Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

Tisk

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Zaklínač a jeho svět. Po roce vychází druhý příběh o vědmákovi z Rivie, a to pod názvem Liščí děti.

 

Příběhy o zaklínači zná v naší zemi snad každý fanda fantasy- jedná se přece o kultovní sérii polského autora Andrzeje Sapkowského. Je důležité zmínit fakt, že tento komiks je adaptací příběhu z knihy Bouřková zóna. Stejně jako v prvním díle, i za Liščími dětmi stojí sehrané duo Paul Tobin (scénář) a Joe Querio (kresba), kteří tento svět bravurně ovládli.

Výběr obálky má u mě velké plus, jelikož skvěle evokuje celkovou atmosféru a feeling příběhu, který se před námi otevírá. V druhém díle nalezneme viditelný odklon od prvního, co se týká kresby – zde není mignolovský nádech tak patrný, jako v prvním temnějším díle, ale není to na škodu.

Obdivuji lehkost, s jakou autoři vpluli do příběhu a jak ho dokázali vykreslit takovým způsobem, o jakém se mi ani nesnilo. V příběhu najdete boj, akci, dobrodružství a hlavně nádherný fantazijní svět vědmáka, tentokráte vnímaný hlavně z paluby lodě. Uchvacující přírodní scenérie s přídavkem netvorů, příšer, iluzí a dalších bytostí, které stojí nad naše chápání. K tomu všemu racionální pohled na svět, ve kterém stojí na jedné straně příroda a magie a na straně druhé lidé. Jako odlehčení tu máme typický humor a vtip jak protagonisty, tak jeho přítele trpaslíka. Kdo holduje kultu Zaklínače, tomu tento příběh nesmí chybět!

lisk56

 

Název: Zaklínač – Liščí děti
Autor: Paul Tobin, Joe Querio
Žánr: fantasy komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2016, paperback
Počet stran: 136
Hodnocení:  98 %

( 0 hlasů )

https://crew.inshop.cz/%3C024188%3E&;crewStyle=2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpánka Živčáková: Na besedách se snažím vytvářet bezpečný prostor

Zivcakova perexŠtěpánka Živčáková je žena, která miluje výzvy. Tou aktuální je pro ni pořádání besed na téma deprese. Tato nemoc jí před deseti lety zcela nečekaně vlétla do života. Jako hurikán, který vše zničil, aby mohlo vyrůst něco nového. Svůj příběh...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

„Existují lidé, kteří čtou rádi, a pak lidé, kteří knihu nikdy neotevřou.“

astrid-lindgrenova 200Ponořte se do životního příběhu Astrid Lindgrenové, které pod značkou dětských knih Ella a Max vydalo nakladatelství Presco Group.

 

...

Literatura

Kniha, kterou má cenu číst

altKnížka s trochu zvláštním názvem „Mezi tím“, jejímž autorem je Aleš Prager, je o lásce, mezilidských vztazích, penězích, ale také o tvrdé práci. Na začátku příběhu se zdá, že jeho hrdinové nemají na práci nic ...

Divadlo

Co nabídnou komorní scény zlínského divadla

200divadlaMěstské divadlo Zlín disponuje dvěma menšími scénami, které nabízejí jiný zážitek než prkna velkého sálu. Jedná se o Studio Z a klubovou Dílnu. Pro 68. sezonu si připravili několik nových her, se kterými vás nyní seznámíme.

...

Film

Argo – filmový podfuk o skutečné misi aneb když jsou Američáně stále nepoučitelní?!

argo ben affleckV těchto předvánočních dnech přichází do českých kin filmový thriller se záhadným názvem ´Argo´, který byl natočen na základě odtajněné pravdivé události, kterou si mnozí z nás možná ještě pamatujeme. V době, kdy vrcho...