Nalezněte rovnováhu v životě. Kniha o tom, jak být znovu člověkem

Nalezněte rovnováhu v životě. Kniha o tom, jak být znovu člověkem

Tisk

BuddhuvMozek perexŽijeme v uspěchané době. Životem leckdy slepě proplouváme, plníme své předem načrtnuté role, fungujeme jako roboti. Z okolního světa se netěšíme, nevnímáme běžnou krásu kolem sebe. Sledujeme často jediný cíl – udržení životního, stále se opakujícího rytmu a vyděláváme peníze. Spějeme odnikud nikam. A o tom, že tento styl života je špatný, a především o tom, jak v sobě znovu probudit podstatu prožívání okamžiků vypráví poutavá meditativní kniha Buddhův mozek.

 

 

V podtitulu kniha uvádí, že nám pomůže znovu dosáhnout štěstí, nalézt lásku a moudrost ve svém životě. Na první pohled může tato teze působit na čtenáře poněkud lapidárně. Uvnitř knihy však nacházíme v přehledných kapitolách množství rad a poučení z oblasti meditace. Kniha je i přes svou útlost poměrně odborně vystavěnou příručkou, která bude vyhovovat spíše lehce pokročilým v oboru meditace, nežli úplným začátečníkům.

Dozvíme se tu například, jak důležité je pro naši harmonii v životě chovat se ke svému okolí za každé okolnosti laskavě. Jak důležité je dělat radost svým bližním i zcela neznámým lidem. Pochopíme, že udělat radost sobě je sice pěkné, ale potěšit někoho druhého je radost dvojnásobná a trvalá.

V kapitole o moudrosti se dočteme rozsáhlé vyprávění, které nám objasní, že moudrost nemá pranic společného se shromažďováním informací. Naopak, přílišná informovanost může společně s únavou přinést naopak nízkou pracovní paměť, blok, apatii a letargii.

Součástí publikace jsou také přehledné tematické tabulky, které pomohou čtenáři zorientovat se v příslušné kapitole, jelikož kniha je skutečně na hranici populárně naučné a odborné literatury.

Knihu bych doporučila zejména všem zájemcům o východní kultury. Dále také těm, kteří si potřebují udělat pořádek v životě, v mysli, mají pocit, že musí zvolnit, zastavit se a znovu nalézt svou rovnováhu.

buddhuvMozek

Buddhův mozek
Autoři: Rick Hanson, Richard Mendius 
Počet stran: 184
Vydáno: září 2013
Nakladatelství: Anag

Hodnocení: 100%

www.anag.cz/buddhuv-mozek-jak-dosahnout-stesti-lasky-a-moudrosti/d-85914/

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna K. a Kryštof Michal hodnotí festivalovou sezónu

anna k krystof michalOpen Air Festival sice hostil zahraniční hvězdy velkých jmen, které na sebe strhly značnou pozornost, ale Kultuře21 neunikly ani stálice české poprockové scény. Kryštof Michal ze Support...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Antistresové omalovánky


omalovanky 200Ráda bych vám představila, řekněme, propracovanější verze dnes velmi populárních antistresových omalovánek. Jedná se o dvě knihy, a to Kreativní omalovánkové techniky a Barevná terapie – Antistresové omalovánky. Obě splňují to, co od...


Literatura

Vynálezce Alva již potřetí v knižní podobě

Alva úvodní 100Oblíbeného rozcuchaného vynálezce jménem Alva můžete potkat již potřetí na stránkách stejnojmenné knihy. Dokáže si i tentokrát udržet pozornost všech dětí, kteří ho mohou znát i z večerníčkového podání?

...

Divadlo

Říjnové premiéry v Městských divadlech pražských: temná lovestory a básně v novém světle

MDP 200Na říjen si Městská divadla pražská připravila dvě premiéry. V Komedii uvádí inscenaci 100 nejkrásnějších českých básní, ve které zazní vedle nejznámějších veršů i básně současných autorů. Na scéně Rokoka se představí divadelní adaptace Posedlosti, filmov...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...