Hra o trůny pokračuje. Audiosága už přesáhla 150 hodin

Hra o trůny pokračuje. Audiosága už přesáhla 150 hodin

Tisk

Boure mecu 200Audiokniha Bouře mečů je třetím dílem populární série Hra o trůny a první jarní vlašťovkou od Tympana. Dle očekávání Martinův dosud nejrozsáhlejší román ve zvukové podobě dosáhl rekordní délky. Posluchači ve světě sevřeném ledovými čelistmi tentokrát stráví téměř 65 hodin.

Je jen jedna hra. Každý v ní touží vyhrát. Všichni v ní musí zemřít. A vy, vy ji musíte mít... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny si za svůj krátký život vydobyla punc klasiky a stala se jedním z pilířů moderní fantastické fikce. Od svého nástupu v roce 1996 Martinova fantasy série zbořila příčky bestsellerů, zazněla ve více než 30 jazycích a stala se předlohou veleúspěšného seriálu HBO. V posledním roce se konečně dočkává také své audioverze a čestného místa mezi tituly českého vydavatelství Tympanum.


Píseň ledu a ohně mohou posluchači nechat rozeznít již potřetí. Strhující Bouře mečů nabídne téměř 65 hodin zábavy, délku v audioknižním světě zcela ojedinělou. Celkový pobyt ve světě sevřeném ledovými čelistmi se tak protáhne na 150 hodin a vystačí na nejednu dlouhou cestu. Audiokniha na 5 mp3 discích vychází 27. dubna a kromě knihkupectví a obchodů s CD je k dostání také v digitální podobě.


Audioukázka:

https://soundcloud.com/tympanum/george-r-r-martin-boure-mecu

O audioknize Bouře mečů
Je jen jedna hra. Každý v ní touží vyhrát. Všichni v ní musí zemřít... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však pouhou dětskou šarvátkou ve srovnání s válkou mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží…

 

Boure mecu

George R. R. Martin (1948)
Narodil se v Bayonne v New Jersey jako syn dělníka v docích. Atmosféra přístavu, kde se mísily vůně dálek, spolu s jeho bujnou fantazií vedly k tomu, že již v dětském věku začal psát smyšlené příběhy a prodávat je za drobné mince dětem ze sousedství. Později vystudoval žurnalistiku na Severozápadní univerzitě v Illinois (1971) a nastoupil dráhu profesionálního spisovatele.


Hned první Martinův román Soumrak na Worlornu si vysloužil pochvalné kritiky za propracovaný portrét mimozemské kultury žijící v příšeří bludné planety. Následovala pestrá paleta povídek žánru science fiction, hororu i fantasy.


Konečným triumfem se pro George R. R. Martina stala jeho románová fantasy série Píseň ledu a ohně, jejíž první svazek Hra o trůny spatřil světlo světa v roce 1996. Epická sága ze světa temného středověku protkaného sítí intrik a zastíněného rostoucí hrozbou ze severu, byla do dnešních dnů ověnčená řadou ocenění (Hugo Award, World Fantasy Award, Locus Poll Award) a stala se předlohou populární seriálové řady HBO. Z plánované ságy dosud vyšlo pět svazků (Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů, Hostina pro vrány a Tanec s draky).


web: www.tympanum.cz
FB: www.facebook.com/audioknihy 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Smola a Hrušky: „Chceme spraviť československý hit, ktorý prevalcuje obe republiky“

200rozSkupina Smola a Hrušky zabáva obecenstvo svojou veselou ska-punk popovou muzikou už od roku 1996. Ako sa majú a čo chystajú, aké sú ich sny, to sa dozviete v tomto rozhovore. Ponúka veľa nových a zaujímavých informácií, ktoré nie sú je len...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Bylinková první pomoc

Bylinky perNová kniha Bylinková první pomoc nejenom splní svůj účel, ale výrazně se liší od většiny doposud vydaných publikací na toto téma. Autor se zaměřil nejen na první pomoc, ale také na všechny další informace, které by měl každý začínající bylinká...


Literatura

VHRSTI poprvé neilustroval vlastní text

O Vendulce a drakovi perexVHRSTI překvapil letos na jaře čtenáře svou novou knihou. Čím? Tentokrát ji totiž neilustroval sám, svěřil svůj text kamarádu výtvarníkovi Lukáši Fibrichovi. Mnohé z nás to asi udivilo...

Divadlo

Helenku Součkovou stíhá jedna darda za druhou

darda 200Žákyně 2. a posléze 3. třídy Helenka Součková zvaná též Moby-Dick už dávno odrostla dětským střevíčkům. Místo nich teď v dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové<...

Film

Popelka se vrací v lepším

pop200Film Popelka (2015) je možná nejpropracovanější a nejlepší zpracování známé pohádky o umouněné popelce a princi. Nic zde nechybí, nic nepřebývá a kromě toho, že je pohádka i vtipná, nechává si svůj drsný a tvrdý charakter.

...