Zvláštně namíchaný koktejl Helen Fielding

Zvláštně namíchaný koktejl Helen Fielding

Tisk

bujna fantazie perexBujná (možná až přebujelá) fantazie – základní ingredience románu Helen Fielding. Olivia Joulesová, hlavní hrdinka a novinářka z Británie pohybující se na hraně své kariéry, ráda cestuje. Při jednom svém pracovním výletu naráží na charismatického Pierra. A pak se začínají dít věci.

 

Olivia, která se po rodinné tragédii musela postavit na vlastní nohy a chytit svůj život pevně do rukou, se vydala na dráhu novinářky. Její bujná fantazie ji však často svádí na špatnou cestu a jde od jedněch potíží ke druhým.

Po poslední kariérní bouři se vydává do Kalifornie, aby napsala reportáž z uvedení zbrusu nového pleťového krému, což jí není zrovna po chuti, protože rubriku „životní styl“ nepovažuje za sobě hodnou. Po seznámení s Pierrem Feramem, světoběžníkem a svůdcem žen, však její bujná fantazie začíná rozehrávat riskantní hru. Olivia je totiž přesvědčená, že Feramo je Usáma bin Ládin, který prošel složitou plastickou operací. Její podezření ještě prohlubuje Feramův francouzský přízvuk, který je zvědavé lingvistce dost podezřelý.

Poté, co je Olivie očitým svědkem výbuchu na luxusní lodi Ocean Apart, její nedůvěra vůči Feramovi roste a Olivie začíná pátrat po nějaké stopě, která by ji přesvědčila o správnosti její zlé předtuchy. Potkává tak dalšího domnělého nepřítele, ze kterého se ale nakonec vyklubeochránce z britské tajné služby MI6.

Oliviin život nabere na obrátkách a dostává se ke složitému úkolu, který může být pro její život fatální. Nicméně už si nemůže stěžovat na to, že by byl její život nuda.

První část knihy byste lehce mohli považovat za klasický román pro ženy o znuděné novinářce, která už neví, co by… Avšak ve druhé půlce románu se dostáváme do thrillerové nálady a zažíváme obrovský přerod v ději. Pokud se vám kniha bude zdát částmi moc vykonstruovaná, nebudu se s vámi vůbec přít. V každém případě je příběh po počátečních rozpacích velmi čtivý, především tehdy, pokud se oprostíte od zkoumání, zda by kniha měla být víc románem pro ženy, nebo thrillerem.

Je to napínavé, je to vtipné – a pokud vám tato kombinace sedí, je to knížka právě pro vás.

bujna fantazie

Bujná fantazie Olivie Joulesové / Olivia Joules and the Overactive Imagination
Autor: Helen Fielding
Žánr: beletrie
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2015
Počet stran: 304
Hodnocení: 70 %

( 0 hlasů )

Zdroj foto www.xyz-knihy.cz/bujna-fantazie-olivie-joulesove/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Edita Randová. Zpívá v jedenácti jazycích včetně čínštiny

archiv Edita RandováPZpívá široký repertoár po celém světě, a to v jedenácti jazycích. A hudba a zpěv jsou pro ni vším. Přes dvacet let je uměleckou ředitelkou mezinárodního hudebního festivalu Tóny nad městy. A za svoji dlouholetou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

„Krize budou přicházet do té doby, dokud budeme nafukovat bubliny.“

ekonomicke bubliny 200Nakladatelství Grada vydalo nedávno další knihu ekonoma Dominika Stroukala, tentokrát zaměřenou na Ekonomické bubliny.

 

...

Literatura

Zavítejte na návštěvu Za pověstmi Šumavy

za-povestmi sumavy 200V dubnu vydalo nakladatelství CPress knihu Ondřeje Fibicha plnou příběhů a zkazek Za pověstmi Šumavy. Pokud v tomto kraji bydlíte nebo jste okouzleni přírodou, pojďte odhalit historii a ústní lidovou tvořivost.

...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest již za necelý měsíc

3Kinofest perexCentrum Prahy láká na světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty středoevropské kinematografie. Slavnostní odhalení nově objeveného obrazu Tamary Lempické se také odehraje ve světové premiéře. Secesní pasáž ve Vo...