Kniha Vaření pro vegany má výstižný podtitul – Vegansky s chutí

Kniha Vaření pro vegany má výstižný podtitul – Vegansky s chutí

Tisk

vegan200Kuchařek je na českém trhu přehršle, a jelikož zdravá výživa a stravování bez masa je v dnešní zrychlené době moderní, objevují se i nejrůznější kulinářské příručky pro nemasožravce. Mezi ně patří i 100 receptů v seskupení Vaření pro vegany, které vydalo nakladatelství Ikar. Jak se vyvedla a co všechno v ní najdete, se dozvíte v následující recenzi.

 


Německá autorka Nicole Justová se věnuje psaní veganských kuchařek; kromě této knihy má na kontě další knihy, česky však pouze Pečeme pro vegany – s láskou, ale bez vajec.
Knížka je prakticky a přehledně rozdělena do několik sekcí: praktické informace, veganské snídaně, předkrmy a svačinky, hlavní jídla a dezerty a moučníky. V úvodní části nás autorka seznámí s pochutinami, které nahrazují živočišné produkty, např. tofu, sója, tempeh. Snídaně neopomínají ani dnes tolik oblíbené smoothies, ale potěší i klasika třeba ve formě vanilkových lívanečků s mangovo-madlovým krémem. Předkrmům a svačinkám vévodí netradiční saláty, ale třeba i dýňová polévka s jablkem a vlašskými ořechy. Hodně mě potěšila hlavní jídla, kde autorka zveganizovala i nejrůznější klasiku – třeba guláš, burgery a další. Sladká tečka na závěr potěší flanem, moussem, koláči a třeba i kešu cheesecakem.

vegan6


Cením si také praktických rad a tipů a také možnosti obměn (např. změna ingrediencí, přidání bylinek, atd), které jsou u většiny receptů přiloženy. Samozřejmostí jsou kvalitní fotografie, nad kterými se přímo sbíhají sliny!
Vaření pro vegany mě příjemně překvapilo – jak kvalitním zpracováním, tak hlavně obsahem. Většina kuchařek pro vegetariány a vegany obsahuje většinou ultra zdravé recepty, nebo je rozpitvává až na molekulární úroveň, či využívá ingredience, jež u nás nejsou běžně dostupné a recepty tudíž nejsou na každodenní běžné vaření. Tato kuchařka předkládá recepty, které patří do mého vařícího repertoáru a velmi mě potěšilo, jak podobně autorka v kuchyni pracuje. Pro ty, co přicházejí na chuť veganské stravě, je tato kuchařka nezbytností!


Název: Vaření pro vegany
Autor: Nicole Justová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2016, vázané
Počet stran: 192
Hodnocení: 100 %

( 0 hlasů )

https://www.bux.cz/knihy/183965-vareni-pro-vegany-100-bajecnych-receptu-na-cely-den.html



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Neobyčejně obyčejní – obyčejně neobyčejní, to je název fotografické výstavy Roberta Rohála

RR200„Léta jsem říkával, že jsem dělník kultury, ale když jsem to vyslovil docela nedávno před jedním známým umělcem, tak mi řekl: Chlapče, ale tak to není. Vy jste kumštýř, píšete knihy, fotíte a pak děláte výstavy, dělník kultury byste byl, kdybyste byl třeba kuli...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Porodní bába nebo anděl smrti?

baba uvodkaPorodní bába se doma ve Finsku v roce 2012 stala románem roku. I v Česku získává velký ohlas a nakladatelství Argo připravilo nedávno dotisk prvního vydání. V mezičase se chystá divadelní i filmové zpracování. Čím čtenáře příběh porodní báby odehrá...


Literatura

Olivia Dupin: Bez lepku a chutně

bez 200Anotace této knihy slibuje přirozené vaření bez lepku, při kterém můžeme zapomenout na předražené pytlíčky bezlepkové mouky nebo hotové pečivo. Kniha mne zaujala zejména ze dvou důvodů: První byl naprosto ucelené shrnutí informací o celiakii. Kde všude...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Den zrady aneb Politika je svinstvo

den zrady filmGeorge Clooney si za několik desetiletí, během nichž v Hollywoodu působí, již neotřesitelně získal pravý status hvězdy té nejvyšší svítivosti. Kromě vytouženého Oscara začal před deseti lety naplňovat své režijní amb...