Open air prakticky: festivalový průvodce

Open air prakticky: festivalový průvodce

Tisk

200 openairOpen Air festival odstartuje již za 8 dní! Už máte všechny praktické informace pozjišťované? Víte, kolik zaplatíte za stanové městečko a jak nejlépe na festival docestovat? Přinášíme dalšího praktického průvodce!

 




Čtvrtý ročník multižánrového festivalu si letos dával s ohlášením headlinera poměrně načas. Po oznámení Underworld se opět akce těší masivnímu zájmu, přesto se ale o lístky na místě bát nemusíte. Ty vás vyjdou na 1.400 korun za celý festival.

Na místě budou k zakoupení také lístky do stanového městečka. Pozor, zde se platí i za stan a to 150 kaček na všechny tři dny. K tomu počítejte ještě se 100 korunami na osobu. Stále se ale jedná o nejlevnější festivalový kemp. Pokud přijedete autem, připravte si plus 300 Kč za parkovné.

Jestli ale dáváte přednost hromadnému cestování, tak i pro letošek je přichystána kyvadlová doprava z Prahy do Týnce a zpět. Jednosměrná jízdenka bude stát 130 korun a již teď ji lze zakoupit v předprodeji a tím si rezervovat místo v libovolném spoji. Právě ty by měli být posíleny zejména v neděli, protože loňský zájem byl ohromný. Na festival se dá samozřejmě docestovat i vlakem, ale přímo v Týnci se vlaková zastávka nenachází, takže se jedná o způsob poněkud náročnější.

openair

Stejně jako v loňském roce bude samotný areál festivalu rozdělen do dvou denních zón s rozdílnými časy otevření. Klasicky nesmí návštěvníci vnášet vlastní občerstvení do areálu, stejně tak domácí mazlíčci musejí být ponecháni v bezpečí domova. Co se ale řadí k novinkám, je zákaz kouření v krytých stage a stanech!

Pro více informací sledujete oficiální stránky akce http://www.openairfestival.cz/ či Facebook https://www.facebook.com/openairfestival.

Na viděnou v Panenském Týnci!


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Recenze? Učím se z nich nic nedělat, říká herec Ondřej Brett

ondrej brett perexJe nepřehlédnutelný jednak svou výškou, jednak hereckým potenciálem, což stačil prokázat v řadě rolí na jevišti Divadla Petra Bezruče v Ostravě. Charismatický absolvent brněnské JAMU má navíc i jméno, které dobře zní -  Ondřej Br...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ohromující švédská prvotina – Rašeliniště od Susanne Janssonové

raseliniste 200V dubnu vydalo nakladatelství Host napínavý detektivní thriller Rašeliniště, knižní debut švédské autorky Susanne Janssonové. Kniha spojuje vše, co máme na severské próze rádi a přináší nám vzrušující příběh, kde nejen zajímavé postavy...

Divadlo

Hladová země ukazuje, jakou moc mají peníze

hladova zeme perexPředstavte si městečko, kde lidé pracují jen minimálně. Většinu času stráví na hostinách a oslavách. Za místní pracují chlapi v dolech, kteří kutají. Jediné, co musí místní udělat, je požehnat jim a poslat je pod zem. A jít to pa...

Film

Kniha o pozapomenutém proklatci nové vlny

nemec perexJan Bernard patří k význačným filmovým badatelům, spojeným zejména s pražskou FAMU, kde byl během 90. let děkanem. Zabývá se jak teoretickými otázkami, tak zkoumáním tvorby významných režisérů (Pier Paolo Pasolin...