Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Tisk

szigetminiBudapešťský Sziget festival opět rozšířil svůj hudební program o několik hvězdných jmen. Zatímco mezi těmi stávajícími byste našly Queens of the Stone Age, Placebo, The Prodigy, Outkast, Skrillex, Lily Allen, Blink-182 nebo třeba Manic Street Preachers. Nově se teď můžete těšit na londýnskou skáčkovou divočinu Madness, hard-core elektro house v podání italských The Bloody Beetroots, popovou kočku Kelis a mnoho dalších.

 


Týdení Sziget festival se už přes dvacet let odehrává na ostrově v samém srdci historické Budapeště. Od 11. do 18. srpna na multižánrový festival přijede statisíce hudebních fanoušků z celé Evropy. Pořadatelé právě ohlásili deset nových jmen z  programu a my vám k nim přinášíme pestrou hudební ochutnávku.

sziget

Prvním z nově představených jmen jsou Madness, jedna z nejvýraznějších londýnských ska kapel. V předchozích ročnících Szigetu již dokázali, že opravdová ska party je zejména o zábavě, tanci a zpěvu. Stejného zážitku se dočkáme bezpochyby také letos, na Sziget dorazí během svého světového turné.

The Bloody Beetroots přivezou pořádnou dávku energie přímo z Itálie, můžeme očekávat pořádný hard-core elektro house nášup.

Kelis, americká popová ikona, který má na svém kontě již šest alb a třicet jedna singlů, je jednou z nejžádanějších hvězd současného popového nebe. Návštěvníci Szigetu se mohou těšit i na taneční pecky z nejnovějšího alba s názvem Food, které v dubnu vydalo Ninja Tunes.

Nejzvučnější antwerpská rocková kapela Triggerfinger se opět vrací na Sziget.  Jejich hudba v sobě zahrnuje tradičnější, old schoolový, ale přesto dynamický přístup k duchaplnému srdečnímu rocku.

Německý DJ Thomas Gold vydal svůj první debut v roce 2006 a nyní je jedním z nejuznávanějších producentů moderní dance music.

Francouzskou elektronickou scénu zastoupí Quentin Mosimann, vycházející hvězda mezi DJ a producenty, které jsou předpovídány velké zítřky.

Dále se nově můžete těšit na ruské ska v podání Leningradu, trio ze Southamptonu Band of Skulls, progresivní a elektro house v podání Denize Koyu, drum & bass Black Sun Empire nebo švédský hardcore punk INVSN.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu můžete koupit do konce července na www.ticketpro.cz nebo na stránkách festivalu. Více informací o programu, vstupenkách, ubytování nebo parkování najdete na www.szigetfestival.cz.

Pokud vás zajímá, jak taková nonstop hudební jízda po maďarsku vypadá, přehrajte si sestřih z loňského ročníku:

Sziget – Island of Freedom 2014, Budapěšť – ostrov Sziget, 11. - 18. srpna 2014

Zdroj foto: Sziget/Sándor Csudai


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Věřím na šťastné konce a velké návraty, říká Josef Bouda, frontman kapely Karel Gott revival Morava

josef bouda perexNa svých vystoupeních má stále výraznější úspěch, což se už děje i za hranicemi Česka. Řeč je o kapele Karel Gott revival Morava, kde je tím "goťákem" zpěvák Josef Bouda. Hudební formace, která má základnu v Bučovicích, je stále pop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vše, co chtěli malí i velcí vědět o včelách

jeden rok v zivote vcely 200V nakladatelství Kazda vyšla další moc krásná knížka, tentokrát zaměřená na včely. Nese název Jeden rok v životě včely a moc vám ji doporučuji.

...

Divadlo

Nový počin souboru Kašpar: Baterka Miki

baterka miki 200Divadlo v Celetné má na kontě další premiéru. V úterý 19. února divadelní soubor Kašpar odehrál poprvé v České republice monodrama Baterka Miki. Hra z pera současné francouzské spisovatelky je neotřele pojaté vyprávění. Není ovšem na...

Film

Twilight sága: Rozbřesk – 2. část: Dívejme se do očí zpříma

twilight saga rozbreskVe čtvrtek 15. listopadu 2012 byl uveden do 11 českých multikin nový americký film Twilight sága: Rozbřesk (2. část). V této (druhé) závěrečné části světoznámé upírské ságy (prý) už naposl...