Jasná mysl za tři týdny

Jasná mysl za tři týdny

Tisk

jasna mysl200Knihu jsem napsal pro takové lidi, jako je moje přítelkyně Jane. Obecně se považuje za šťastného člověka, ale nechápe, proč je neustále tak náladová. Napsal jsem ji také pro pacientku, kterou jsem nedávno léčil. Neustále ji svíral stres, ale neměla čas na to, aby si vzala volno na meditaci. Zároveň postrádala finanční rezervu, která by jí umožnila odejít ze zaměstnání. V úvodu knihy Jasná mysl to píše autor Dr. Mike Dow.

 

Kniha je návodem, jak za tři týdny získat zpět svou pozornost, paměť a radost ze života. „Od okamžiku, kdy zítra ráno vstanete z postele, uděláte postupně spoustu zdánlivě bezvýznamných rozhodnutí. Tyto drobné volby mají v čase a prostoru různé následky. Ovlivní vaše tělo, způsob, jakým přemýšlíte, jak cítíte a jak se chováte, vztahy, kterých se účastníte, i stopu, kterou v tomto světě zanecháte,“ píše autor. Nabízí rady z různých oblastí: týkají se jídla a nálady, „zamlžení“ mozku i všiváků, kteří mu škodí… Varuje před nadužíváním léků, doporučuje zdravé koktejly, které vám zbystří mozek a zlepší náladu. Třeba koktejl s ořechy a banány nebo kondiční „panák“ s mletou kurkumou a černým pepřem.

Testy na procvičení mozku

Autor radí, co máte den po dni po tři týdny dělat, rozebírá jednotlivé potraviny, věnuje se duchovnu, nabízí testy na procvičení mozku. „Díky doktoru Mikeovi můžeme snadno porozumět chemickým procesům v mozku a naučit se je ovlivňovat. Tuto knihu si musejí přečíst všichni ti, kdo se chtějí zbavit potíží se špatným fungováním mozku a uniknout emoční houpačce způsobené chemickou nerovnováhou v mozku. Když se budete řídit autorovým 21denním plánem, získáte více energie a radosti ze života,“ uvádí autorka knihy The Pennintgon Plan Andrea Penningtonová.

Dvanáct hodin s hlavními médii…

V knize lze nalézt jak obecné povídání, tak konkrétní rady. Třeba takové, jak nahradit sladkosti – jogurt s příměsí ovoce lze vyměnit za obyčejný řecký jogurt, místo zákusku je možné dát si bio řecký jogurt s ekologickými borůvkami a stévií. Autor také třeba varuje před sedavým životním stylem. „Víc než pět hodin je už pořádně dlouhá doba na povalování na gauči. Co se však stane, když k tomu přidáme ještě všechen čas, který věnujeme prohlížení internetu na svých iPhonech, sledování YouTube na tabletech nebo nákupu bot on-line na notebooku? A jak se projeví, když se zabýváme dvěma nebo více zdroji médií současně?… Výzkum z roku 2013 ukázal, že průměrný Američan tráví šokujících 12 hodin a 5 minut denně s hlavními médii, která zahrnují televizi, internet, telefon, rádio a časopisy nebo noviny,“ píše mimo jiné.

 

Název knihy: Jasná mysl

Autor: Dr. Mike Dow

Překlad: Jakub Goner

Obálka: Pavel Ševčík

Jazyková korektura: Lenka Pejchalová

Odpovědná redaktorka: Petra Kryštofová

Technický redaktor: Jiří Matoušek

ISBN: 978-80-265-0575-4

Vydalo: nakladatelství BizBooks ve společnosti Albatros Media a. s.

Rok vydání: 2017

jasna mysl


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamínek zlínského divadla Tomáš Červinek: „Přijít do nového kolektivu není nikdy jednoduché“

200rozJak jsme již psali, soubor Městského divadla Zlín v 68. sezóně oživili dva Tomášové – Tomáš David a Tomáš Červinek. S druhým jmenovaným, který je nyní nejmladším hercem divadla, vám nyní přinášíme rozhovor. Popsal nám, jak probíhala jeho studia a předev...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dokonalá kniha? Dokonalé stopy!

dokonale stopy 200V květnu vyšla v nakladatelství Plus neobyčejná kniha Dokonalé stopy od autorky Helen Fieldsové. Máme štěstí, že se jedná o první díl série Inspektor Luc Callanach, která nám představí dvojici vyšetřovatelů - krasavce Luca Callan...


Literatura

Feel good thriller Bretaňská idyla

Bretanska idyla perexJe srpen a vlna veder sužuje i nejzápadnější region Francie. Komisař Dupin je mrzutý nejen kvůli horku. Jeho podřízení si nenechali vymluvit velkou oslavu u příležitosti desátého výročí jeho služby v Concarneau.

Divadlo

Ta smrt mu zkrátka sluší…

smrt mu slusi  perexBob Barel je diváky milovaný seriálový herec. Na divadelních deskách však své kritiky neoslnil, právě naopak. Nyní je ale nominován na cenu Thálie za nejlepší herecký výkon. Od vítězství ho dělí jen hlas kritika, který ve...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...