Buďte tolerantní a dejte šanci Intolerance od Throwdown

Buďte tolerantní a dejte šanci Intolerance od Throwdown

Tisk

throwdown 200Throwdown nejsou v našich zeměpisných šířkách zas tak známou veličinou, ale doufám, že po přečtení recenze na jejich novinkové album Intolerance třeba dostanete chuť je poznat a zaposloucháte se do jejich tvorby.



Throwdown jako kapela vznikli už v roce 1997 v Orange County v Kalifornii, přesto neudělali takový průlom do světa, jako jiné mladé a úspěšné kapely. A to se prezentují jako neotřelá směsice hardcoreu, metalcoreu a poslední dobou hlavně groove metalu. Když se zaposloucháte do jejich hudby, rozhodně uslyšíte prvky old school hardcoreu v kombinaci s panterovským zápal (hlavně zpěvák tak zní) a to rozhodně není všechno…

Vydané alba jsou následující: Beyond Repair (1999), You Don't Have to Be Blood to Be Family (2001), Haymaker (2003), Vendetta (2005), Venom & Tears (2007), Deathless (2009)a konečně Intolerance (21.1. 2014).

Za léta práce v hudebním průmyslu mnohokrát změnili sestavu. A i nyní fungují ve velmi proměnlivé sestavě, kde se nemění snad jen dvě jména: Dave Peters – kytara + zpěv a Mark Mitchell – basa. Ke spolupráci na tomto albu si přizvali nájemné hudebníky, za všechny jmenuji Davea Nassieho – kytara a Jarroda Alexandera – bicí. Ještě zmíním fakt, že album produkoval Davey Warsop a finální mix měl na starosti Chris „Zeuss“ Harris.

throwdown band

Po takřka pětileté odmlce se Throwdown vrací s „netolerantním“ albem, které dle mého názoru předčí svého předchůdce. Deska působí kompaktně, přesto jsou písně působivě proměnlivé a nesplývají v jednu masu shluků a hluků. Vyložené hitovky tu pravděpodobně nenajdete ( i když na ně aspirují třeba taková úvodní hymna Fight or Die nebo skladba Intolerance), ale to se ukáže až časem. Ale poctivé, ať už rychlejší (Hardened By Consequence) nebo do sludge hozené ( Suffer, Conquer) skladby, těch je tu po čertech hodně.

Každý poslech alba mi rychle utekl a to mě donutilo pouštět si desku pořád dokola. Nenudí a nepřestane udivovat ani po více přehrání. Pokud si chcete pustit něco, co na rádiu asi pouštět jen tak nebudou, dejte jim šanci. Pokud chcete netradiční podání staré školy hardcoreu, neprohloupíte, když sáhnete po Intolerance. A pokud chcete prostě poslechnout něco netradičního, zkuste je taky.

throwdown icoverjpg
Název nosiče: Intolerance
Interpret: Throwdown
Žánr: groove metal
Skladby: 01. Fight Or Die, 02. Borrowed Time, 03. Avow, 04. Hardened By Consequence,
05. Defend With Violence, 06. Suffer, Conquer, 07. Cut Away, 08. Intolerance, 09. Without Weakness, 10. Born And Buried Alone, 11. Condemned To Live
Vydavatelství: eOne Music
Hodnocení: 88%

Zdroj foto/obálka: internet

( 0 hlasů )

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Elly: „Motiv písně „Flower“ je inspirovaný i mým osobním životem a myslím, že si tím projde téměř každý člověk.“

elly 200Elly, vlastním jménem Eliška Tunková je novým objevem české popové scény. Momentálně ji čekají zkoušky na konzervatoři a před pár dní jí vyšla anglicky zpívaná píseň Flower. Zjistěte o písni i Elišce více díky našemu rozhovoru.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Delfín z louže aneb příběh jednoho amatéra

delfin z louze perexNakladatelství Plus loni vydalo knihu z pera Tomáše Bezrouka (*1974). Nese název Delfín z louže (pozor, neplést s Lososem v kaluži) a vypráví o plavci, který se z nuly vypracuje na úroveň vr...

Divadlo

Tentokrát Ve Smečkách Klub bláznů

klicovou dirkou perexV Praze je hodně divadel, podle mého odhadu nejméně stovka. A to ta, která mají ještě malou nebo komorní scénu, počítám jen jednou. Při tomto počtu samozřejmě není divu, že mi zhusta nějaká ta pr...

Film

Krimi thriller Promlčeno hlásí dotočeno

promlceno 200Promlčeno je natočeno. Diváci budou mít možnost spatřit vynikající herecké výkony a malý zázrak, který se stal během natáčení celovečerního krimi thrilleru Promlčeno s hvězdným obsazením. Film mimo jiné otevírá kontroverzní společenské téma p...