Rock for People prakticky: festivalový průvodce

Rock for People prakticky: festivalový průvodce

Tisk

rock for people 200Největší český hudební festival se nezadržitelně blíží. Svátek hudby se bude konat již za pár dní! Už máte v line-upu vytipováno, co si rozhodně nenechat ujít, adepty na nové oblíbence a nějaký zajímavý doprovodný program k tomu? Většina návštěvníků už asi ano. Víte, kolik zaplatíte za kemp a kde bude kupříkladu bankomat? Začtěte se do následujících praktických informací a tipů.

 

O tom, že Rock for People nabízí nejrůznější časově či jinak omezené zvýhodněné nákupy vstupenek, pravidelní návštěvníci vědí. Pokud jste se rozhodli, že vyrazíte, teprve před pár dny, tak si na celo-festivalovou vstupenku nachystejte 1.800,-. Plánujete-li k tomu bydlet ve stanovém městečku, připravte si 400,- (100Kč = jedna noc)+ 50,-jako vratnou zálohu na pytel s odpadky. Pokud vyrážíte v pohodlí auta, tak vás na další tři stovky přijde parkování. Jestli se ale nebojíte hodit na záda batoh a nemáte hrůzu z cestování vlakem, tak rozhodně využijte ČD. Ty totiž s festivalem spolupracují už několik let formou nabídky polovičního jízdného. Pokud si necháte orazítkovat v informační zóně ve festivalparku jízdenku, na kterou jste se do Hradce dopravili, cesta zpáteční je zdarma. Festival také díky podpoře samotného Hradce Králové může opět návštěvníkům nabídnout kyvadlovou dopravu z Hlavního nádraží k areálu. Jízdné je samozřejmě pro účastníky zdarma.

Výprava na festival vyjde finančně skoro jako malá dovolená u moře. Myslete nejen na výše zmíněné poplatky za vstup, cestovné či parkování a nocleh, ale i na útratu uvnitř areálu. Letos si připravte 50 korun jako zálohu za vratný kelímek na pivo v rámci ekologického přístupu (palec nahoru!), který vám (při obětování těch pár drobných) může později sloužit jako fajn suvenýr. O tekuté zlato (a nejen to obyčejné, ale i to ovocné ‚holčičí‘) se i letos stará Staropramen. Vedle několika jejich druhů piva naleznete po celém areálu snad tu nejpestřejší festivalovou jídelní nabídku. Každoročně se tu objevují stánky i s vegetariánskými jídly, orientální kuchyní, ovocná zastaveníčka a podruhé přivítá labužníky i Staropramen Potrefená husa. O tom, že dobrou náladu tvoří mimo alkoholu a dobrého jídla i dodržování pitného režimu, ví pořadatelé své. Proto je opět připraven prodej balené vody po 1,5 litru za pouhých 20,-. Stejně jako na všech ostatních festivalech, vlastní jídlo a pití se do areálu vnášet pochopitelně nesmí. To návštěvníci mohou konzumovat v pohodlí vlastních stanů, a pro ty, kdo jsou líní si vozit vlastní zásoby, budou samozřejmě i u campu připraveny stánky s občerstvením. Kdyby se vám náhodou stalo, že útratu neodhadnete střízlivým okem, i letos vás zachrání bankomat od Ery, umístěný před branami areálu.

rock for people mapka

Pro ty, kteří by si rádi na chvilku odpočinuli od čtyřdenního hudebního nářezu, je připravená i jiná kultura a zábava. Pražské kino Aero se přestěhuje do Hradce a nabídne několik filmových perliček (například Alois Nebel, Děcka jsou v pohodě nebo Melancholia). Konat se bude i několik workshopů o dj´s umění a slibovaný je i přírodovědný stan, kde se zájemci mohou přiučit něco o DNA a molekulách. Svůj prostor dostane i další z hlavních partnerů T-Mobile. Ten připraví již tradiční Festival Lockers (pro uživatele růžového operátora zdarma, pro ostatní za 50,-) a ‚sci-fi‘ projekt, který přinese mimo jiné do areálu wifi a jiné užitečné pozornosti.

Pokud vás zajímá, jak to vypadá v současné době v areálu, tak stačí kouknout na www.rockforpeople.cz/info/virtualni-prohlidka/. Nejste si jisti, co která kapela přinese do hudebního světa na jednotlivých stage? Tak právě pro vás je vytvořený tento hudební kanál www.youtube.com/rockforpeopletv, kde můžete naposlouchat hity účinkujících. Pro fanoušky Instagramu je letos vytvořený i Rock for People kanál (instagram.com/rockforpeople#). A všechny nejčerstvější i podstatné informace naleznete na oficiálních facebookových stránkách festivalu www.facebook.com/rockforpeople.

Rock for People
Letiště Hradec Králové, 2. 7 – 5. 7. 2013

Zdroj foto: FB Rock for People


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

petra polnisova 200Petra Polnišová je jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí. Jak se jí hrálo s Martinem Hoffmanem, jaká byla nálada na place a proč byste měli tento film vidět?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Uvědomte si, jak se loví hlupáci

jak se lovi hlupaci perexManagement Press před pár dny vydalo knihu dvou nositelů Nobelovy ceny za ekonomii George A. Akerlofa a Roberta J. Shillera s výstižným názvem Jak se loví hlupáci: Ekonomie manipulace a klamu. Čtenářům by měla pomoci, ...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Příliš osobní známost - kýč v novém střihu

POZ perexZatím se nezdá, že by slábl příliv slaboduchých kalendářových (či spíše telenovelních) historek, které se vesměs vyznačovaly odrazující umělohmotností prostředí, postav i zápletek. Patří sem zejména komedie jako Ženská na vrcholu, Poslední aristokrat...