Nechte se pozvat na dovolenou do malebného Irska

Nechte se pozvat na dovolenou do malebného Irska

Tisk

irsko 200Nakladatelství Jota vydalo v lednu pro cestování chtivé duše turistický průvodce z uznávané edice Rough Guides, a tentokrát se zaměřili na jednu z nejkrásnějších evropských zemí - Irsko. Ve třetím českém vydání nového, aktualizovaného průvodce nalezneme všechny důležité informace týkající se cestování, spoustu mapek, turistických atrakcí, a také řadu prověřených tipů, které cestou rozhodně nesmíme minout.

Průvodce Rough Guides se těší celosvětové oblibě a není se čemu divit. Taky na ně nedám dopustit a podtitulek „Odborný-obsáhlý-přehledný“ je více, než výstižný. Již svým formátem (130 × 198 mm) je jako stvořený na cesty a množství map a mapek, barevných fotografií s popisky jej předurčuje k tomu, aby se tento průvodce stal nezbytností každého správného cestovatele. Oceňuji také revidované tipy, kde a přibližně za kolik se ubytovat a najíst.

Irsko, kouzelný smaragdový ostrov, země bohatá jak na rušnou historii, tak na půvabná zákoutí přírodních krás s řadou památek a pamětihodností. Do Irska se nejezdí kvůli gastronomii, ale alespoň dobrého pití tu naleznete dostatek. Přijet můžete i za kulturou a historií nebo třeba turistikou. Každý cestovatel si jistě najde to své, proč si jej Irsko podmaní.

Průvodce Irsko je přehledně i barevně rozřazen do několika sekcí: Úvod, Základní informace, a pak už samotný Průvodce – ten je rozdělen geograficky na 16 základních lokalit. Nechybí ani oddíl Souvislosti, a samozřejmostí jsou závěrečné Dodatky a rejstřík.

Když se řekne Irsko, člověku se vybaví strhující síla rozmanité přírody, svébytná města a nezdolní a hrdí lidé. Irsko je jako pozvánka do magického světa a díky turistickému průvodci Irsko se zde podíváte alespoň na stránkách knihy. A třeba vás okouzlí natolik, že si tam budete muset zajet.

irsko 1

Název: Irsko
Autor: Paul Clements, Paul Gray, Ciara Kennyová, Norm Longley a Ally Thompsonová
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 648
Hodnocení: 100 %

zdroj foto: https://www.jota.cz/irsko


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chtěla bych být takovou babičkou!

Valerie Zawadska 200Audioknihu BABIČKA POZDRAVUJE A OMLOUVÁ SE od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu MUŽ JMÉNEM OVE, načetla Valerie Zawadská. Hravé, jímavé a humorné vyprávění líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také uka...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Setkání s Knížkovým pejskem

Knizkovy pejsek 200Když se vysloví jméno Jiří Kahoun – hned je jasné, že se bude hovořit o knížce pro děti. Zatím jsme znali pana Kahouna především jako spisovatele píšícího pro děti – řadu jeho textů ilustroval třeba pan ...


Literatura

Máš jen jednu šanci. Utíkej!

kyvadlo perPříběh zdánlivě obyčejného muže s minulostí, která ho bude pronásledovat až do posledních dnů. Ale ani po odchodu z armády se nedočká zaslouženého odpočinku. Ta pravá hrůza ho teprve čeká a po nevydařené vraždě se John Wallace stává lovnou zvěří....

Divadlo

Hezky německy?

200divPřed několika dny skončil 18. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka. Je tedy čas probrat se dojmy a pokusit se o shrnutí. Můj nejsilnější pocit je podobný hořké pachuti na jazyku – nějak mi to prostě nesedlo. Jsou takové divadelní festiva...

Film

Letadla nepřekvapila ani neohromila

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

...