Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

Tisk

S hlavou v pejru 200S hlavou v pejru. Jak bych tuhle publikaci jednoduše popsala. Stačí dvě slova – červená knihovna. Pokud jste vyznavači zamilovaných románů s bohatým milovníkem veskrze kladného charakteru a krásnou dívkou v nouzi, již milovník samozřejmě zachrání a následně ji uchvátí svým vyzařujícím charismatem, pak je to ta pravá kniha pro vás. Protože zde se nechá omámit velice rozumná a realisticky založená kreativní ředitelka reklamní agentury hezkým, sošně stavěným „vidlákem“ ze Lhoty. Příběh Markéty a Pavla, tak by mohl znít název této knihy.

 

Markéta na cestě za skupinou svých přátel narazí do svahu při vyhýbání se koni na cestě. Na něm pak dojede do Lhoty k jeho majiteli. Pavel, krásný urostlý sedlák jižanského typu. Takový, kterému by snad každá žena ráda podlehla. Pavel odtáhne Markétě auto, nechá ji přespat na statku. Během jejího pobytu se bouřlivě rozejde s hysterickou a nevěrnou Eliškou. No a jak to asi pokračuje? Markéta skončí v jeho náručí i posteli. A jak je psáno na modrém přebalu knihy s balonem na pozadí mraku ve tvaru srdce: „ Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, které víkend v Jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického ‚vidláka‘ přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano…“ Ano a ještě mnohem více. Markéta naprosto změní své životní přesvědčení od základů, a to nejenom kvůli těhotenství.

S hlavou v pejru


Sama si připravila mnoho vtipných, špatně pochopených situací. Jako když už to nevydržela a chtěla Pavla vidět, aby mu řekla, že čeká jeho dítě. Žel se ve vratech setkala s děvčátkem, nápadně podobným Pavlovi, a dál na nic nečekala, neptala se, zda je jeho dcerou. Byla to bratrova dcerka. A tak si Markétka sama vytvořila jistou domněnku o jejím (ne)dokonalém vidlákovi. No a pak ty její bláznivé útěky před milovaným mužem, který si ji prostě našel a snažil se vše vysvětit. Opravdu název knihy naprosto přesně popisuje stav naší hrdinky. Doufám, že se příjemně odreagujete a snad i zasmějete při čtení víkendového románku pro romantiky.

Název: S hlavou v (oblacích) pejru
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 119
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto: www.fragment.cz

www.fragment.cz

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Jirátová: „Program festivalu je zaměřený na INSPIRACI v mnoha oblastech.“

Jana Jiratova 200Od úterý 15. srpna se bude v Sušici konat festival Inspirace, který představí pestrou nabídku aktivit ze současné alternativní scény. Akce má být především inspirativní a nabídnout vedle zábavy i nové zážitky a vjemy. Více o festiva...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pravda o počasí, klimatu a společnosti

kniha-o-klimatu-zemi-koruny-ceske perexKniha o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen, ale především na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisej...


Literatura

Když sníte o novém životě a přichází noční můra

dokonali sousede perex"Jakože nějaký Stepfordský paničky?" skoro se vám chce říct. Ostatně stejné zvolání napadne v jednu chvíli i samotnou hlavní hrdinku této knihy. Helen se přestěhovala do Německa se svým mužem, který vyučuje na mezinár...

Divadlo

Zdenek Merta u klavíru v Brně

Merta perexNa činoherní scéně Městského divadla v Brně bylo ve středu 22. ledna zase plno. Jak jsem se rozhlížel po hledišti, nenašel jsem jediné sedadlo prázdné. Když jsem se o přestávce zase rozhlédl, tak jsem konstatoval, že naprostá většina diváků byla v...

Film

Myslet filmem je těžké – zvláště když se něco takového úplně vytratilo

Myslet filmem perexPo téměř čtyři měsíce se v Domě U Kamenného zvonu na pražském Staroměstském náměstí konala výstava MYSLET FILMEM. Navštívil jsem ji nedlouho před uzavřením (tento okamžik nastal 18.2.2023) a nestačil se divit.