Hořící drát – mistrně elektrizující zážitek

Hořící drát – mistrně elektrizující zážitek

Tisk

HORICI DRAT 200Pokud znáte knihy Jefferyho Deavera, ve kterých vystupuje Lincoln Rhyme, geniální kriminalista, víte, že si autor se čtenáři pohrává jako kočka s myší. Tentokrát si vzal na mušku neviditelného protivníka – elektřinu – nebezpečí, které je všude kolem nás, aniž bychom si to plně uvědomovali. Devátý případ Lincolna Rhyma se dočkal v Česku již druhého vydání.

I s tímto případem se dostáváme ke známé partičce kolem vyšetřovatele Lincolna Rhyma a jeho pravé ruky Amélie Sachsové. Nechybí ani Lincolnův ošetřovatel Thom, excelentní policejní technik Mel Cooper nebo mistr převleků ze staré školy Fred Dellray. K nim se přidává nováček Ron Pulaski, do kterého Lincoln vkládá velké naděje.


Vražedný kolotoč roztočí nehoda na autobusové zastávce, kterou zapříčiní obloukový výboj dosahující několikanásobného množství smrtelné dávky napětí. Na ředitelství největšího dodavatele elektřiny Algonquin Consolidated přichází výhružný dopis s požadavky, které je nemožné splnit. Do závratného závodu s časem je ke všemu Rhyme informován o tom, že se opět objevil Hodinář – jediný neuzavřený kriminalistův případ.


Už na začátku to vypadá, že pachatelem je zaměstnanec dodavatelské společnosti Raymond Galt. Ale to by bylo podezřele jednoduché, že? A tak se na důkazní tabuli dostává třeba i jméno ředitelky společnosti nebo napůl známé ekoteroristické skupiny. Vyšetřovatelé jsou velice nervózní, jsou neustále v neviditelné pasti elektřiny, vždyť k usmrcení stačí desetina ampéru.
Události devátého případu mají vliv i na Rhymovo zdraví, a ten tak musí učinit zásadní rozhodnutí.

HORICI DRAT


Deaverovy knihy jsou vždy napínavé, ale také poučné. Autor do hloubky zkoumá prostředí, do kterého svůj příběh zasazuje. Pokud se knihám Deavera věnujete tak dlouho jako já, jistě se mnou budete souhlasit, že je to mistr zvratů. Je to vlastně takový Deaverův vzorec – dlouho se motáme kolem případu, podezřelý je už snad skoro každý, a když už si myslíte, že jste přišli na jméno hledaného vraha, autor vás na posledních pár desítkách stránek dokáže několikrát vyvést z omylu. Vzhledem k oblíbenosti detektivek se však zdá být toto schéma čtenářsky neprůstřelné. Tedy, Jeffery Deavere, jen tak dál!

Hořící drát / The Burning Wire
Autor: Jeffery Deaver
Žánr: krimi
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2015 (dotisk 1. vydání z roku 2010)
Počet stran: 608
Hodnocení: 100 %     

           
Zdroj foto www.dominoknihy.cz
www.dominoknihy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Textař skupiny Kabát: „Texty se tak nějak cenzurujou samy.“

kabat logoSkupina Kabát je pro mnohé synonymem nejlepší české kapely. Ať si o nich každý myslí co chce, není snad nikoho, kdo by neznal její texty a nevybavil si Pepu Vojtka za mikrofonem. My jsme zpovídali basistu, k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Výpověď tří sester - jejich životy a lásky

jsme prece sestry perexDie Welt zhodnotil tuto knihu stručně: „Poutavý rodinný příběh“. Nerada opisuju z knih a používám myšlenky někoho jiného, nemá se to dělat, je to neetické. A navíc vy čekáte můj názor. Ale s tím, co jsem si přečetla ...


Literatura

Mezi námi lháři – kdo ví, co se odehrává v mysli druhého

lhari perexJsou přátelé už od dětství a ví o sobě všechno. Aspoň tak to před ostatními vypadá. Ale je tomu opravdu tak? Co když nevíte vše ani o tom, kdo vám je nejblíže. Co když vám vaši blízcí lžou? A co když si nechcete připustit celou pravdu ani sami o ...

Divadlo

Dagmar Pecková předvádí v Mistrovské lekci plnokrevné herectví

mistrovska lekce200Přiznám se, že oceňuji divadlo, které má co říct, není tendenční anebo které si na divadlo jenom hraje. Oceňuji umně zpracovanou klasiku stejně jako novinky, přičemž je mi upřímně jedno, jestli jde o dramata či (tragi)komedie. ...

Film

Udeľovanie cien Slnko v sieti za rok 2019: Sú to skvosty, ktoré nie sú jednoducho dosiahnuteľné

slnko v sieti 200Slávnostné odovzdávanie cien Slnko v sieti za rok 2019 sa uskutočnilo 9. septembra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. Tohtoročný jubilejný desiaty ročník ponúkol pohľad režisérov aj na rúškom zahalenú smrť, či nedostatok pozor...