Kočkomilové

Kočkomilové

Tisk

kockomilove 200Na počátku roku se objevily dvě nápadité knížky Kreativní kreslení pro Kočkomily a Pejskomily. Obě se stejným záměrem pobavit, poučit a naučit kreslit. Najdete tam na padesát nápadů nejen pro milovníky koček a pejsků, ale také pro ty, co se chtějí naučit kreslit a přitom se i pobavit. Protože máme doma kočku, sáhla jsem právě po Kočkomilech.

 

A tak jsem se naučila rozpoznávat druhy koček, jak nakreslit kočičí čumáček, který je u každé jedinečný jako jsou u lidí otisky prstů. Povedlo se také nakreslit kočičí výrazy, protože ony je na nás nejen zkouší, ale dávají tím najevo, jak se právě cítí. Že projevují náladu svým ocáskem, je většinou známé, ale zkuste si to nakreslit a podívat se, jestli právě té své kočce správně rozumíte.

Velmi mne pobavila pasáž, jaké lidské zaměstnání by si kočky vybraly. U našeho anglického šlechtice to bylo docela jednoduché. Stále spí, tedy bude to poslanec. A k tomu patří vhodný oblek pochopitelně s kravatou. Také výběr hraček nebylo těžké vymyslet a nakreslit, prostě krabice všech velikostí a druhů. Ale nakreslit kočičí námluvy se psem, tak to byla docela fuška. To jednoduší bylo vymyslet mu nový kožich, když ten náš kocour je celý bílý, takže nápadů bylo dost. Přes srst tygří, leopardí aby se cítil jako velká šelma, až po černého pantera na zimu, abych si ho nepletla s kupkou sněhu. Každý z těch padesáti nápadů jsou vtipně barevně či černobíle podány, zjistíte jak náročný má kočka den, jak ji přichystat na prázdniny, můžete si pohrát i s vlastní fantazií při malířské tvorbě prakticky při každém nápadu. A bavit se přitom bude i ten, kdo prostě kočku či psa prostě nemusí.

Najdete tam i srozumitelný návod jak si udělat například stylový hrnek právě s tím nejroztomilejším výrazem, vašeho miláčka, který se vám povedl.

Výhodou knížky je i to, že nemusíte hledat k tomu žádný papír. Jsou tam stránky na dokreslení, ale také prázdné pro zkoušení. Když už jste získali v kreslení praxi a myslíte si, že je to ono, ukažte to svému miláčkovi. Udělala jsem to, mlčel, a mlčení je přece souhlas, takže se mi zachytit jeho podobu určitě povedlo. A jak se to povedlo vám?

kockomilove

Název: Kreativní kreslení pro kočkomily
Přeložila: Tereza Nekorancová z anglického originálu Doodling for cat people
Žánr: kreativita
Nakladatelství Euromedia Group k.s. Ikar
Rok vydání: 2015
Počet stran: 128
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: vydavatelství
www.bux.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spevák zo novomestskej skupiny Genuine Jacks Juraj Ondrejka

GenJ perex„Najlepšie sa nám hra doma. Máme tam svojich skalných poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty úplne od začiatku. Nemôžeme sa sťažovať ani na Bratislavu. Ľudia sú tu tiež úplne super,“ aj to sú slová

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zachrání přiznáním k vraždě svého bratra?

cizinec na plazi perexLiterární formou ICH, tedy psaní v první osobě, se lépe dají vyjádřit pocity i duševní stavy a proto ji autorka často použila pro svou hlavní osobu, zbohatlou Carolinu. Jejím protějškem je mladý muž Aidan, který nedáv...


Literatura

Atlas vyhubených živočichů vás nadchne

atlas vyhubenych zivocichu 200V květnu vyšla ve spolupráci nakladatelství B4U Publishing a Albatros výborná encyklopedie nejen pro děti Atlas vyhubených živočichů. Srozumitelné a pozoruhodné vyprávění ve spojení s úžasnými ilustracemi vy...

Divadlo

Letní Grébovka s Divadlem MA v srpnu láká na 20 divadelních večerů pod širým nebem

letni grebovka 200Dvacet romantických večerů pod širou letní oblohou v půvabném prostředí evokujícím italský Řím… tyto a spoustu dalších výjimečných zážitků slibuje v druhé půli prázdnin Letní Grébovka s Divadlem MA. Oblíbený projekt komorní divadeln...

Film

Kouzelný svět cirkusu ožívá na stránkách knihy Orbis cirkus

Orbis cirkus 200O cirkusu vyšla už řada knížek i časopiseckých úvah, ovšem důsledně shrnující publikací je teprve Orbis cirkus. Skládá ze dvou rozsáhlých textů, jednak Hanuše Jordana (Příběh českého cirkusu), jednak Ondřeje Cihlá...