Na Besedu po jedenadvacáté

Na Besedu po jedenadvacáté

Tisk

beseda u bigbitu 200Jako každým rokem se fanoušci menších festivalů mohou těšit již po jednadvacáté na rodinný festival Beseda u Bigbítu s podtitulem Kultura z jiného světa.

 

 

Ten, kdo na Besedu nejede poprvé, už ví, že termín je každým rokem stejný, tedy první srpnový víkend (2. 8. – 3. 8. 2013). Stejně tak tomu je s místem konání tohoto festivalu. Všechno se odehraje již tradičně v Topolovém hájku v malé vesničce Tasov, která se nachází nedaleko Veselí nad Moravou na Jižní Moravě.

Na co se příznivci multižánrového festivalu letos mohou těšit? V pátek Besedu odstartuje Beata Bocek, výborná textařka, zpěvačka a skladatelka a tím se celý program rozjede. Dále už jsou připraveny kapely jako Zrní, Midi Lidi, Dirty Blondes, Shadow Area, Boris Carloff, Peter Lipa Band, Bratři Orffové, Volkova Sisters a mnoho dalších.

Jako každoročně proběhne soutěž písničkářů, kdy si sami diváci volí nejlepšího písničkáře Besedy a opět se můžeme těšit na doprovodný program v podobě Apollóny návštěvy, kde bych zmínila jména jako Martin Forman, Martin Bůřil, Tomáš Lotocki, Pro Ford Interno a jiní.

beseda u bigbitu plakat

Opět se uskuteční v rámci festivalu projekt Visegrádská noc, který funguje od roku 2009. V něm se představí nejzajímavější kapely z Polska, Maďarska, Slovenska, České Republiky a dalších zemí.

Celý program naleznete na www.besedaubigbitu.cz.

Nezbývá než si zabalit spacák a vyrazit směr Jižní Morava.




 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Příběhy příliš lidské jsou tak trochu nelidské

pribehy-prilis-lidske perexCo si má člověk počít, když samotná existence je utrpením? Možná, že právě na tuhle otázku se prostřednictvím prapodivných osudů nejrůznějších postav v knize Příběhy příliš lidské snaží najít odpověď její autor, píší...

Divadlo

Příběhy a postavy Bohumila Hrabala ožijí na scéně Divadla Kolowrat

Dum foto perexInscenaci Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet uvede na scéně Divadla Kolowrat v pondělí 21. května v 19 hodin pod produkční záštitou ArtWay, z. s. herecké kvarteto Milan Mikulčík, Simona Vrbická, Jiří Bartoň a Kateřina Březinová -...

Film

Jak se připravit na dokumenty o zvířátkách

planeta cesko perexUž jsme si zvykli, že z filmových pláten i  televizní obrazovky na nás čas od času vyjukne přírodopisný pořad, který dokáže uchvátit svou technickou dokonalostí – autoři se dopracovali k unikátním obrázkům zvířat, která běhají ...