Pavol Hammel, dvojalbum Live

Pavol Hammel, dvojalbum Live

Tisk

hamell live perexJako čtrnáctileté děvče jsem hrála jednu černou desku za druhou od spousty interpretů. A mezi nimi byl i Pavol Hammel, černovlasý brýlatý chlapík s veselýma očima a podmanivým hlasem. Jeho Učitel´ka tanca má pro mě kouzlo dodnes.

 

 

Dneska už nejsem čtrnáctileté děvče a Pavol Hammel oslavil 65. narozeniny. Ale tohle dvojalbum mě lákalo. Záznam z koncertu, to je úplně jiné, než nahrávka pořízená ve studiu, říkala jsem si. A nemýlila jsem se. Na toto dvojalbum Pavol zařadil skutečně to nejlepší ze své, téměř padesátileté, hudební kariéry.

Takže Čas malin, Medulienka, Nočná galéria nebo Balada o smutnom Jánovi a dvě desítky dalších stále živých skladeb mi zpříjemnily několik hodin v autě.

Texty Borise Filana a Kamila Peteraje jsou totiž stále mladé. A protože na koncerty chodí i hosté, tak i na tomto koncertu ve Velkém sále Slovenského rozhlasu byli Pavolovi oporou například chrámový sbor z Pezinoku, Radim Hladík, Martin Hanzel nebo Michaela Horká a byla to opravdová hudební lahůdka.

Toto album vzniklo také v rámci podpory koncertního turné, které Pavol chystá. A sám k němu řekl: "Verím, že tento dvojalbum poteší všetkých mojich fanúšikov v Čechách, ktorých si stále vel´mi vážim. A naozaj sa teším, že sa čoskoro stretneme na českom turné. Bude to, ako keď prídete na návštevu k priatel´om, s ktorými ste prežili viac ako pol života."

A já věřím, že se vám bude líbit tak, jako mě, víc slov tady není potřeba.  Příjemný poslech!

Pavol Hammel Live (Záznam z koncertu konaného 4.12.2012 )  

hamell live

Žánr: Hudební  
Vydal: Pavian Records  
Distribuce v Čechách: Supraphone  
Rok vydání: 2013  
Hodnocení:  95%

( 1 hlas )



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Procházka - „Vydal jsem se na neočekávané dobrodružství...“ Rozhovor u příležitosti vydání audioknihy Společenstvo Prstenu

Ales Prochazka perexNad střechami v centru Prahy si pohrává letní slunko, vznáší se  klábosení turistů v úzkých uličkách, nic z toho však neproniká do podkrovního nahrávacího studia pražské DAMU, kde panuje klid a ticho. Filmový a divadelní herec <...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Petra Davidová: Kitchen & the City

kitchen and the city1Právem si tahle kuchařka zaslouží plných 99 %. To jedno procento ubírám z trucu, že jako mohlo tam být s touhle kvalitou mnohem víc než 84 receptů! Je o tom, kterak získat lásku k vaření ve ...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Krimi thriller Promlčeno hlásí dotočeno

promlceno 200Promlčeno je natočeno. Diváci budou mít možnost spatřit vynikající herecké výkony a malý zázrak, který se stal během natáčení celovečerního krimi thrilleru Promlčeno s hvězdným obsazením. Film mimo jiné otevírá kontroverzní společenské téma p...