Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Tisk

200hud1Na Biosystem55 jsem narazila úplnou náhodou a trochu mě šokovalo, že kapela vznikla už v roce 2001 v italské Boloni. Že není nějak profláklá a zprofanovaná? To bude tím, že je z Itálie, a taky není upsaná žádné vydavatelské společnosti a tudíž nemá tolik peněz na řádnou propagaci.

 

 

 

Biosystem55 funguje v tomto složení: Giorgio Romagnoli – zpěv, Fabio Spinelli – kytara, Simone Spolzino – kytara, Marco Golinelli – bicí, Carlo Barbieri – basa. Kapela vznikla na začátku nového tisíciletí a od té doby posluchače stihla počastovat těmito nahrávkami: EP Fifty Five, deska Just to Destroy (2006), další EP Behind the Screen (2008), poté opět plnohodnotné album Get Ready for the Next Battle (2009) a první den tohoto roku vydali EP By My Side.

hud22

A na co se na této malé hudební ochutnávce můžeme těšit? Biosystem55 jsou někde mezi post-grungem, rockem a někde zajíždí až do nu-metalu. Otvírák By My Side se přiřítí se vším, co kapela nabízí – zhutnělé zvuky, nakopávačka a zprvu zastřený vokál. Místy mi vokální linka přijde až příliš zatlačená do pozadí a při refrénu mám pocit, že jde úplně o jinou kapelu než na začátku. Asi se neumí rozmyslet, jak přesně má jejich hudba znít. Druhá pecka Fighting My Ghost představuje moderní aranžmá, perkuse a bicí, které budují hudbě cestu na vrchol. Nejen po vokální stránce mi místy připomínají kapelu Soil. Gasoline je skočná a rychlá melodická píseň s lehce frázovaným zpěvem. Líbí se mi ta lehkost, co ze skladby čiší. Předposlední písnička, Beam of Light, nabízí pěknou vybrnkávačku a je směrovaná víc do tolik zatracovaného nu-metalu. Ale čistý zpěv na poněkud kytarovějším základě tu najdeme taky. Ráznější rozjezd i skočnější hudbu přináší zavírák Play a Game. Pěkně našláplá skladba, akorát se mi nelíbí až příliš rozvleklé a sladkobolné refrény.

Ne že bych tuto hudbu cíleně vyhledávala a poslouchala, ale můžu s čistým svědomím říct, že je poslouchatelná a pěkně jim to šlape. Mnoho lidí neohromí, ale ani nezklame. Pokud si chcete udělat obrázek sami, můžete se podívat na jejich oficiální klip k písničce By My Side.


Název nosiče: By My Side (EP)
Interpret: Biosystem55
Žánr: rock/grunge
Skladby: 01. By My Side, 02. Fighting My Ghost, 03. Gasoline, 04. Beam Of Light, 05. Play a Game
Stopáž: 18:27
Vydavatelství: Biosystem55
Hodnocení: 60 %

Zdroj foto/obálka: facebook.com/BIOSYSTEM55


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj luxusní koníček

r„Kdyby mi někdo před pár lety vylíčil, kam všude se s fotoaparátem podívám, že budu kvůli focení vstávat před svítáním a dobrovolně vláčet batoh plný objektivů, vysměju se mu. Proč podstupovat takové nepohodlí, když je tolik jiných, kteří mi krásy světa zpros...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dokáže láska opravdu zvítězit nad krutými pravidly víry?

kavarnicka uvodkaKavárnička – to je místo, kde se setkáváme s přáteli, kde si můžeme dát něco lahodného, kde si odpočineme. Ale co když je ta kavárnička v Kábulu? Hlavním městě Afgánistánu, do kterého zatíná drápy Talibán a bombové útoky nejsou žádnou v...

Divadlo

Večeru tříkrálovému něco chybělo

vecer trikralovy 200Do jedné z nejslavnějších komedií od klasika všech klasiků Williama Shakespeara - Večera tříkrálového se pustilo Městské divadlo Zlín.  Jedná se o první velký titul tohoto roku a na svědomí jej má režisér Jakub Nvota oblíbený dí...

Film

Falešně!

falesne  perexInvestiční bankéř Markus Føns je podezřelý z rozsáhlých investičních podvodů. Není tedy divu, že skončí za mřížemi. Podmínky jsou zde pro něj hrozné, a tak se uchýlí do samovazby ve zvláštním oddělení určeném těm nejopovrhovanějším věz...