Komiksový Deadpool čeří pocity v Drákulově výzvě

Komiksový Deadpool čeří pocity v Drákulově výzvě

Tisk

deadpool200Šílenou a spletitou směsici barev, postaviček, akce, hlášek a kulturních odkazů – to vše můžete očekávat od nového grafického románu Deadpool – Drákulova výzva, který nám přináší komiksové nakladatelství Crew. Zapomeňte na film, sáhněte po komiksu!

 


Scénáristy tohoto dílu série jsou Gerry Duggan a Brian Posehn a originál vyšel pod hlavičkou nakladatelství Marvel v roce 2014.  Nevycválaná postavička Deadpoola je s námi však už od roku 1991!
Nájemný žoldák Wade Wilson, alias Deadpool, dostal zakázku od samotného Drákuly; a sice přívést mu nevěstu. Samozřejmě si nevyhlídl jen tak nějakou krásku, ale rovnou sukubí královnu nemrtvých. Jak si můžete domyslet, nešlape všechno jak má a celý příběh končí jednou gigantickou melou. A kdo vyhraje? Že se vůbec ptáte…

deadpool


Sedla mi kresba i barevná paleta; bylo to podobně šílené, jako samotný příběh. Co mě ale nenadchlo, je obálka. Ta mi až moc evokovala Spidermana. Tahle svěží oddechovka je tak trochu hodně na hlavu. Ono to ale někdy není na škodu. Přečetla jsem na jeden zátah, protože jinak to ani nešlo a určitě se ke knížce brzo vrátím.
Deadpool se dá jedním slovem popsat jako mišmaš. Pro někoho to bude až moc přehláškované a smíchané z příliš mnoha věcí dohromady. Záleží na vkusu každého. Myslím, že sedne nejen čtenářům, kteří jsou s příběhy Deadpoola již obeznámeni, ale neprohloupí ani nováčci. Možná budou dokonce nadšeni o třídu víc. Deadpool pobaví, ale není pro ty, kteří berou všechno moc vážně, nebo pro ty, kteří očekávají druhého Loba.

deadpool2

 

Název: Deadpool – Drákulova výzva
Scénář: Brian Posehn, Gerry Duggan
Kresba: Reilly Brown, Scott Koblish, Khary Randolph
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2016, paperback
Počet stran: 200 barevných
Hodnocení: 85 %

https://crew.inshop.cz 

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách bude naše nejroztomilejší deska“

200rozSka kapela Sto zvířat, kterou původně založila partička nadšených pedagogů, vystupuje už od roku 1990. Při příležitosti koncertu skupiny v brněnském klubu Fléda jsme vyzpovídali frontmana a spoluzakladatele Jana Kalinu. Zaujal především svou pohotovostí a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Terapie pro rozčílené mámy

proc mama nadva perexKnihou Proč máma nadává s podtitulem „Deník rozčílené matky“ navazuje Gill Sims na svůj úspěšný román z roku 2017 Proč máma pije. Fanouškům autorky mohu tuto novinku rovnou doporučit - p...


Literatura

Mentati Duny


mentan 200Píše se rok 2014 a na pulty knihkupectví se dostává další ze série románů Briana Herberta a Kevina J. Andersona, zasazený do vesmíru Duny, který vytvořil skoro před půl stoletím Frank Herbert.

...

Divadlo

Pod slávou herectví se skrývá i jeho bída?

200divZajímá vás, co vše obnáší herecké povolání? Jaká dilemata musí (nebo nemusí?) umělci řešit, pokud se ocitnou v konfrontaci s represivním režimem? O tom všem pojednává kniha Sláva a bída herectví, poskládaná z řady příspěvků, které se zabývají jednak her...

Film

3Kino nám zpřístupní středoevropské filmy, které bychom jinak sotva spatřili

3Kino perexKaždoročně se v listopadu pořádává rozsáhlá přehlídka 3KINO a ani letošek není výjimkou. Zájemci, kteří si musí vyčlenit volný čas na období mezi 3. až 12. listopadem, se mohou těšit na filmy vzniklé na teritoriu střední Evropy, kromě Česka ta...