3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

Tisk

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

 

 

Noe pokračuje v zavedeném stylu. Jak se dalo asi čekat, po prvních dvou dílech. Pokračuje bitvou o Archu, když je už ostatní lidstvo zničeno. A další půlka knihy se věnuje příběhu o dceři Noema a další lidských členech posádky, kde se vždy najde nějaká zrádná černá duše, která nesdílí její myšlenky.

Samozřejmě se setkáme jak s obry, tak i se sny, které zobrazují vznik světa. Od okamžiku, kdy bůh zašeptal: „Budiž světlo“, postupuje děj přes vznik souše, zeleně, DNA, zaniklých druhů a samozřejmě končí zrodem člověka. Vysvětluje to podle Charlese Darwina a tak posledními vzniklými členy osazenstva Země jsou lidé. Ti poslední, co snědli zakázané ovoce.

Noe3 2


V první části komiksové knihy sledujeme hlavně bitvu, a tak na několika stránkách není ani slovíčko. Jenom citoslovce „Slaaassh, plaff, Slaaash a jejich další variace. Většina těchto textů v obrazech jsou v originále, ale občas čeští překladatelé do originálního obrázku vložili český text. Jako je „ČAK,ČAK,ČAK“. V druhé části už více dialogů, tak si člověk více užije čtení.

Příběh končí smrtí posledního zlovolného člověka, který posádce lodi zabil zvíře. S tím, že na nás v posledním díle čeká hodně zajímavých věcí.

Příběh by měl být ukončen a tak doufám, že český vydavatel poslední díl vydá, aby moje recenze všech dílů komiksu Noe mohla být dokončena a tím by se i fanoušci mohli dočkat zdárného konce.

Hodnocení 80 %

( 0 hlasů )

https://www.kosmas.cz/knihy/197867/ctyricet-dni-a-ctyricet-noci/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Porotkyně Diana Mórová: „Aj keď som kritická, budem taká, aby som nikoho neurazila.“

Talent rozhovor 200Přinášíme vám rozhovor s dlouholetou tváří TV JOJ Dianou Mórovou, kterou v těchto dnech můžete vídat v Televizi Prima. Je totiž novou porotkyní v soutěži Česko Slovensko má talent. Kromě herectví je známá také z různých zábavných sh...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Bublifuk do třetice – vstup na vlastní nebezpečí

bublifuk 200Léto je před námi a ve volném čase si lze mj. pročíst třetí díl dobrodružné komiksové revue Bublifuk, která láká své čtenáře tajuplnou výzvou „Vstup na vlastní nebezpečí“. Dozvídáme se, jak se odvíjejí osudy hrdinů všech příběhů předchozích d...


Literatura

Oheň a dým k létu patří!

ohen a dym 200Grilování nebo opékání nejrůznějších dobrot je symbolem léta. Kdo někdy připravoval něco na ohni, ten se jistě rád inspiruje a pomůže mu v tom kniha Oheň a dým od Huga Hromase.

 

...

Divadlo

Cena Thálie za pařížského "vrabčáka" pro Hanu Fialovou

FIALOVA PEREXCenu Thálie za ztvárnění Edith Piaf v komorním muzikálu Edith a Marlene, který v režii Janusze Klimszy uvádí Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, získala v sobotu 28. března na slavnostním ceremoniálu v hi...

Film

Dokáže Zkáza Dejvického divadla nahradit Most?

5c1252519f2ac63478beddc7Po velkém úspěchu fenomenálního Mostu přichází Česká televize s další seriálem, který má velice dobře našlápnuto. Zkáza Dejvického divadla údajně předčí i kolegu ze severu, kterého už velice brzy nahradí. Viděli jsme prvn...