Maxim Turbulenc chtějí hrát, hrát, hrát a bavit

Maxim Turbulenc chtějí hrát, hrát, hrát a bavit

Tisk

200 turbSkupina třech velkých vah – Maxim Turbulenc - nám odpověděla na několik otázek a přímo z nich čiší jejich energie a pozitivní přístup k životu. Od dechovky přes děti či oblečení až po dietu...




Můžete nám hned v úvodu prozradit něco o plánované spolupráci se Zuzanou Mikovou, která byla finalistkou Czechtalentu?

Kyklop: Zuzana je nejen krásná, ale především velmi talentovaná zpěvačka, a navíc je součástí týmu agentury pod vedením manažera Romana Rouna, která nás také zastupuje. Proto jsme se rozhodli pro bližší spolupráci. Něco společně připravujeme, ale nechceme to zatím prozrazovat.

turb1

Příští rok bude Maxim Turbulenc slavit 20 let. Vnímáte za tu dobu nějakou změnu dětského publika? Jsou dnešní děti jiné?

Dan: No to určitě. Mění se jejich pohled na muziku, jsou náročnější, než bývali jejich rodiče. Což je dobře, protože nás to stále nutí něco vylepšovat a tvořit nové věci v moderním hávu. Věřím, že kdyby nás rádia hrála jako dříve, znali by naší tvorbu víc. Hlavně tu novou, která je většinou určená pro ně. To ovšem neznamená, že tvoříme a zpíváme jen pro děti a teenagery. Každá generace si určitě najde mezi našimi písničkami tu „svoji“. I poslední naše deska "Zpívá celá rodina" tak nese náš rukopis tvořený veselými texty, moderním zvukem a značnou dávku recese.
Ajfel : Příští rok slavíme dvě dekády existence Maxim Turbulenc, což by před dvaceti lety málokdo čekal. I proto chceme připravit pro naše fanoušky něco speciálního, propojení s dalšími interprety v rámci velkého turné a spoustu novinek. Určitě se mají na co těšit.

Co bylo za tu dobu v kapele nejtěžší?

Kyklop: Snad nejtěžší je každý rok obhájit svoji pozici na hudební scéně a pokaždé přinést něco nového a zajímavého, což není po dvaceti letech jednoduché. Ale nás to stále baví a inspirace je stále dost.

Co se vašich koncertů týče, musíte mít vždy dobrou náladu a dát do toho maximum, aby se děti chytly. Je to vždy jednoduché? Co když někdy jednoduše není nálada?

Ajfel: Pokud máme nějaké trable, nesmíme to na sobě dát znát. Je to jako u herců v divadle. Diváci se přeci přicházejí bavit a odpoutat od svých každodenních problémů. Proto se vždy snažíme všechny špatné nálady nechat v šatně a na pódiu to pořádně roztočit.

turb2

Zpíváte pro děti, bavíte rádi děti, ale co vaše děti? Co vy a rodina? Jací jste tatínkové?

Dan: Naše děti jsou už zvyklé na to, že tátové jsou pořád „v luftu“. Ajfel zatím děti nemá, tak to neřeší, ale my když máme volno, tak se jim plně věnujeme, abychom neprošvihli to nejhezčí - jejich dětství. Samozřejmě nám hodně pomáhá tolerance našich rodin, bez ní by to nešlo.

Osobně si myslím, že písnička Jede, jede mašinka je nesmrtelný hit karnevalů, dětských diskoték, ale zaujatě na ni tančí i dospělí. Myslíte si, že nějaká píseň současné české scény by mohla mít podobný úspěch?

Kyklop: Jasně, že ano! Nedávno jsme představili hit "Hledám si holku" a to je super pecka. Na Youtube máme i hraný videoklip, který jsme točili v Ostravě ve Stodolní ulici. Doporučuji si jej zhlédnout a stáhnout do mobilů, je to bomba! :-)

V roce 2010 vám vyšlo DVD Čecho Decho plné lidových písní. Která se vám obzvlášť vryla do paměti? Jaký máte vztah k lidovým písním?

