Device – zpěvák Disturbed představuje svůj nový projekt

Device – zpěvák Disturbed představuje svůj nový projekt

Tisk

200hudV květnu 2012 oznámil David Draiman, zpěvák a frontman kapely Disturbed, že spolu s bývalým kytaristou Filter, Genem Lenardem, chystá vedlejší projekt. Tak se zrodilo uskupení Device, 9. dubna tohoto roku, které vydalo eponymní desku.

 



Řádnými členy kapely jsou pouze David Draiman – zpěv, a Gene Lenardo – kytara. Na turné si najali sezónní členy: Willa Hunta – bicí, a osobu vystupující pod jménem Virus – kytara. Album je nabité hvězdnými hosty a to je jistě jeho (hlavní) devízou. Hudebníci, kteří si na tomto albu zahostovali, jsou: Lzzy Hale (Halestorm), Serj Tankian (System Of A Down), Geezer Butler (Black Sabbath), Tom Morello (Rage Against The Machine), M. Shadows (Avenged Sevenfold), Glenn Hughes (Deep Purple).

A jak že to vlastně zní? Hudba Device je příjemně rocková; zní velmi podobně jako Disturbed, ale řekla bych, že je spíše určená širšímu publiku. I když David Draiman předesílal, že by chtěl vytvořit album elektronické a industriální, něco ve stylu Nine Inch Nails, tak bych rozhodně neřekla, že tomu tak je. Cpát do hudby elektroniku může být sice moderní a v této době žádané, ale album mi spíš připadá pohodově rockové a snad až nadčasové.

hud

Otvírák alba, You Think You Know, je nadupaná písnička, kterou bych si klidně spletla s tvorbou Disturbed. Skočné, nápadné, chytlavé. V jednoduchosti je krása.
Penance - tak tady už slyším nějaké ty industriálně-elektronické prvky, ale opět cítím velký vliv experimentálních Disturbed. Ale podle mého názoru to není na škodu.
Vilify – to je poněkud tvrdší písnička, kde David Draiman ukazuje svá kouzla s hlasem a bezchybným frázováním. Trochu to postrádá drajv, ale rozhodně to má něco do sebe. Po několika posleších tu písničku z hlavy jen tak nevypudíte.
Na albu se nachází i jeden cover, a to nesmrtelné písně Close My Eyes Forever od Lity Ford a Ozzyho Osbournea. Hostuje tu hvězdička Lzzy Hale z Halestorm, avšak já bych uvítala ženský vokál se sytější barvou hlasu – napadá mě třeba Doro Pesch.

hud1

V Out of Line určitě všichni ocení dva pány muzikanty - Serje Tankiana a Geezera Butlera. Je to pěkné osvěžení už tak svižné a nápadité písničky. Prostě povedené!
Musím říct, že v písni Hunted mi elektronická složka připadá velmi rušivá, až nepatřičná. Pokud by se vynechala, šlo by o obstojnou rockovou píseň. Mně připadá překombinovaná.
I v další písničce, Opinion, na mě to elektronické kouzlení působí předimenzovaně. Ale chápu, že kapela chtěla vyzkoušet něco nového. Slavný Tom Morello opět ukazuje, že umí.
War of Lies je pěkně našláplá písnička, ale ze začátku mi k sobě moc nešel vokál s hudbou.
V písni Haze se představil zpěvák M. Shadows z Avenged Sevenfold a ačkoliv tuto kapelu nemusím, tak toto jeho hostování se povedlo. Haze je lehká, svěží až popová.
Album uzavírá nejdelší píseň z alba, Through It All, která mě dostala až slizkým hlasem Glena Hughese. Ten výborně pasuje k čistým, vymazleným vokálům Draimana. Z písničky mám stejný pocit jako z Close My Eyes Forever. Paráda!


Hlavním tahákem je Draimanův nezaměnitelný vokál, příjemné rockové kapely a osloví určitě i nával hvězdných hostů.

Mrknout se na klip Vilify můžete třeba tady:


Název nosiče: Device
Interpret: Device
Žánr: rock/industrial metal
Skladby: 01. You Think You Know, 02. Penance, 03. Vilify, 04. Close My Eyes Forever (feat. Lzzy Hale), 05. Out of Line (feat. Serj Tanki + Geezer Butler), 06. Hunted,
07. Opinion (feat. Tom Morello), 08. War of Lies, 09. Haze (feat. M. Shadows), 10. Through It All (feat. Glenn Hughes)
Stopáž: 40:22
Vydavatelství: Warner Bros. Records
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto/obálka: deviceband.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beata Hlavenková: „Člověk píše, zkouší, skládá, a pak stejně nakonec musí přijít ono políbení múzy, aby to zafungovalo“

BeataHlavenkova 200Beata Hlavenková je velice výraznou osobností nejen české, ale i světové hudební scény. Působí jako skladatelka, zpěvačka, pianistka a producentka. Její tvorba je vždy odvážná, oscilující mezi žánry a vycházející z hluboké znalosti...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Vydejte se na výlet za šiframi

vylety za siframi200Vydavatelství CPress vydalo netradičního turistického průvodce nazvaného Výlety za šiframi tentokrát zaměřeného na Prahu a Středočeský kraj.

 

 

Divadlo

Rossiniho opera v Brně, odvážná Zkouška lásky ve 21. století

Zkouska lasky perexHudební fakulta Janáčkovy Akademie múzických umění v Brně má své malé, ale moderní divadlo v ulici Orlí. Zde se představují studenti a absolventi Komorní opery Hudební fakulty se svými zajímavými výsledky studia. Posledním ti...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...