Simpsonovi vyrážejí na cestu, tak pojeďte s nimi!

Simpsonovi vyrážejí na cestu, tak pojeďte s nimi!

Tisk

simpsonovi200Komiksové nakladatelství Crew nám každý měsíc přináší pravidelnou dávku žlutého šílenství v podobě komiksového magazínu Bart Simpson. Nicméně v listopadu přibyla do knihovničky příběhů o Simpsonovic rodince sebrané příběhy pod názvem Simpsonovi vyrážejí na cestu! A s touhle světoznámou rodinkou to bude cesta potrhlá a šílená, ale hlavně zábavná!

 

Simpsonovi má na svědomí americký scénárista, producent a karikaturista Matt Groening (* 1954), který stojí i za populární Futuramou. V této knížečce najdeme několik příběhů (Rodinný cirkus Simpsonovi, Blbosti, které nikdo nechtěl, Žlutá smršť, Všichni musí být v kiltu, Líza uprostřed, Homerova Amerika), ale potěší a zabaví i jednostránkové myšlenkové mapy jednotlivých členů domácnosti Simpsonů.

simpsonovi3

Hned samotná obálka vám ukáže, co máte od těchto humorných historek čekat – spoustu povyražení od začátku až do konce! Nejprve se podíváme, jak by to vypadalo, kdyby slavná rodinka určovala trendy a to, co právě letí. Nechtěli byste někdy vypadat jako Homer, nebo zkusit účes á la Marge? Blbosti, které nikdo nechtěl, představují spíše výplňové vypravování a sondu do života vedlejších postav, ale proč vlastně ne? Žlutá smršť představuje dědu Abea jak ho neznáme a nemálo z vás jeho minulost určitě překvapí. A protože máme cestovní díl, podíváme se taky se školníkem Williem do Skotska a zažijeme jedno zajímavé rodinné shledání. Syndrom prostředního dítěte budeme řešit u Lízy a nakonec nás čeká a nemine divoká jízda Amerikou v podání Homera.

simpsonovi2

Komiksové příběhy o Simpsonových jsou sázkou na jistotu. Pobaví se nejen děti a mladí, ale pokud se neberete moc vážně a chcete si dáchnout, určitě rozptýlí i starší komiksuchtivé čtenáře. Takže pokud zrovna nemáte co na práci a sháníte krátké počteníčko, Simpsonovi vyrážejí na cestu! jsou pro vás to pravé ořechové.

 

Název: Simpsonovi vyrážejí na cestu!

Scénář: Gail Simoneová, Patric M. Verrone

Kresba: Phil Ortiz, Luis Escobar, JohnConstanza

Překlad: Petr Putna

Žánr: komiks

Nakladatelství: Crew

Rok vydání: 2016, brožované

Počet stran: 144

Hodnocení:  95 %

simpsonovi1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O životě a práci Ivany Andrlové

andrlova 200Když jsem hledala informace o ní a o tom, co dneska dělá hvězda televizních inscenací a pohádek Ivana Andrlová, nebylo to vůbec jednoduché. Bulvární zprávy nevyhledávám a ostatní se ve velké míře opakují. Jako by krásnou princeznu opravdu někdo ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nová Mornštajnová vás vtáhne a donutí k zamyšlení

listopad 200Vydání knihy Listopád od Aleny Mornštajnové se stalo literární událostí, když ne roku, tak minimálně jeho poloviny. Už před jejím vydáním se o knize objevovalo mnoho informací a po něm se nejen sociální sítě plní nejrůznějšími ohlasy.


Literatura

Sexy až do hrobu

jak uspesne nestarnout olga struskovaPodtitul knihy Olgy Struskové Jak úspěšně (ne)stárnout naprosto vypovídá o jejím obsahu. Je v něm řečeno vše, takže mi dovolte pouze několik postřehů.

...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Peter Gábor v jednom kole

peter gabor 200Už dvacet inscenací, pod nimiž je podepsán jako režisér, má na svém kontě v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě Peter Gábor. Jeho prozatím poslední prací je hra nizozemských autorů Hermana Kocha a Keese Prinse Večeře, jejíž česk...