BU-FU DRUHÝM ALBEM CÍLÍ NA HUDEBNÍ BARIÉRY

BU-FU DRUHÝM ALBEM CÍLÍ NA HUDEBNÍ BARIÉRY

Tisk

bufu 1Hardcoristům BU-FU právě vyšlo na značce Alfedus druhé album s názvem „Buy Us Fuck You“. Novinka byla pokřtěna 16. ledna v pražském Chapeau Rougeza účasti mnoha hostů. Cílem skupiny je přiblížit tvrdou muziku širšímu publiku a zbořit veškeré bariéry. V tomto duchu vznikla i spolupráce s hlavním producentem alba Ecsonem Waldesem. 

 

 

Kolekce deseti našlapaných skladeb s texty ve třech jazycích (českém, anglickém a v jednom případě i ruském) se natáčela ve studiu BIOTECH a kromě již zmíněného Ecsona Waldese se na produkci podílel také kytarista skupiny Support Lesbiens Hynek Toman. Kapela BU-FU míchá od roku 2006 hudební koktejl složený z ostrého rapu, hutných a průrazných kytar a šlapající rytmiky. Nebojí se ale zapojit i prvky dalších stylů. Typické tvrdé riffy střídají hravé a melodické pasáže.

„Většina lidí má o podobné muzice trochu zkreslenou představu. Že jde pouze o velice hlasitý projev, agresi nebo násilí. My věříme, a jsme o tom přesvědčeni, že touto deskou můžeme spoustě lidem otevřít oči. Do cca roční práce na albu se promítla naše energie, nadšení, ale i chvíle bezmoci - chtěli jsme, aby deska měla stejnou sílu jako naše živé vystoupení“, řekl k novince zpěvák a raper Jarek Černý. „Když se posluchači přiblíží pocitu, jako by mu BU-FU hráli doma v obýváku, bude to pro nás velké zadostiučinění“, dodal. 

Kapela se začala dostávat do povědomí fanoušků i skrz úspěchy v mnoha soutěžích, zásadní motivací bylo pro skupinu především 1. místo na TPCA Beat Festu 2012, kde se rovnocenně shodla porota i publikum.

bufu

Track list  “Buy Us Fuck You“:
1. TAK BER 
2. GOD DAMN 
3. TAK BER
4. DĚTSTVÍ
5. PRACHY
6. LJUBOV
7. JUSTICE
8. LEGALIZACE 
9. BLONDÝNKA 
10. STAY PURE 

Více o kapele najdete na:

http://www.bufaci.cz/

http://bandzone.cz/bufu

https://www.facebook.com/bufaci


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ROZHOVOR: Eva Hölzelová: V Arině jsem vytušila zvířecí duši do mytologického příběhu

eva200Jako by to téma tajemných mýtických příběhů autorku přitahovalo jako magnet. A proč ne, když to umí! Eva Hölzelová je už autorkou knihy motivované řeckými bájemi a pověstmi Hvězdná obloha a její nová kniha Arina je čistá fantazie? Nevíme, zeptáme se, ale ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nizozemský bestseller roku 2020!

toxicka laska200„V patnácti by člověk neměl hledat matčina vraha.“ Tak nás navnazují na thriller Toxická láska od nizozemské autorky Saskie Noort, který vyšel v lednu u nakladatelství Metafora. Slibuju, že vám bude běhat mráz po zádech!

...

Divadlo

JAMU udělí čestný doktorát nejhranějšímu norskému dramatikovi Jonu Fossemu

fosse 200Čestný doktorát Janáčkovy akademie múzických umění obdrží přední světový dramatik Jon Fosse. Mimořádný akt se uskuteční 15. května v Divadle na Orlí. Slavnostní zasedání Umělecké rady JAMU začne v 11 hodin a proslulý norský spisovatel, básník, prozai...

Film

Letošní EKOFILM s projekcemi stále počítá, doprovodný program se bude streamovat

ekofilm 200Fanoušci environmentálního filmového festivalu EKOFILM se mohou začít připravovat na svůj filmový svátek. Plánované projekce v sálech za zvýšených hygienických opatření proběhnou a doprovodný program se přesouvá do online prostoru. Streamovat se b...