Jak si naplánovat vlastní svatbu

Jak si naplánovat vlastní svatbu

Tisk

svatba pripravy 200Populární blogerka Eva Mchitarjan, známá pod přezdívkou Ejvi, vydala průvodce pro nevěsty s kreativním plánovačem, který pojmenovala Svatební přípravy podle Ejvi. Její blog EJVIFREEDOM.COM vznikl v roce 2010. Nejčtenějším článkem za celou historii blogu byl článek z její svatby. Nyní se rozhodla sepsat své zkušenosti s uspořádáním svatby a vytvořila krásnou knihu, která může posloužit nejen jako rádce, ale také jako deník a památka na celé období spojené s přípravami tohoto, v poslední době poněkud opomíjeného, obřadu. Přitom právě svatební rituál patří k těm nejkrásnějším v našem rodinném životě.

Kdy jindy mohou dva milující se lidé prožít od srdce den, kdy budou hrát nejdůležitější roli v emočně nabitém rituálu v přítomnosti svých nejbližších? Aby je přitom nezradila náhoda, je dobré předem se na některé eventuality připravit (ačkoliv, jak říká Robert Fulghum: „Jestliže jsou srdce na správném místě, pak svatbu nemůže pokazit vůbec nic.“). Autorka proto postupně probírá krok po kroku, co by se mělo nebo mohlo postupně udělat. Je velmi důsledná. Každou kapitolu uvádí příhodným inspirujícím citátem (moc se mi například líbí Lennonův: „Miluji život, protože mi dal tebe. Miluji tebe, protože ty jsi můj život.“), nebo větami, které se obvykle v takových případech říkají („On mě fakt miluje.“ „Budeme manželé.“ apod.).
Za každou kapitolou je vyčleněno místo pro poznámky, kam si mohou budoucí manželé napsat své vlastní úvahy, plány, postřehy, které mohou potřebovat pro uspořádání vlastní svatby. Stanou se tak jakýmisi spoluautory a současně získají památník na toto hektické období. Není to úplně nový či ojedinělý nápad, ale zde se rozhodně hodí.
Autorku a nakladatelství CPress musím pochválit. Text je psán lehkou rukou a je vidět, že autorku psaní těšilo. Nikoho nementoruje, pouze radí a předává své vlastní zkušenosti, názory a nápady. Navíc není text nikde zbytečně rozvláčný. Kniha je graficky velmi zdařile upravená, doplněná krásnými fotkami Jonatana Jana, a působí velmi vzdušně. Myslím si, že si své čtenářky určitě najde a potěší.

Hodnocení: 100 %

svatba pripravy

Název: Svatební přípravy podle Ejvi
Autor: Eva Mchitarjan
Žánr: životní styl
Nakladatelství: CPress Brno
Rok vydání: 2017
Počet stran: 159
Zdroj foto: https://www.knihydobrovsky.cz/svatebni-pripravy-podle-ejvi-7642758?gclid=Cj0KEQiA_eXEBRDP8fnIlJDXxsIBEiQAAGfyoVFVT2V_oX9kG6JX7IkLVjj9kAmBGlw-Y5eb9-DdHucaAhv-8P8HAQ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rockeři z Turba: Ještě se nám vůbec nechce bilancovat

turbo skupinaV pátek 24. srpna bude pro mnoho lidí velkým dilematem. V Horčápsku, nedaleko od Příbrami budou v tento den vystupovat SkaliSka, Eviwat, punková legenda E!E a několik DJs. V té samé době rozezní l...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zákony jsou černé a bílé. Životy žen mají tisíce odstínů šedi

zablesk zivota perexPro policejního vyjednavače Hugha McElroye to měl být den jako každý jiný. Ano, měl narozeniny, ale ty stejně nikdy neslavil… Plánoval se tedy věnovat jenom rutinní policejní práci, a pak si užít klidný večer. Jeho plány však ...


Literatura

Prázdniny s Dinou a tajemstvím starých tenisek

200perexKdy jindy mají děti větší šanci zažít pořádné dobrodružství, než o letních prázdninách! Ale pozor, je k tomu potřeba pořádná dávka fantazie a samozřejmě také odvahy.

...

Divadlo

Špagety a pizza na sto způsobů

improshow 200V rámci italského dne na festivalu Culturea se představila Improshow z Brna se svou osobitou dávkou vtipu a improvizace.

...

Film

Královna soulu opět vystoupí před diváky, nyní však na filmovém plátně

Respect 200Její hlas je nezapomenutelný, stala se první ženou uvedenou do Rokenrolové síňe slávy (Rock and Roll Hall of Fame), je držitelkou 18 cen Grammy a nyní do kin míří film o jejím životním příběhu. Film Respect mapuje cestu hudební ikony, zpěvačky...