Benátská noc prakticky: festivalový průvodce

Benátská noc prakticky: festivalový průvodce

Tisk

benatska noc 200Jeden z největších (rockových) festivalů u nás odstartuje za necelé dva týdny. Už nejspíš máte nachystaný svůj soukromý line-up a míra těšení se dostává k maximu. Ale víte taky, za kolik je stanové městečko a kde si dobijete telefon? Přinášíme vám dalšího praktického festivalového průvodce!

 

 

Loňský významný krok se pro Benátskou noc ukázal být pozitivním. Přestěhování se o několik desítek kilometrů dál přineslo nový areál a novou atmosféru. Vesec u Liberce tak po druhé dostane možnost hostit ‚Nejkrásnější český festival‘. A stejně jako loni, se i letos o stanové městečko postará firma Toi Toi. Jejich kemp bude přístupný od čtvrteční čtrnácté hodiny do pondělního poledne. Prostory budou vybaveny 24h recepcí, bezpečnostními schránkami, hřištěm a půjčovnou sportovních potřeb. Samozřejmostí jsou i ‚tojky‘, sprchy a občerstvení. Každý, kdo se rozhodne zde složit hlavu, nechť si připraví 350 korun, a to i kdyby kemp využil i jen na jednu noc. Kapacita je ale pro sedm tisícovek jedinců, proto není radno s hledáním volného místa otálet.

benatska NOC 2

Pokud se rozhodnete na festival dorazit autem, připravte si 150 korun. Oproti jiným festivalům je tahle částka za parkovné poloviční. Parkoviště bude v provozu po stejnou dobu jako stanové městečko. Avšak i Benátská noc považuje za lepší nápad vyrážet na festivaly veřejnou dopravou. Ačkoliv je Liberec v trochu vzdálenějších zeměpisných šířkách od většiny republiky, doprava do Vesce je bezproblémová. Dostupnost vlakem a z Prahy žlutým autobusem je časově dostačující a finančně únosná. Z (nebo i do) centra se budete moct nechat svézt každou čtvrthodinu zdarma. Kyvadlová doprava startuje vždy hodinu před začátkem programu a končí hodinu po. Letošním zpestřením mezi autobusy libereckého MHD bude historické vozítko Kabrio, které v 70.letech vozilo návštěvníky hradu Karlštejn.

benatska noc 1

Samotné celofestivalové vstupenky vás vyjdou na 1.313,-, na místě budou dražší. Organizátoři se pro letošek rozhodli nabídnout i o sto korun levnější dvoudenní vstupenku na páteční a sobotní program. Kdo ale zůstává celý víkend, možná bude potřebovat dobít trochu energie. Dobrá zpráva, nabíječky na telefon můžete klidně vzít i na tenhle festival. Seznam.cz či Greenpeace se postarají o dostatek potravy pro mobilní miláčky. Kdo rád suvenýry, tomu se určitě pořadatelé zavděčí oficiálními tričky k zakoupení. Slibované je i posílení sociálních zařízení a pivních výčepů. A i Benátská noc se hlásí k čistým festivalům-v kempu se bude zálohovat pytel na odpadky a nebudou chybět stanice pro tříděný odpad. Ještě něco vás zajímá? Pak i ty nejmenší detaily naleznete na facebookových stránkách (www.facebook.com/benatskanoc.cz), nově i na Twitteru (https://twitter.com/benatskanoc) či na oficiálním webu festivalu ( www.benatskanoc.cz ).

benatska noc 3
Benátská noc 2013 /25. – 28. 7/ Vesec u Liberce/

Zdroj foto: FB Benátská noc


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová

yvon 200V říjnu letošního roku načne režisérka Yvona Žertová jedenáctý rok s Toboganem. Zdalipak oslavili s moderátorem Alešem Cibulkou své desetiletí? I na to jsme se paní režisérky zeptali.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Další příběh pro knihomoly, tentokrát z Paříže

divka200Čteme často, čteme rádi, čteme všude, kde se dá. Knih, které knihomolům představují jejich vlastní svět, není mnoho, ale jsem ráda, když si mě najdou. A přesto, že v názvu titulu je metro, knihu jsem přečetla v tramvaji a nebylo to na škodu.

Divadlo

Z malého brouka v hlavě velké divadlo

brouk v hlave 200Městské divadlo Zlín se derniérou rozloučilo s hrou Brouk v hlavě, ve které v dvojroli exceluje Pavel Vacek, a nejen on.

...

Film

Člověk a jeho symboly

logo-portalŠvýcarský psychiatr a psychoterapeut Carl Gustav Jung (1875-1961) patří vedle staršího rakouského kolegy Sigmunda Freuda (1856-1939) k nejznámějším osobnostem, které i laické veřejnosti přiblížily taje (pod)vědomí, nevědomí a...