Made of Metal – hvězdy prvního dne

Made of Metal – hvězdy prvního dne

Tisk

mom 200Ve dnech 15. – 17. srpna 2014 se v Hodoníně uskuteční první ročník open-air festivalu s názvem MADE OF METAL. Návštěvníci budou mít příležitost vidět výběr těch nejlepších světových kapel z oblasti folk metalu, symphonic metalu a power metalu. My vám nyní přinášíme přehled hlavních hvězd jednotlivých dní.


Porta Inferi

Čeští Porta Inferi fungují v aktuální sestavě (Mirek Andrássy – sólová kytara, klávesy, Jaroslav Dobrota – baskytara, Lukáš Kroutil – bicí a Norman Power - zpěv) od roku 2010 a sami se charakterizují jako „energický „moderní “ power metal s prvky elektroniky , symfonie ,atmosféry,agrese a hlavně energie…“. Za sebou mají desku s názvem Another World a o jejich kvalitě svědčí například to, že v Polsku předskakovali skupině Gamma Ray a několikrát si zahráli na festivalu Masters of Rock.

Dalriada

Tato maďarská folk metalová skupina původně vystupovala pod názvem Echo of Dalriada a zkrátila jej až v roce 2006. Jejich písně vycházejí z maďarské lidové tradice a historie, oslavují například maďarské bojovníky za svobodu. Dohromady vydali 7 alb (Fergetek, Jégbontó, Kikelet, Szelek, Arany-album, Ígéret a Napisten Hava), které byly v Maďarsku velmi úspěšné. V čele Dalriady stojí zpěvačka Laura Binder.

mom dalriada

Edenbridge

Edenbridge z Rakouska bývají přirovnávání například k Nightwish a vyklubali se z páru kytaristy a klávesáka Lanvalla a jeho přítelkyně Sabiny Edelsbacher v roce 1988. Od té doby vydali osm alb a na jednom z nich, MyEarthDream z roku 2008, spolupracovali s pražskou filharmonií. Do Hodonína si pak přivezou poslední počin s názvem The Bonding.

Suidakra

Pod tímto tajemným názvem se ukrývá v prvé řadě přesmyčka jména zakladatele Arkadiuse Antonika a hlavně německá skupina hrající keltský metal s prvky death metalu. Ten je ozvláštněn hrou na banjo či dudy. Suidakra vydala 11 studiových desek a zahrála si na několika velkých festivalech.

Atrocity

Atrocity patří k nejúspěšnějším německým metalovým skupinám. Deska OKKULT, kterou do Hodonína přivezou, není podle jejich slov nejbrutálnější album, ale rozhodně je nejtmavší. A také bombastické a plné energie. Můžete se těšit na pořádně tmavý death metal, který může být protkán některým z coverů, které má kapela za sebou.

Wisdom

Power metalisti z Maďarska mají po vzoru například Iron Maiden svého maskota s názvem Wiseman. Ten jim napomáhá s příběhem třech vydaných alb a jistě stojí i za jejich úspěchem, kdy předskakovali Iron Maiden, Saxon, Europe nebo Doro. Wisdom už však dávno nejsou jen předskokané a po Maďarsku ovládnou jistě i Hodonín!

Alestorm

Hudba těchto Skotů je pořádně navoněná rumem – jsou to totiž pořádní piráti! Jejich muzika je označována jako folk power metal a rozhodně vás dokáže roztančit. Nová deska Alestorm s názvem Sunset on the Golden Age" vychází 1. srpna, tudíž bude ještě horká.

mom alestorm2

Luca Turilli´s Rhapsody

LT´s Rhapsody vznikli po rozpadu skupiny Rhapsody of Fire, kdy si k sobě Luca Turilli vzal další členy a mohla tak pokračovat další epizoda skvělé orchestrální hudby. Sami se označují jako „cinematic metal“, tedy filmový metal. Ten se objevil i na desce z roku 2012 s názvem Ascending to Infinity (2012). Skupina slibuje filmovou show plnou video projekcí a dalších překvapení, tak uvidíme!

mom ltrhapsody

Sirenia

Připravte se na gothic metal servírovaný skrze půvabnou zpěvačku Ailyn. Norská Sirenia se zformovala díky Mortenu Velandemovi v roce 2001 a má za sebou 6 úspěšných alb a mnoho koncertů na velkých pódiích.

MADE OF METAL

15. – 17. srpna 2014
Hodonín

mom plakat

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MICHAEL KOCÁB: JE TOHO HODNĚ. A BUDE TOHO JEŠTĚ VÍC!

kocab 200Povídali, že mu hráli – tak se jmenuje nová supraphonská kompilace složená z pecek Michaela Kocába – originálního skladatele, textaře, zpěváka, instrumentalisty a šoumena. A když se řekne Kocáb, všichni víme, že je...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dívka z 6E, proměna psychopatky není pro puritány

div 200Tentokrát se podíváme na román plný sexu, násilí i životních kolotočů. Jmenuje se Dívka z 6E a jeho autorkou je Alessandra Torre. Vydavatelem je malá společnost Noxi, která poslední dobou stoupá vzhůru. Deanna Maddenová alias Jessica Reillyová je mladá...

Divadlo

Lucie Trmíková: „Přijďte si poslechnout krásná slova plná barvy, života, touhy, lásky i bolesti.“

Dvoji domov 200V Experimentálním prostoru NoD se dnes odehraje premiéra inscenace Nebeský-Trmíková-Prachař: Dvojí domov / z Čepa, a proto jsme oslovili paní Lucii Trmíkovou, která je zde herečkou i scenáristkou. Co má předat toto dílo Jana Čepa a proč bys...

Film

Camino na kolečkách

camino1Přijala jsem pozvání na novinářskou projekci dokumentárního filmu Camino na kolečkách. Šla jsem tam částí ze zvědavosti a částí z úcty k lidem, kteří dokážou cokoli navzdory svému handicapu. Věděla jsem jen, že hlavní hrdina trpí roztroušenou sklerózou (znám několik lidí s to...