I audioknihy slaví svůj svátek!

I audioknihy slaví svůj svátek!

Tisk

Audioknihy 200Pět vydavatelů uvede na trh současně jedenáct nových titulů v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS! Historicky první česko-slovenský AUDIOKNIŽNÍ VÍKEND nabídne to nejslibnější z podzimních novinek: Nesbø, Verne, Vondruška, Hawkinsová, Christie, Dán, Mankell a mnoho dalšího.


Víkend 9. – 11. října 2015 potěší všechny české a slovenské příznivce audioknih. Pět vydavatelů uvede v pátek 9. října na trh jedenáct mimořádných novinek v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS! Vedle sebe se tak představí netrpělivě očekávaný thriller Jo Nesbøho Syn (o týden dříve než tištěná kniha!), Vondruškova dramatizovaná historická detektivka, klasika Verna a de Saint-Exupéryho, pohádky ad. Některé novinky budou prezentovat sami interpreti a režiséři během víkendové šňůry autogramiád a workshopů – patří k nim např. herci Hynek Čermák, Tereza Bebarová, Jiří Vyorálek nebo publicista Miloš Čermák, který načetl vlastní povídky. Do akce se zapojí více než 150 knihkupectví v celé České a Slovenské republice.

Audioknihy usmevavy muz


„Je to první velká akce zaměřená pouze na audioknihy. Chceme upozornit na tento ve světě moderní a stále oblíbenější způsob ‘čtení‘ a poukázat na spoustu nevyužitého času, který poslech audioknih krásně zpříjemní, ať už jde o řízení auta, sportování, vaření, ale také na jednoduchost a dostupnost v době chytrých telefonů,“ říká o rychle rostoucím počtu příznivců audioknih Martin Pilař z OneHotBook. V projektu Audioknihy NAHLAS! se spojili čtyři tuzemští a jeden slovenský vydavatel: Audiostory, OneHotBook, Kristián, Radioservis a Publixing.

Vydavatelé připravili průřez svou nabídkou v několika žánrech. K zaručeným hitům patří mezinárodní bestseller Pauly Hawkinsové Dívka ve vlaku (The Girl on the Train – účinkují Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová). Román, kterého se za jediný rok prodalo přes tři milióny kusů, vyjde ve zvukové podobě dokonce o 14 dní dříve než tištěná kniha!
O týden dříve než čtenáři dostanou posluchači k dispozici také nový román Jo Nesbøho Syn.

 

Audioknihy syn


Výhodou akce je příležitost odnést si domů dvě audioknihy za cenu jedné. Kdo si během audio víkendu pořídí jeden z premiérových titulů, může si k němu vybrat další audioknihu z bonusové nabídky zdarma. Stejnou akční nabídku poskytuje v průběhu akce i portál Audiolibrix.com. Zde se posluchači seznámí s jednoduchým stahováním audioknih, které tak mohou mít ve svých chytrých mobilních přístrojích neustále s sebou.


Masivní nástup zažívají audioknihy v posledních zhruba pěti letech díky jednoduchosti stahování poslechu do chytrých telefonů. Za sebou mají dlouhou historii. První mluvená kniha vznikla v roce 1934 a v šedesátých letech už byly četby na gramofonových deskách běžné.  

Audioknihy Mortdecai


Druhý říjnový víkend zazní NAHLAS! audioknihy:


Jo Nesbø – Syn (OneHotBook), čte Petr Kubec

Jules Verne – Patnáctiletý kapitán (Radioservis), účinkují Kryštof Hádek, Miroslav Táborský, Ljuba Krbová, Jiří Dvořák

Kyril Bonfiglioli – Mortdecai – Záhadný případ s knírem (OneHotBook), čte Lukáš Hlavica

Vlastimil Vondruška – Ulička hanby (Audiostory), účinkují Jaromír Medina, Pavel Rímský, Simona Postlerová a další

Henning Mankell  – Usměvavý muž (OneHotBook), čte Jiří Vyorálek

Agatha Christie – Herculovské úkoly pro Hercula Poirota (Kristián), čte Ladislav Frej

Dominik Dán – Mucha (Publixing), čte Marián Geišberg

Paula Hawkins – Dívka ve vlaku (OneHotBook), účinkují Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová

Antoine de Saint-Exupéry – Myšlenky z Citadely (Audiostory), účinkují Vlastimil Brodský, Gabriela Vránová a další

Jitka Škápíková – Klubíčko veselých pohádek (OneHotBook), účinkují Hynek Čermák, Jana Stryková, Igor Bareš, Jiří Dvořák a další

John Fowles – Sběratel (OneHotBook), účinkují Jaroslav Plesl a Lucie Pernetová

a speciální on-line nabídka pouze na Audiolibrix.com:
Miloš Čermák – Valčík na přivítanou (OneHotBook), čte Miloš Čermák


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mona – první biologický počítačový virus na světě

Mona perexPředstavte si, že píšete svůj první román v životě a vůbec se nebojíte zabrousit na témata jako pokročilé informační technologie, neurologie, mezinárodní vztahy a teroristické skupiny. Že na 427 stránkách poputujete ze Švédska přes Francii do I...


Literatura

Povídky toaletní - JaSná volba

PovidkyToal perexNa tuhle knížku jsem se opravdu těšila. Slyšela jsem, že bude, pak jsem registrovala, že vyšla a pak jsem začala vnímat mediální kolotoč a zprávy o tom, kde všude se objevila, kam má namířeno a kde s ní všude už autor byl, aby ji předs...

Divadlo

Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo se propojí přehlídkou „Zaráz“

Zaraz200Šest inscenací z nejnovějšího repertoáru Městského divadla Zlín a Slováckého divadla Uherského Hradiště - to je Zaráz, přehlídka divadel Zlínského kraje. Ve třech dnech uvidí aktuální tituly divadelní kritici, studenti divadelních škol a další divadelní n...

Film

Představujeme vám projekty, které na podzim nabídne veřejnoprávní televize

ct 200Česká televize oslavila tento rok šedesáté výročí od svého založení. A i když má ty největší oslavy jubilea za sebou, bude podzimní schéma doprovázené ještě jejich dozvuky. Nebudou však chybět ani nové projekty, které dostanou prostor vedle...