Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Tisk

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace nebo webové projekty, které se zabývají osvětou.

 


Recepty jsou potom úchvatnou inspirací a věřte, že vás začne doma svrbět pohled na mixér. Takovou neodolatelnou chuť budete mít něco z uvedených recepisů zkusit.

Živá strava ano, či ne? Jistěže ANO!
Na tyto otázky se každý z oslovených majitelů firem nebo projektů určitě zaměřuje. Každý z nich měl jinou cestu k živé stravě, někdo u ní zůstal dosud, někdo ji má jako zpestření jídelníčku a jídelníček při rekonvalescenci organismu. Ona je živá strava velmi energetická. Tím je myšleno, že tělu dodává  nesmírnou živost a vitalitu. Nejde o kalorie, ale o stravu plnou bioenergeticky cenných látek, na které naše tělo slyší a dostává se tak do rovnovážného stavu a schopnosti lépe detoxikovat zátěž. Ať už psychickou, tak i tu tělesnou nebo tu, kterou mu dodáváme konvenční, nepříliš zdravou stravou.
Z cestiček, které tu autoři prošli, si můžete vybrat to své, možná vám některé budou povědomé, možná si jen budete chtít přečíst, jak se zvedl z mrtvých první majitel fresh baru v Čechách, který v podstatě velmi brzy zkrachoval… a začal znovu. Nevzdal to. Jak se žije majitelům první raw food restaurace u nás nebo jak se dělá internetová osvěta, která je ve většině případů prostředím, kde začínáme hledat první informace o živé stravě.

raw5

 

Receptů je tu stovka a je to opravdu Vyšší dívčí!
Stovka různých inspirací pochází od každého, kdo se tohoto projektu zúčastnil a je zřejmé, že jsou to lidé, kteří už mají vitariánství v malíčku. Recepty jsou to nápadité, velmi vzhledné, propracované do nejmenších detailů. Základní recepty na chleby, smoothie, omáčky, lahůdky typu slunečnicový tataráček nebo čokoládová zmrzlina pak dávají nekonečně mnoho různých nápadů i pro běžného čtenáře! Je to pouze inspirace. Můžete si uvařit cokoliv podle receptu, ale můžete recept diametrálně změnit. Vyzobávat z receptů jenom chuťové kombinace, protože to je často kámen úrazu. Lidé se bojí kombinovat, protože kdoví, jak chutná zázvor a banán?
Tohle jsou osvědčené tipy a tak odpadá strach z toho, že něco zkazím. A naopak, stoupá odvaha příště zkusit něco jiného.
A vymyslet svůj vlastní recept.

Název: Raw food, Tajemství těch nejlepších
Autor: neuveden (kolektiv autorů)
Žánr: kuchařka, lifestyle
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2015
Počet stran: 166
Hodnocení:     99%            Zdroj foto: IPF, Renata Petříčková

( 0 hlasů )


Odkaz na web: www.ifp-publishing.cz


 

Zobrazit další články autora >>>