Víno od italského markýze nebo francouzského prezidenta to je Festival vína Český Krumlov

Víno od italského markýze nebo francouzského prezidenta to je Festival vína Český Krumlov

Tisk

Vino 200Festival vína Český Krumlov® letos přichystal pro návštěvníky opravdové degustační lahůdky - noblesní vína z vinice italského markýze, víno z vinotéky francouzského prezidenta, nebo zdraví prospěšné, moravské červené víno Bona Dea. Unikátní chuť mají také vína starých vinic, nebo vína, pocházející z netradičních vinařských oblastí. To vše a mnohem více zažijí milovníci vína v listopadu v Českém Krumlově.

 Festival symbolicky zahájí 6. listopadu výsadba již druhé viničky v Českém Krumlově. Jedná se o malebné terasy u Zahradního ateliéru Egona Schieleho.

 Také letos roce přicválá ve středu 11. listopadu na náměstí Svornosti svatý Martin a přiveze první víno roku. Následně Svatomartinské víno poputuje do vybraných místních restaurací.

Vino

Zlatým hřebem festivalu bude Zámecká slavnost vína v sobotu 21. listopadu. Veřejností oblíbená degustační a prodejní přehlídka vín představí 28 vinařství a nabídne řízené degustace.


 www.festivalvinack.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moje profesní dráha? To je velice pestrý způsob života se všemi pro a proti, říká Tomáš Netopil

tomas netopil 200Šest hudebních večerů slibuje letošní ročník hudebního festivalu Hudba v zahradách a zámku Kroměříž 2015. Zahajovacím koncertem bude 21. června uvedení slavné kantáty Carla Orffa Carmina Burana v provedení Filharmonie Bohuslava Martin...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Z...


Literatura

Četba nejen na pondělí

cerny200Málokterý vzdělanec, proskribovaný za totalitního komunistického režimu, získal v po sametové době takového prostoru, jako profesor Václav Černý, osoba patřící mezi významné české literární historiky, kritiky, překladatele a vysokoškolské pedagogy.

...

Divadlo

Na podzim do divadla: Soudce v nesnázích

200 divadlo mO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Na britskou komedii můžete vyrazit do Klicperova divadla v Hradci Krá...

Film

Do dávných tajemství není radno vstupovat

ztracena branaS policejním komisařem (Jiří Dvořák) a jeho kolegyní (Anna Geislerová) jsme se setkali už v Ďáblově bibli, kde společně s odborníkem na náboženství (Ivan Trojan) řešili s...