan metalová skupina, které vévodí zpěvačka Masha. Střídá čistý zpěv s metalovým řevem. Styl hudby míchá ruský folklór doplněný hrou na flétnu či balalajku s death metalem. V ruských textech můžeme najít především slovanská témata, ale i bitvy či patriotismus.

Na Mashu a spol. se můžeme těšit i na letním festivalu Masters of Rock 2013, kam opět přijedou!

arkona masha


Arkona “Decade of Glory” (CD)
Datum vydání: 22. 02. 2013
Vydavatelství: Napalm records

CD 1

01. Az’
02. Arkaim
03. Ot Serdca K Nebu
04. Goi, Rode, Goi!
05. Leshiy
06. Zakliatie
07. Marena
08. Liki Bessmertnykh Bogov
09. Nevidal
10. Kolo Navi
11. Slav'sja, Rus'
12. Kupala i Kostroma
13. Odna
14. Sva
15. Kupalets
16. Katitsja Kolo

CD 2

01. Kolyada
02. Skvoz' Tuman Vekov
03. Maslenitsa
04. V Tsepiakh Drevney Tainy
05. Slovo
06. Bol’no mne
07. Pamiat
08. Arkona
09. Po Syroi Zemle
10. Oj, Pechal'-Toska
11. Yarilo
12. Stenka na Stenku
13. Vyjdu Ja Na Voljushku
14. Rus’
15. Zov Predkov

arkona decades of glory

Sestava:

Masha “Scream” – vocal, shaman drums, tambourine
Sergei “Lazar” – guitar, back vocal
Ruslan “Kniaz” – bass
Vladimir “Volk” - gaita gallega, tin whistle, low whistle, sopilka, zhaleyka, blockflute, back vocal
Vlad “Artist” – drums

Zdroj foto a informací: arkona-russia.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Zinnerová je nyní doma na jihu Čech

zinnerova zabrodska perexJana Semelková požádala o rozhovor se spisovatelkou Markétou Zinnerovou. Bude zřejmě trochu jiný, protože bydlíme ve stejném domě, navštěvujeme se a víme o sobě dost osobních věcí, které ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pojďte chovat slepice

slepice 200V lednu vyšla u nakladatelství Esence publikace Slepice v druhém, opraveném a revidovaném vydání. Kniha s podtitulem Výběr a chov slepic krok za krokem bude pomocníkem hlavně pro začínající chovatele.

...

Divadlo

Roztočené Šivovo kolo života
ImageV neděli 29. 1. v pražském divadle ABC se odehrála premiéra výjimečného a originálního tanečně-audiovizuálního představení Šivovo kolo života. Projekt, na kterém se zápalem pracovala skupina skutečných umělců bezmála dva roky, viděl...

Film

La Grande Bellezza

grande200Pri sledovaní filmu som sa stále vracala k novšiemu Sorrentinovmu filmu Mladosť, ktorý som videla ešte pred Veľkou nádherou. Nedalo mi to, navzájom ich neporovnávať a nehľadať medzi nimi paralely. Zatiaľ čo Mladosť na mňa pôsobila viac európsky (niel...