Ladislav Špaček do každé knihovny

Ladislav Špaček do každé knihovny

Tisk

Spacek obchodni perexNakladatelství Fragment nedávno vydalo velmi poučnou a praktickou knihu od mistra etikety Ladislava Špačka s názvem Úspěšný obchodní zástupce, která se zabývá především etiketou a zdařilou prezentací sebe sama.

 

 


Etiketu neboli pravidla zdvořilého chování, by měl ovládat každý člověk nebo se o to minimálně snažit. Větší důraz by na ni měli klást především ti, kteří jsou denně ve styku s lidmi a potřebují na ně udělat dobrý dojem. Mezi ně patří právě obchodní zástupci nebo podnikatelé, pro které je tato kniha primárně určena.

V úvodu knihy najdeme krátké informace o úspěchu a také tipy pro začátek podnikání. Dozvíme se cenné věci jak o životopisech, motivačních dopisech a přijímacích pohovorech, tak o získávání nových klientů. S tím souvisí i další kapitola věnující se business komunikaci, která plynule přechází do business etikety. Kromě „základu“ typu představování, podávání ruky a oslovování, se poučíte i v oblasti etikety „všedního dne“. Víte například, jak jít správně se ženou po ulici či pod deštníkem?

„V dešti je na muži, aby se postaral o pohodlí váženější osoby. Deštník tedy nese muž, a to tak opatrně a dostatečně vysoko, aby ženě nezpůsobil místo komfortu újmu na účesu.(…) Často se stává, že muž ani nezaregistruje, že žena stojí před výlohou s parfémy a mokne, kdežto on pokračuje v plnění úkolu – cestě do divadla. Společenská pravidla s tím počítají a nabízejí řešení: pod deštníkem se žena může do muže zavěsit vždy, bez ohledu na vztah, který je mezi nimi. Jde o čistě technické opatření (aby muž měl ženu stále „pod kontrolou“), nikoli o demonstraci intimního vztahu mezi nimi. Potkáme-li tedy pana ředitele s jeho asistentkou za slunečného dne, jak do sebe zavěšení odcházejí na oběd, můžeme nás napadnout leccos, pokud však prší a pan ředitel nese deštník, nesmí násnapadnout nic.“ (str. 105)

Dále se Ladislav Špaček podrobně věnuje obchodním schůzkám a to hned na různých místech – především tedy v kavárnách i restauracích, ale také v domě klienta či na hromadných společenských událostech. Dozvíte se mnoho podrobnosti o stolování a často se dočkáte upozornění na to, že při jídle musíte konverzovat. Závěr knihy je věnován etiketě oblékání a business dresu obecně.

Jak je patrné z ukázky citované výše, kniha je protkána humorem Ladislava Špačka, který dokáže důležitou teorii vždy lehce a nenásilně odlehčit. Styl je tak velmi čtivý a mnohdy vás přiměje k pousmání. Celkově je kniha velmi přehledná a hlavně názorná – každé téma je doplněno fotografiemi, které jasně ukazují co a jak. Jsou velké a kvalitní, takže jednoznačně palec nahoru.

Do této knihy si budu velmi často chodit pro rady a doporučovala bych to každému, protože slušné chování se cení.

Ladislav Špaček se narodil 17. srpna 1949 v Ostravě, původním povoláním je pedagog. Vyučoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, poté byl redaktorem a moderátorem Československé televize. Od roku 1992 působil jako mluvčí prezidenta Václava Havla a účastnil se tak mnoho vrcholných společenských událostí. Je autorem a protagonistou televizního seriálu Etiketa a Mr. E pro děti. Také napsal řadu knih, například Etiketa, Velká kniha etikety, Komiksová etiketa, Špaček v porcelánu a další. Působí jako konzultant v oboru komunikace a etikety, pořádá přednášky pro veřejnost, pro manažery firem a úřadů a pro politiky.

Úspěšný obchodní zástupce

ladislav spacek

Autor: Ladislav Špaček
Žánr: náučná
Nakladatelství: Nakladatelství Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 214
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: fragment.cz

www.fragment.cz/novinky/pop-naucna-pro-dospele/kariera/management-rizeni-personalistika/kariera/ladislav-spacek-uspesny-obchodni-zastupce-s511048345

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sebastiána I., královna Zlínského Majálesu : „Snad jsem pořád stejně super jako dřív!“

sebastiana 200Zlínský Majáles se kvapem blíží a my vám přinášíme rozhovor s loňskou královnou Majálesu Sebastiánou Hájkovou, která letošní klání organizuje. Co musíte udělat, abyste se stali králem či královnou Majálesu a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Strašidelné povídky frčí

altHorory frčí. Čtou je rádi dospělí, nacházejí v nich oblibu děti. Strašení bylo, je a bude in. Vždyť se s ním setkáváme od mala, kdy jsme se báli o pohádkové hrdiny, kteří bojovali s příšerami, čaroději, ježibabami a jinými potvorami. Mladá fronta přis...


Literatura

Banda 1: Karty jsou rozdaný

banda karty jsou rozdany200Jméno světového komiksu Garth Ennis (Hitman, Punisher, Preacher) spolu s Darickem Robertsonem (Transmetropolitan, Fury) nám přináší příběhy jednoho uskupení, které nemá obdoby.

...

Divadlo

Casting na popravu – události léta 1945 ve Švandově divadle

pankrac 200Válečné a poválečné období i po sedmdesáti letech stále láká ke zpracování mnoho umělců různých žánrů. Přece jenom tato doba s sebou přinesla naprosto neuvěřitelné situace a osudy. Jak by to vypadalo, kdyby se v jedné pankrácké cele potkaly Adi...

Film

Alena Mihulová vzpomíná na Karla Kachyňu i svůj život bez něho

muj 200U herečky Aleny Mihulové - narodila se přesně před půlstoletím, 4. května 1965 - občas vzniká dojem, jako kdyby se její existence zploštila na soužití s režisérem Karlem Kachyňou. Jistě měl na ni mimořádný vliv a jejich manželství neublížil ani více než ...