Dan: Čecho Decho byla recese, která trochu vybočila z našeho žánru, ale velmi dobře se prodávala. Kromě toho nás práce bavila, vždyť lidovky si přeci zpíváme všichni, máme to v krvi. Stačí poslouchat fajnšmekry, kteří jdou ráno z hospody :-). Ne všechny jsou dobré, ale taková Na Pankráci, ta se zpívá všude. I mimo Pankrác.

Podle čeho vlastně vybíráte repertoár? A jakou píseň hráváte nejraději?

Ajfel: Buďto musí být totálně blbý nebo musí jít o chronický hit, nám ale není svatý nic :-).

Vydali jste celkem 18 CD. Které zpětně hodnotíte jako nejlepší a proč?

Dan: Všechny desky jsou dobrý, vždycky se tam najde několik hitů. Ale je to otázka spíše pro posluchače…

turb

S předchozí otázkou souvisí i dotaz na mnohá ocenění, která jste získali: osm zlatých, čtyři platinové a jednu dvou platinovou a v zahraničí jednu zlatou desku. Kde je máte vystavené?

Kyklop: Já je mám v chodbě před vchodem do studia. Vypadá to hezky, ale prodat se to nedá :-) .

Spolupracujete s butikem Rebeca. Jak moc je pro vás důležité, co máte na sobě? Jak se vám líbí nové oblečení Hello Piggy?

Ajfel : Zásadní součástí image každého umělce je kostým. Pro nás tedy určitě. Když vidím, že někteří umělci vystupují v tom, v čem přijeli, moc mě to nebaví. Každá show má být přeci i vizuálním zážitkem a my pouze velmi výjimečně, třeba díky počasí, kostým nemáme. Náš dvorní krejčí a skvělý kamarád pan Mudra pro nás šije vše, co si vymyslíme, a často nás sám inspiruje svými nápady.

V poslední době se o vás a především o Kyklopovi často mluvilo v souvislosti s hubnutím. Jaký je váš tajný recept na shazování přebytečných kil? A co je naopak vaše oblíbené jídlo?

Kyklop: Našel jsem přípravek Obezin, který na mě hodně působí a už mám 40 kilo dole bez hladu a trýznění. Ještě bych chtěl 30 kilo shodit, ale už to jde pomalu. To víte, padesátka, to už není legrace. Člověk se musí hlídat a s obezitou přichází ruku v ruce nemoci a tak se krotím. Rozhodně se teď cítím mnohem lépe a myslím, že to vnímá i moje rodina.

Co je do budoucna váš hlavní cíl?

Všichni: Hrát, hrát a zase hrát. Bavit lidi a překvapovat. A oslavit společně další desetiletí a více.

Zde je prostor pro vzkaz našim čtenářům.

Všichni: co bychom popřáli čtenářům? To je jednoduché: aby měli co číst, hlavně pozitivní zprávy a ne jenom bulvární kraviny, a aby se vždy při naší muzice dobře bavili. A hlavně: ať jsou zdraví, veselí a pohodoví jako MAXIM TURBULENC! 

Děkuji za rozhovor.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Macháčkem u příležitosti podzimního turné MIG 21 s názvem „Šňůra Tour“

200rozMIG 21 vyráží na tradiční podzimní turné. Rozhovor s Jiřím Macháčkem Vám přinášíme i na našich stránkách.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Julia Childová, Simone Becková: Umění francouzské kuchyně

franc200Nadčasová kniha o vaření, tvrdí o ní recenzenti z celého světa. Osobně mi kniha nejvíce připomněla staré dobré kuchařky mé babičky. Dneska už jsou  jejich zažloutlé listy dávno rozpadlé, ale ona jednoduchá úprava. Milí drazí, tady to je vysoká škola ...

Divadlo

...Až přestaneš Krakatit

krakatit200V prosinci letošního roku měl v divadle Inspirace premiéru poměrně netradiční projekt. V zahraničí velmi úspěšné Pantomimické duo MIMeGRAM (Tomsa Legierski a Radim Vizváry) přizvalo ke spolupráci studenta DAMU, režiséra Ja...

Film

Začalo natáčení filmu ROK VDOVY o skládání rozbitého života

Rok vdovy Pavla Beretova small 02V polovině července začala režisérka Veronika Lišková natáčet svůj první celovečerní hraný film ROK VDOVY podle scénáře Eugena Lišky. V hlavních rolích filmu se představí Pavl...