Coolinářka: Kuchařka testovaná na rodině

Coolinářka: Kuchařka testovaná na rodině

Email Tisk


coolinarka 200Foodblogerů, tedy blogerů zaměřených na jídlo a vše kolem něho, neustále přibývá a není tak divu, že se na našem trhu stále více objevují také jejich knihy. Pro autory blogů je to největší pocta, což v úvodu přiznává i Svatava Vašková neboli Coolinářka, které nedávno vyšla krásná kuchařka v nakladatelství Fragment.

 


Kuchařka má název Coolinářka – testováno na rodině a čtenáři se tak mohou těšit na 80 receptů, které jsou oblíbené právě v autorčině rodině. Pro zachování sezónnosti a jistě také přehlednosti jsou recepty také rozděleny podle 4 ročních období.


Co se týče receptů samotných, jsou velmi různorodé, ale jedná se především o oblíbená česká jídla v různých úpravách. Z masových dobrot si tak namátkou můžete připravit kuřecí stehna v parmazánové strouhance, uzený hovězí jazyk, vepřovou krkovičku nebo králíka. Polévka je grunt, takže zde nemůže chybět, zkusit můžete třeba tu z červené řepy, dýně nebo marockou z červené čočky. Milovníky sladkostí potěší recepty na mazanec, martinské vdolečky, lákavé koláče, zapečenou ovesnou kaši nebo křehké minipavlovy.


Recepty jsou doplněny nádhernými fotkami, kterým dává velký formát kuchařky ještě vyniknout. Vše působí čistě, aranžování není nikterak přehnané a dokonale vystihuje jak pokrm, tak dané roční období. A co je nejdůležitější, všechno vypadá opravdu lákavě! Kromě fotografií receptů se v knize prolínají také fotografie právě rodiny Coolinářky od Lucie Baštové a musím říct, že tam skvěle zapadají a jen utvrzují tu domáckou náladu čišící z celé knihy.


Coolinářka dala dohromady opravdu moc pěknou sbírku receptů, u kterých se vám budou sbíhat sliny. Já mám už teď založený recept na hamburgerové bulky a myslím, že rozšířím i svou řadu vánočního cukroví. Co velmi oceňuji je, že recepty jsou z běžně dostupných surovin, neční z nich žádná přehnaná exotika (krevety nebo kokosový krém už se dají bez problémů sehnat) ani honba za zdravým životním stylem.


Svatava Vašková (foodblogerka Coolinářka) začala svůj blog psát teprve před rokem – v červenci 2015, a to na mateřské dovolené. Na blogu se přiznává k tomu, že je blázen od jídla a také o sobě říká, že by byla ráda, aby její blog především inspiroval. To se jí rozhodně podařilo, protože jinak by jí nikdo nenabídl vydat knihu a také by se neobjevila ve spoustě médií (časopis F.O.O.D., MF Dnes, Právo, Český rozhlas, Prima Fresh, Mňam TV). Svatava Vašková je také lektorka dekor&food stylingu na kurzech fotografování jídla fotoškoly Nicom a s kamarádkami navíc rozjely projekt Sladké bary Hradec Králové, kde mají za sebou řadu zakázek pro svatby, dětské a firemní párty.

coolinarka

Coolinářka – testováno na rodině
Autor: Svatava Vašková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2016
Počet stran: 175
Hodnocení:  95 %


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

Anketa


Partneři

Hledat

Z archivu...

Čtěte také...

Kam až může dotančit bláznovství?


cekani na bojanglese200Nakladatelství Plus v červnu obohatilo knižní pulty o titul Čekání na Bojanglese, rozvernou literární prvotinu začínajícího francouzského autora Oliviera Bourdeauta (*1980). Jedná se o román, který ve Francii zaznamen...

Nové komentáře


Literatura

Detektivové Artur a Bára pátrají již potřetí

big zbloudila-strela-quo-359028Už potřetí mají dětští fanoušci Kláry Smolíkové a Jiřího W. Procházky možnost přečíst si o dobrodružstvích detektivní dvojice Artura a Báry. Tentokrát dostala série Tajná dvojka A+B podti...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Soudce, který spáchal těžký zločin. Nebo ne?

soudce 200Malé americké město, tam je soudce veleváženou osobou. Alespoň navenek, protože za dveřmi jeho domova už to tak zřejmé být nemusí. Jaké by to asi bylo, kdyby vás vychovával muž, u kterého není jasné, jestli je víc despota, nebo člověk, který chce za...