Základní umělecká škola v Roudnici nad Labem ukázala své talenty

Základní umělecká škola v Roudnici nad Labem ukázala své talenty

Tisk

zakladni umelecka skola 200Ve čtvrtek 6. června se v Roudnici nad Labem uskutečnil koncert žáků zdejší základní umělecké školy. Mladí hudebníci tentokrát využili zázemí Kulturního domu Říp a zahráli si tak přímo v centru města.




„Obvykle naše koncerty probíhají v prostorách školy, ale protože město do kulturního domu zakoupilo nový klavír, byli jsme požádáni, abychom aspoň jeden koncert odehráli zde,“ řekl v úvodu Ondřej Šedivý, ředitel základní umělecké školy.

zakladni umelecka skola2

Na koncertě zaznělo celkem 16 skladeb a vystoupilo 23 žáků. Nechyběli sólisté, ani perfektně secvičená dua, či tria. Sálem zněly kromě klavíru také tóny pozounů, akordeonu nebo kytary. Opravdovým bonbonkem bylo duo malých bubnů.

Koncert měl za úkol představit veřejnosti starší žáky, což se nakonec podařilo. Do konce školního roku se na mladé talenty můžete přijít podívat ještě několikrát. Příští velký koncert základní umělecké školy se uskuteční 17. 6. od 18 hodin v roudnické Galerii moderního umění.

zakladni umelecka skola1

Zdroj foto: archiv města a ZUŠ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám svůj skromný život i svou skromnou tvorbu rád, říká publicista a fotograf Robert Rohál

rob rohal200Jeho ženy respektive ženy, které Robert Rohál fotí, vypadají vždy žensky, půvabně a přirozeně. I když jde vesměs o známé tváře, tak je nefotí v ateliéru. Jde o průzračně křehké fotky, které vznikly na ulici, v kavárně, v zákulisí nebo na jevi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Stínozem je plná magie a mysteriózna

Stínozem 200x200Hororový žánr je v České republice poměrně oblíbený, což je znát i na zájmu samotných nakladatelů. Ti vydávají jednu strašidelnou knihu za druhou. Mezi nejvýznamnější spisovatele posledních desetiletí v této kategorii patří jednoznačně Peter Straub. A právě jeho...

Divadlo

Měli bychom se na svět dívat růžovými brýlemi

ruzove bryle 200V Divadle Ungelt se v březnu představily v české premiéře dvě výjimečné herečky – Hana Maciuchová a Zuzana Byndžovská. Milan Hein pro ně vybral hru Růžové brýle...

Film

Baladický příběh o hledání a o naději v předvečer první světové války

Cesta pustym lesemPEJeden z ojedinělých meditativních uměleckých filmů dodnes ohromuje nádhernou kamerou Jaromíra Kačera, podmanivou atmosférou zimní Šumavy i melancholickým projevem herce a písničkáře Vaška Koubka. Střihačem filmu byl jedinečný mistr, nedávno zes...