Životní příběh „Křečka“ Hammonda

Životní příběh „Křečka“ Hammonda

Tisk

hammond na hrane 200Nakladatelství XYZ ve spolupráci s Albatros Media dostala po šesti letech na český trh knihu Na hraně: Můj životní příběh od Richarda Hammonda. Ten je především hvězdou televizního pořadu o autech Top Gear, ale jeho sympatickou tvář jistě znáte z více pořadů.

 

Kdo by čekal veselé čtení plné fascinujících zážitků z natáčení zmíněného televizního pořadu, bude na omylu, ale nemusí být zklamaný. Úvod knihy nás seznamuje s Richardovým dětstvím a vzpomínkami na konkurz na moderátora Top Gearu. Zde je krásně vidět, že Richard Hammond se nikdy nechoval jako sebevědomý nebo namyšlený muž, ale jako obyčejný člověk plný nejistot, který si získáním té práce chtěl splnit svůj sen. To se mu podařilo a 20. září 2006 málem stalo i osudným…

Toho dne se Hammondovi při natáčení jízd ve speciálním automobilu na tryskový pohon stala hodně nepříjemná nehoda, při které utrpěl vážné poranění hlavy - mozku. V knize je velmi detailně popsaná jak samotná nehoda, tak pocity Mindy – Hammondovy manželky. Ta, stejně jako jejich rodina i celý tým Top Gearu, projevila opravdu velkou sílu. Čtení z nemocnice o léčbě a postupných pokrocích, není žádným odpočinkovým čtením, ale jde z něj cítit láska a především obrovská Hammondova touha a chuť žít.

hammond na hrane

Kniha se čte jedním dechem – s Richardem brzy soucítíte a jste velmi napjatí, jak to s ním bude dál. Přiznávám, že jsem během čtení měla mnohdy slzy v očích a jediné, co mě povzbuzovalo, bylo vědomí, že příběh opravdu končí happy endem, i když to vše bylo „na hraně“. Mnohdy jsem se také zasmála, to když se projevila Hammondův smysl pro humor a také nadhled. Je až neuvěřitelné, kolikrát dokázal hrát, jak je v pořádku a přitom mu nefungovala krátkodobá paměť a zpětně přiznal, že si pobyt v první nemocnici téměř nepamatuje.

Díky knize pochopíte, jak je pořad Top Gear profesionálně dělaný, jak jsou všichni jeho tvůrci dobrými parťáky a hlavně se budete úplně jinak dívat na toho malého usměvavého muže s přezdívkou Křeček.

Richard Hammond se narodil 19. prosince 1969, je ženatý s Amandou (Mindy) Etheridge. Má dvě dcery, Isabelu (Izzy) a Willow. Bydlí v Cheltenhamu, kde chovají několik koní, kachen, dvě kočky a psy. Je známým britským moderátorem pořadů - Top Gear, Brainiac: Šílená věda a Drtivá porážka.

Název: Na hraně: Můj životní příběh
Originál: On the Edge: My Story
Překlad: Tomáš Bíla
Autor: Richard Hammond
Žánr: autobiografie
Nakladatelství: Nakladatelství XYZ ve spolupráci s Albatros Media
Rok vydání: 2014
Počet stran: 302
Hodnocení: 95%

Zdroj foto: albatrosmedia.cz

www.albatrosmedia.cz

www.xyz-knihy.cz


( 1 hlas )

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák UDG: Pondělí až čtvrtek – to je v létě detoxikační týden

udg 200Nedávno se na našem webu objevil festivalový rozhovor s textařem Jugim z ústecké skupiny UDG. Nyní máte možnost nahlédnout pod pokličku myšlenek dalšího člena, a to zpěváka Petra Vrzáka. Bavili jsme se o festivalové sezóně...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Chladnokrevná smrt, to je Vražda v ledu

vrazda v ledu200V září vyšel u nakladatelství Cosmopolis třetí díl série Julia Schwarzová a Florian Kessler od německé autorky Catherine Shepherdové s názvem Vražda v ledu. Osobitá zápletka, zvraty i nečekané finále zaručuji.


Literatura

Životní kotrmelce Hanky Dvorské

Zivot se mnou pekne cvici perexDalší knižní biografii ze série, kterou bychom mohli nazvat „inspirativní ženy - sportovkyně“ vydalo ve spolupráci s nakladatelstvím Euromedia Group nakladatelství Labyrint. Tentokrát dostala prosto...

Divadlo

Slavný muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení začínají zkoušet zlínští herci. Zpívat s nimi bude host Igor Timko

zeny na pokraji 200Zlínské divadlo zkouší muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení podle slavného Almodóvarova filmu v režii Stana Slováka, uměleckého šéfa Městského divadla Brno, a v hlavní roli s Petrou Královou v roli Pepy. Netradiční spolupráci...

Film

Rosemary má děťátko – hororová klasika, která nezklame
ImageKam až sahá láska matky k dítěti? Je pro něj schopna obětovat i svůj život? Klasika mezi filmovými horory s příznačným názvem Rosemary má děťátko vychází začátkem února na DVD.

...