Do Prahy zavítá slavný hudebník Mark Knopfler. Přiveze s sebou novou desku Privateering

Do Prahy zavítá slavný hudebník Mark Knopfler. Přiveze s sebou novou desku Privateering

Tisk

mark knopfner200Jistě si již mnoho z nás všimlo plakátů oznamujících koncert Marka Knopflera, které se vcelku ve velkém objevují (nejspíše nejen) na pražských billboardech. Slavný hudebník zamíří do naší metropole v květnu. Koncert se odehraje 7. 5. 2013 v O2 Areně. A na co se tedy můžeme těšit?

 

 

Dnes třiašedesátiletý kytarista, zpěvák, skladatel a producent se narodil 12. srpna 1949 ve skotském městě Glasgow a většina lidí jej nejspíše zná ve spojení se skupinou Dire Straits, která působila v letech 1977 – 1995. Když se cesty členů kapely rozešly, Knopfler se pustil do sólové dráhy, vydal sedm alb a právě se svým posledním Privateering, které vyšlo loni, vyjel na letošní turné, v jehož rámci se zastaví i v Praze.

Tato deska je prvním Knopflerovým počinem po třech letech. Kritikou byla přijata vroucně – drtivá většina názorů byla pochvalných a recenzenti nešetřili ani hvězdičkami. Ukázky písní (nejen) z toho alba si můžete poslechnout na Knopflerových stránkách www.markknopfler.com.

Mark Knopfler prvateering1
Od tohoto hudebníka můžete očekávat jediné, a sice fenomenální zážitek. Jeho hudba se vyznačuje muzikální precizností, čistotou, je neotřelá a jejím cílem není zalíbit se za každou cenu. Na druhé straně to však není hudba, která by byla určena uším těch nejnáročnějších posluchačů a byla tedy pro běžného smrtelníka obtížně „čitelná“. Uveďme ještě pár zajímavostí: Knopfler hraje na kytaru jako pravák, je ale levákem. Netradiční je i fakt, že téměř nepoužívá trsátko a i na elektrickou kytaru hraje většinou prsty.

Ačkoliv jsou lístky v prodeji od září, volné vstupenky stále ještě zbývají, pohybují se v cenové relaci 850 – 1 790 Kč. Takže neváhejte a 7. května ve 20 hodin se těšte na senzační hudební zážitek.

mark knopfner

Zdroj foto: www.markknopfler.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kdo je Slečna M. a co s jejím životem udělala válka?

 

Slečna M., perexSlečna M., nová kniha vydavatelství Fragment mne ke čtení nalákala hned z několika důvodů. Jméno tajemné slečny začíná stejným písmenem jako to moje. Období druhé světové války si vždy ráda připomenu, protože na tenhle historický milník nesmíme nikdy ...

Divadlo

Skleněný pokoj: Světová premiéra původně knižního bestselleru v Brně

Skleneny pokoj 200Román britského spisovatele Simona Mawera se odehrává v Brně, mezi roky 1925 a 1968. Podkladem příběhu je osud lidí kolem slavné vily Tugendhat, světově uznávaného architekta Ludwiga Miese van der Rohe.

Film

Vzhůru za Piráty!

altDruhý díl filmu Piráti z Karibiku s názvem Truhla mrtvého muže je možná nejzajímavějším pokračováním z celé filmové série.

...