Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Email Tisk

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace nebo webové projekty, které se zabývají osvětou.

 


Recepty jsou potom úchvatnou inspirací a věřte, že vás začne doma svrbět pohled na mixér. Takovou neodolatelnou chuť budete mít něco z uvedených recepisů zkusit.

Živá strava ano, či ne? Jistěže ANO!
Na tyto otázky se každý z oslovených majitelů firem nebo projektů určitě zaměřuje. Každý z nich měl jinou cestu k živé stravě, někdo u ní zůstal dosud, někdo ji má jako zpestření jídelníčku a jídelníček při rekonvalescenci organismu. Ona je živá strava velmi energetická. Tím je myšleno, že tělu dodává  nesmírnou živost a vitalitu. Nejde o kalorie, ale o stravu plnou bioenergeticky cenných látek, na které naše tělo slyší a dostává se tak do rovnovážného stavu a schopnosti lépe detoxikovat zátěž. Ať už psychickou, tak i tu tělesnou nebo tu, kterou mu dodáváme konvenční, nepříliš zdravou stravou.
Z cestiček, které tu autoři prošli, si můžete vybrat to své, možná vám některé budou povědomé, možná si jen budete chtít přečíst, jak se zvedl z mrtvých první majitel fresh baru v Čechách, který v podstatě velmi brzy zkrachoval… a začal znovu. Nevzdal to. Jak se žije majitelům první raw food restaurace u nás nebo jak se dělá internetová osvěta, která je ve většině případů prostředím, kde začínáme hledat první informace o živé stravě.

raw5

 

Receptů je tu stovka a je to opravdu Vyšší dívčí!
Stovka různých inspirací pochází od každého, kdo se tohoto projektu zúčastnil a je zřejmé, že jsou to lidé, kteří už mají vitariánství v malíčku. Recepty jsou to nápadité, velmi vzhledné, propracované do nejmenších detailů. Základní recepty na chleby, smoothie, omáčky, lahůdky typu slunečnicový tataráček nebo čokoládová zmrzlina pak dávají nekonečně mnoho různých nápadů i pro běžného čtenáře! Je to pouze inspirace. Můžete si uvařit cokoliv podle receptu, ale můžete recept diametrálně změnit. Vyzobávat z receptů jenom chuťové kombinace, protože to je často kámen úrazu. Lidé se bojí kombinovat, protože kdoví, jak chutná zázvor a banán?
Tohle jsou osvědčené tipy a tak odpadá strach z toho, že něco zkazím. A naopak, stoupá odvaha příště zkusit něco jiného.
A vymyslet svůj vlastní recept.

Název: Raw food, Tajemství těch nejlepších
Autor: neuveden (kolektiv autorů)
Žánr: kuchařka, lifestyle
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2015
Počet stran: 166
Hodnocení:     99%            Zdroj foto: IPF, Renata Petříčková

( 0 hlasů )


Odkaz na web: www.ifp-publishing.cz


 




Přihlášení



Anketa


Partneři

Hledat

Příběhy Elišky, Vítka a Čenišky (4)

Z archivu...

Čtěte také...

Podoby totality a její svůdný zevnějšek

altNakladatelství Academia vydalo několik publikací, které se zabývají druhou světovou válkou, srovnávají represivní systémy nacistický i komunistický, všímají si rozmachu fašistického hnutí na českém území v meziválečném i vále...


Literatura

Dandyové a morálka anglické společnosti

dandy perexPrvních devatenáct let ve dvacátém století, převratná doba, kterou Jan Guillou pokračuje ve své sérii Velké století. Mladý pár právě dostudovaných inženýrů začíná svůj společný život na anglickém panství Manningh...

Divadlo

V Tramtarii se tygrů nebojí

altV nezávislém olomouckém Divadle Tramtarie se 16. května konalo představení inscenace ...a za Tracym tygr. Jednalo se o předposlední podání této hry v sezóně, a nejen proto bylo vyprodáno.

 

...

Film

FILMOVÉ BRNO

filmove brno 200Do dějin kinematografie nespadá jen filmová tvorba samotná, ale vše, co s ní souvisí – včetně společenských a politických kontextů, včetně toho, jakým způsobem se dostávala k publiku, jak jím byla vnímána, jaký byl o ni zájem. Například p...