Stýská se vám? Zavzpomínejte si při písničkách.

Stýská se vám? Zavzpomínejte si při písničkách.

Tisk

200hudVydavatelství Popron připravilo hudební výběr plný emocí pro chvíle, kdy schází slova… Písničky pro posmutnělé dny, pro chvíle loučení, stýskání a vzpomínek.

 

 

 

 

Album obsahuje známé české písně s texty převážně od Marcela Zmožka, dále od Josefa Fouska, Michala Horáčka, Michala Penka, Zdeňka Rytíře, Eduarda Krečmara, Františka Řebíčka, Františka Stralczynského a Jiřího Zmožka.

Jako první se rozezní krásná baladická Až mě andělé skvěle otextovaná Josefem Fouskem a v úžasném podání Petra Spáleného. Společně s druhou v pořadí, Tam u nebeských bran v podání Jiřího Zmožka a Radoslava Brzobohatého a třetí Ó, pane náš nazpívanou Věrou Martinovou tvoří silnou trojku tohoto CD. Jsou přiměřeně nostalgické a díky jejich popularitě si je zpívají lidé při setkávání s rodinou a přáteli a to nejen při smutečních událostech. Je také pravdou, že zmíněné tři songy jsou poměrně často hrány při loučení se zesnulými, kteří již dříve projevili přání, aby zazněly na jejich pohřbu. Ačkoli to zní paradoxně, považuji to za velké vyznamenání autorům i interpretům.

hud

Dalších 14 písniček obdobného charakteru ponechá posluchače v jejich smutném rozpoložení plném vzpomínek. Snad to někomu může pomoci v okamžicích, kdy nemá chuť se smát. Hudba má zázračnou moc. Umí ovlivnit pocity a nálady. Někdy je potřeba prožít si smutek se vím všudy a znovu si poplakat třeba zrovna při poslechu písní, které měli rádi lidé, co s námi již nejsou. A nemusí být zrovna na Onom světě.

Cédéčko si však můžete pustit pouze jako kulisu ve chvílích pohody, kdy – slovy klasika – není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo... Tuto písničku tam sice nenajdete, ale taková Už mi lásko není dvacet let je přeci také fajn!

Tracklist CD:
1. Petr Spálený - Až mě andělé 00:04:05
2. Jiří Zmožek & Radoslav Brzobohatý - Tam u nebeských bran 00:03:52
3. Věra Martinová - Ó, Pane náš 00:04:02
4. Michal Penk - Bílá noc 00:04:13
5. Jakub Smolík - Ave Maria 00:04:47
6. Marcel Zmožek - S láskou (Balada pro Adélku) 00:02:35
7. Jakub Smolík & Viktorka Genzerová - Říkej mi táto 00:04:21
8. Michal Penk - Nestrojte svět do siluet 00:05:06
9. Jiří Zmožek - Dvě slůvka 00:02:07
10. Jakub Smolík & Jiří Zmožek - Prý chlapi nebrečí 00:04:37
11. Jiří Zmožek - Slzy sedmi bolestí 00:04:11
12. Viktorka Genzerová - Ráda vás mám 00:03:21
13. Jiří Zmožek & Marcel Zmožek - Už mi, lásko, není dvacet let 00:04:07
14. Jakub Smolík - Roky bez mámy 00:04:01
15. Samson a jeho parta - Jantarový komnaty 00:03:15
16. Jiří Zmožek & Marcel Zmožek - To býval ráj 00:03:26
17. Marcel Zmožek a Josef Zoch - Až jednou setkáme se tam 00:04:13

Písničky pro chvíle vzpomínek/ různí interpreti (CD)
Vydavatelství: Popron (www.popron.cz )
Celkový čas: 01:06:19
Hodnocení: 75%
Album si můžete objednat ZDE http://www.popron.cz/ruzni-pisnicky-pro-chvile-vzpominek-cd/s-205231/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kryštof Šafer: „Film Váňa vás pobaví a ukáže, že není čeho se bát.”

krystof saferDo kin nedávno vstoupil film o populárním českém žokejovi Váňa – největší závod je život sám. Při této příležitosti jsme položili pár slov producentovi tohoto snímku, Kryštofu Šaferovi, který nám přiblíží film i je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Opravdu temná krimi: Hlava plná strachu

hlava plna strachuZačátkem roku vyšla v nakladatelství Kalibr již třetí kniha ze série Případy Rosalind Krayové britského autora Roba Ashmana. Příběh se jmenuje Hlava plná strachu a už na obálce knihy se dovídáme, že jde o krimi jen pro silné pova...

Divadlo

Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

laska prochazi zaludkem 200Divadlo Malá scéna Zlín se v současnosti zaměřuje na vlastní autorskou tvorbu, a pokud by všechna představení byla taková, jako Láska prochází žaludkem, je velká škoda, že toho nehrají více. Druhá repríza této komed...

Film

Yves Saint Laurent - recenze

200filmNa plátna českých kin vstupuje nový snímek ve Francii známého herce a režiséra Jalila Lesperta. Předlohou mu byl život jednoho z nejslavnějších módních návrhářů dvacátého století, Yves Saint Laurenta. Toho herecky věrohod...