Kouzlo starého antikvariátu

Kouzlo starého antikvariátu

Tisk

okamik uvodka„Máte srdce z papíru,“ řekla. „Voda ho může rozpustit. Země ho může pohřbít. Vítr ho může odvanout.“ Shelly Kingová ve své prvotině Okamžik všeho popsala kouzelný svět starého zaprášeného antikvariátu, ve kterém se dají najít opravdové poklady a taky láska.

 


Maggie Duprésové se život obrátil naruby. Ztratila práci ve firmě ze Sillicon Hill, rozešla se s přítelem a veškerý čas tráví s milostnými romány v antikvariátu Vážka. Matka ji nutí vrátit se zpět domů, nejlepší přítel Dizzy ji zavleče mezi obchodní šelmy, které se sice tváří nápomocně, ale jde jim jenom o zisk a do toho všeho se kolem ní ochomýtá atraktivní Rajhit.
Útěchou je Maggie v nešťastné době její domácí a kamarád Hugo, který zároveň vede i Vážku. Adrenalin ji naopak zvedá Jason, pracovník antikvariátu, který se ale zabývá jen určitým typem knih a zbytek jakoby neexistoval.
Maggie jednoho dne narazí na stařičký výtisk románu Milenec lady Chatterleyové, ve kterém objeví vzkazy dvou lidí, kteří, jak je z jednotlivých zpráv vidno, po sobě velmi touží a vypadá to, že našli spřízněnou duši, ale zdá se, že neměli možnost se setkat. Maggie se dá do pátrání.
Okamžik všeho je příběhem o lásce a vztazích různých druhů. O životním období, kdy se nic nedaří a všechno je vzhůru nohama, kdo takové ani jednou nezažil? Otázka je, jak se s takovou situací vyrovnáte.

okamik


Kniha je napsaná velmi čtivě, o překvapení taky není nouze, jen bych pro příští počin Shelly doporučila se více zabrat do hloubky jednotlivých postav a nezobrazovat příběhovou realitu až tolik povrchně. Ale pokud se chce věnovat spíše oddechovkám, našla dobrý vzorec.
Důležité pro nás milovníky knih je, přimět další a další lidi, aby vstoupili do našeho světa. Věřím tomu, že nečtení není o tom, že je to nuda, ale že si člověk ještě nenašel svou knihu, svého spisovatele nebo žánr, který by ho naprosto pohltil. Na prvotinu dobrý!

 

Okamžik všeho/The Moment of Everything
Autor: Shelly Kingová
Žánr: román
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2015
Počet stran: 312
Hodnocení: 75 %                

Zdroj foto: www.hostbrno.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Procházka - „Vydal jsem se na neočekávané dobrodružství...“ Rozhovor u příležitosti vydání audioknihy Společenstvo Prstenu

Ales Prochazka perexNad střechami v centru Prahy si pohrává letní slunko, vznáší se  klábosení turistů v úzkých uličkách, nic z toho však neproniká do podkrovního nahrávacího studia pražské DAMU, kde panuje klid a ticho. Filmový a divadelní herec <...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Poslední století koní

posledni-stoleti-koni perexPředstavte si, že si vedle vás sedne historik a spisovatel, ze kterého doslova vyzařuje úcta a láska ke koním. Úcta k dlouhé historii, kterou koně provázeli člověka, přičemž nakonec jen velmi málo se člověk ke koni ch...


Literatura

Druhá světová válka, holubi a velká láska


dlouhy let domu perexZáří 1940. Na Londýn dopadají německé bomby a všechno nasvědčuje tomu, že nacistická armáda se připravuje na invazi. Nedaleko Londýna se nachází malé městečko Epping, kde Susan a její dědeček Bertie trénují holu...

Divadlo

Soumrak monster: Zrození apokalypsy

Apokalypsa diskPražské divadlo DISK uvádí čtvrtou inscenaci studentů absolventského ročníku katedry činoherního divadla DAMU pod názvem Soumrak monster: Zrození apokalypsy. Tento projekt představuje hned dvě hry v jeden večer.

Film

Zelené Vánoce podle Grinche

grinch  How the Grinch Stole ChristmasVánoční pohádka Grinch (2000) je v tuto roční dobu ještě poměrně neaktuální. Jim Carrey v převleku chlupatého, zeleného, sádelnatého a nesnášeného žoku lidského masa však ukazuje, že Váno...