Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Tisk

Pan Jones 200Na pulty českých knihkupectví se díky ostravskému nakladatelství Domino dostal už druhý román Angličanky Lucy Diamond. Nese název Já a pan Jones, má 371 stránek a naprosto úžasnou obálku. Musím říct, že tuhle knížku jsem očekávala s velkým napětím a radostí - autorčina Kavárna na pláži, která u nás vyšla letos v lednu, se totiž suverénně stala tím nejlepším, co jsem za letošek přečetla....

A po dočtení knihy Já a pan Jones musím konstatovat, že Lucy Diamond se stává mojí velkou oblíbenkyní. Tahle matka tří děti psát prostě umí. Její příběhy jsou plné optimismu a svěžího humoru, což oceníte - za deštivých podzimních dnů obzvlášť.

Na stránkách románu Já a pan Jones nepotkáváme jednu, ale hned tři hrdinky. Každá je úplně jiná, a přestože žijí v naprosto odlišných světech, jedno je spojuje  - chlapi. Respektive bratři - tříčlenný klan Jonesových.


Alicia má za muže toho nejstaršího - Hugha. Spolehlivého, praktického a občas trochu nudného "tátu od rodiny," se kterým začala chodit už na vysoké. Donedávna Alicii jejich léty prověřený stereotyp vyhovoval, jenže teď se jí blíží čtyřicítka a pomyslný vlak prostě nečeká...


Nejvyšší čas vrhnout se po hlavě do nějakého dobrodružství....  jenže nedá toho v sázku až příliš?


Emma má za muže Davida Jonese, který se narodil jako druhý v pořadí. Sympatická designérka interiérů neprožívá zrovna ideální období. Třicítku už má dávno za sebou a pořád ne a ne otěhotnět...


Navíc David ztratil práci, následkem čehož se museli vzdát vysněného domu… vydrží jejich manželství tenhle nápor?


A konečně Izzy… nejmladší z trojice žen. Matka dvou holčiček, která právě uprchla od násilnického manžela Garyho a čirou náhodou potkala Charlieho - posledního z klanu Jonesových. Pomůže jí tenhle (lehce přidrzlý) benjamínek začít nový život?

Pan Jones

Musím říct, že tahle kniha splnila všechna má očekávání a je naprosto úžasná. Bavila mě od začátku do konce, nenudila jsem se ani chvíli. Lucy Diamond mě ovšem tentokrát překvapila. Nenapsala lehce předvídatelnou pohádku, ale milý a přesto reálný příběh. Smutné momenty tady rozhodně nechybí, kniha se nese v duchu stokrát ověřeného - jednou jsi dole, jindy nahoře.


Přesto je to ale román, který si okamžitě zamilujete - už jen díky tomu, jak rychle Vás vtáhne do děje. Všechny tři dámy v hlavních rolích jsem si oblíbila a bylo by pro mě těžké rozhodnout se, která z nich je ta nejlepší. Každá má něco, co si zasluhuje obdiv a každá Vám bude něčím blízká.


Kniha je napsaná milým a čtivým způsobem, pro Lucy Diamond naprosto typickým. Stránky Vám budou ubíhat jedna za druhou.


Suma sumárum: Román Já a pan Jones je naprosto skvělá kniha, která potěší a ke které se zaručeně v průběhu roku vrátíte ještě mnohokrát. Mně se líbila strašně moc a budu ji doporučovat každému na potkání.

Název: Já a pan Jones
Autor: Lucy Diamond
Přeložila: Jana Vlčková
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2015
Počet stran: 371
Hodnocení: 100%

Foto: www.dominoknihy.cz

www.dominoknihy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor se skupinou Rybičky 48!

rybicky 48 200Kutnohorská tříčlenná skupina Rybičky 48 strávila část zimy na Bali a hlavně nedávno vydala desku Tohle je rock´n´roll vy buzny! Tento rozhovor je nejen o desce a stárnutí hudebníků, ale také o blížící se fe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Po Věrném čtenáři přichází Krutá hra

kruta hra200V recenzi předchozího dílu Věrný čtenář jsem psala, že si jméno autora rozhodně zapamatuju a že se těším na jeho další knihy. Ani jsem se nenadála a byla tu Krutá hra.

 

...

Literatura

Jak vycvičit draka

jak vycvičit draka perVeleúspěšné pokračování kresleného filmu Jak vycvičit draka, tak to je hit letošního roku. Aby toho nebylo málo, přináší nakladatelství Albatros knižní zpracování včetně pracovního sešitu pro všechny malé fanoušky.

...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Rosemary má děťátko – hororová klasika, která nezklame
ImageKam až sahá láska matky k dítěti? Je pro něj schopna obětovat i svůj život? Klasika mezi filmovými horory s příznačným názvem Rosemary má děťátko vychází začátkem února na DVD.

...