GO a REGIONTOUR – veletrhy cestovního ruchu a turistiky

GO a REGIONTOUR – veletrhy cestovního ruchu a turistiky

Tisk

region2003Ve dnech 17.1.-20.1.2013 se na brněnském výstavišti koná Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu GO a REGIONTOUR. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s důrazem na regiony ve střední Evropě.

 

 

Veletrh REGIONTOUR je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu a incomingu (příjezdového cest. ruchu) v České republice. Účastní se jej klíčové subjekty a osoby s rozhodovacími pravomocemi v cestovním ruchu ČR a jednotlivých regionů. Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku. Vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály.

Festival RegFoodFest

Novinkou veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR v roce 2013 bude festival krajových specialit a regionálních potravin RegFoodFest. Ten bude na brněnském výstavišti probíhat souběžně se soutěží Gastro Junior Brno – Bidvest Cupem. RegFoodFest je festival koncentrující na jednom místě ochutnávku krajových specialit z ČR i zahraničí a prezentaci i prodej regionálních potravin. Návštěvníci tedy mohou srovnávat umění kuchařů z prestižních restaurací se soutěžícími GJB-BC 2013 - budoucími profesionály v oboru kuchař, číšník a cukrář.

Expozice Cykloturistika nejen v regionech ČR

Cyklistům a zástupcům komunální správy bude věnována expozice Cykloturistika nejen v regionech ČR. Plocha o rozloze téměř 600 m2 nabídne ucelený přehled o cykloturistických možnostech jednotlivých krajů a aktivitách měst a obcí. Velice zajímavé pro cyklisty jsou tematické trasy, které křižují celé území ČR a na mnohých místech protínají státní hranici a umožní uživatelům objevovat příhraniční oblasti sousedních států. Opět se setkáme s možností si prohlédnout nejnovější trendy ve výbavě pro cyklisty od kol počínaje až po cyklistické doplňky. O příjemné doplnění celé výstavy se postará výstava historických kol a dřevěných kostitřasů. V termínu od 17. do 20. ledna 2013 se v pavilonu P vedle podia rozprostře „Cyklistická vesnička“ s širokou nabídkou pro zájemce o jízdu na horských, silničních a elektrokolech. Své potřeby uspokojí i rodiny s dětmi. Rodiče uvítají prezentaci bezpečných způsobů přepravy dětí na cyklistických výletech a děti si mohou vyzkoušet některý z exponátů výstavy cyklistických kuriozit.

regio cyklo

GO KAMERA 2013

Speciální dávku inspirace nabídnou přednášky čtyřdenního cestovatelského festivalu GO KAMERA 2013 v Kongresovém centru na brněnském výstavišti. Ústředním tématem letošního 16. ročníku je Nepál a mezi hosty nebude chybět horolezec Kurt Diemberger (19.1. od 18 hodin). Na sobotu 19.1.2013 od 12 hodin je například plánována přednáška profesionálního horolezce Radka Jaroše o osmitisícovkách a Jana Trávníčka o Annapurně.

O věhlasu a oblibě celého veletrhu svědčí i čísla z loňského roku 2012. Zúčastnilo se jej 402 vystavujících firem z 20 zemí na 10 020 m2 celkové výstavní plochy. Expozice si prohlédlo 28 030 návštěvníků. Zahraniční návštěvníci přijeli z 22 zemí, především ze sousedního Slovenska, Německa a Polska. V Press Centru se akreditovalo 391 zástupců médií.

I letos si zde zájemci mohou vyzvednout katalogy od mnoha cestovních kanceláří a inspirovat se pro výběr dovolené dle vlastních představ.

regiontour

Provozní doba pro návštěvníky:
17. - 19. 1. 2013 10.00 - 18.00 hod.
20. 1. 2013 10.00 - 16.00 hod.
Ve čtvrtek 17.1.2013 je den vyhrazen odborníkům cestovního ruchu.

Dny pro veřejnost: Pátek 18. 1. 2013, Sobota 19. 1. 2013, Neděle 20. 1. 2013
Vstupné: základní 160,-, zlevněné vstupné 130,-, rodinná vstupenka 250,- a další slevy (ZTP, senioři, rodinné pasy, skupiny)

Zdroj foto a informací: www.bvv.cz/go-regiontour


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Kromě Óčka, který mám většinou doma puštěný jako kulisu, si nic moc nepouštim,“ přiznává Petr Hrdlička

skwor peta hrdlickaSkupina Škwor dala českému rockovému světu především cover písně Shut  Sraž nás na kolena, ale od té doby už urazila velký kus cesty. Poslední album Drsný kraj je toho důkazem. Zpěvák a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dokonalé napojení

Napojeni 200Autor knihy napojení, Douglas E. Richards, vystudoval mikrobiologii, molekulární biologii a obchodní management. A právě vliv prvních dvou oborů je v jeho technothrilleru hodně patrný. Hlavní hrdinkou je vynikající molekulární bioložka, která ob...

Divadlo

Švandovo divadlo chystá Srpnové světlo, příběh absolutní lásky. Režisérem novinky bude sám autor Martin Františák

srpnove svetlo 200Srpnové světlo, novou českou hru renomovaného divadelníka Martina Františáka, uvede 24. září ve světové premiéře pražské Švandovo divadlo. Poetický příběh lásky s prvky thrilleru vypráví o neobvyklém milostném čtyřúhelníku lidí žijící...

Film

Poslední hostina začíná, děsivý Den díkůvzdání se blíží

den dikuvzdani200Dlouho očekávaný horor Eliho Rotha Den díkůvzdání s Patrikem Dempseym v hlavní roli vstoupí do kin ještě tento rok. Žádné klišé o Dni díkůvzdání a vrahovi ale od Rotha, který proslul svými předchozími horory, nečekejte. Poté, co se Černý...