VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

Tisk

Vhrsti perexZeptáte-li se někoho, co je nejdůležitější věc na světě, odpoví buď bez váhání, že zdraví – jak jinak – nebo bude přemýšlet a přemýšlet a odpověď nedostanete. Alespoň já tuhle zkušenost mám. Sama neumím odpovědět, protože důležitých věcí znám spoustu, která však je z nich ta nejdůležitější? Složité je hledání odpovědi, nemám pravdu?


Proto jsem zajásala, že VHRSTI se rozhodl vydat první autobiografický komiks u nás nesoucí název Nejdůležitější věc na světě. Autorovy ilustrace mám ráda, jeho přemýšlivé texty snad ještě víc, takže je to jasné, určitě mi odpoví a určitě pak budu vědět…

Vhrsti 1

Kniha, která vyjde jen díky podpoře čtenářů a fanoušků úspěšného výtvarníka, mi neodpověděla, ale navedla mne správným směrem. VHRSTI pečlivě zaznamenal vše podstatné, co se děje kolem něho a poctivě odpověděl na vše, co mu na um přišlo. Popořadě a velmi názorně.

Vhrsti 2

V knížce Nejdůležitější věc na světě odhaluje autor vlastní svět, své nitro, myšlenky a dojmy. Spolu s ním se my naučíme trošku pečlivěji pohlížet na vlastní okolí a zamýšlet se, zda zrovna to, co jsme neudělali, nebyla chyba…Výtvarníkovy příběhy vznikly převážně v letech 2008-2011 a byly publikovány v plzeňském časopise PLŽ. Nicméně jsou pořád aktuální a stále velmi podnětné. K těmto již čtenáři prověřeným příběhům autor přidal dosud nepublikovaný komiksový příběh z roku 2013. Poté, co ukončíte příjemnou procházku výtvarníkovým světem, nevynechte doslov Vl. Novotného. Bez něho byste totiž byli ochuzeni o další zážitky – a to by byla rozhodně škoda.

Vhrsti 3

Knihu vydává autor vlastní péčí, zatím je ve stadiu přípravy a bojuje o svém místo na světě – střádají se korunky: https://www.startovac.cz/projekty/nejdulezitejsi-vec/. Určitě stojí za to se připojit a investovat. Možná pak dokážete odpovědět na otázku, co je nejdůležitější věcí na světě, tedy alespoň pro vás! Na kolik hodnotím její přínos?

Vhrsti ob

Dávám jí 100 % - nahlédnete-li do ní, zjistíte snadno proč.

Zdroj foto: VHRSTI

www.kultura21.cz/aktualne/10374-komiks-nejdulezitejsi-vec-na-svete

( 4 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

BU-FU: „Přátelství na hudebním poli jsou základem všeho.“

BU FU 200K rozhovoru jsme si přizvali skupinu BU-FU, která nedávno vydala nové CD s názvem Buy Us Fuck You. Dozvíte se spoustu zákulisních informací o vzniku tohoto počinu, ale také o tom, jaké je mít v dnešní době kapelu a co...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Historický román z prostředí knih: Špionka v knihovně

spionka v knihovne200Nakladatelství Cosmopolis vydalo v květnu knihu Madeline Martinové Špionka v knihovně, která nás zavede do Evropy zmítané válkou. Jak se dovídáme na obálce knihy, je to příběh o naději a síle slov.

...

Literatura

Jak získat vysněnou realitu pomocí metody dvou bodů

WOW 200Každý z nás o něčem sní, ale ne každý pak svůj sen uskuteční. Někteří skeptici dokonce tvrdí, že splněná přání jsou ve skutečnosti naší zhoubou. Něco na tom tvrzení může být samozřejmě pravdivé. Ale přiznejme si: ulehčit si cestu ke splnění svých snů, to b...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

V prosinci vstoupí do kin dokumentární film o kapele Už jsme doma

SvetloPRozsviť světlo, ať je vidět je název nového celovečerního dokumentárního filmu, který je dvojportrétem lídra alternativní a dnes již legendární kapely Už jsme doma Miroslava Waneka a jejího dvorního výtvarníka, malíře Martina Velíška. Jen těžko bychom v Čechách našli dvojic...