Za vílími zvířátky do Kouzelného lesa

Za vílími zvířátky do Kouzelného lesa

Tisk

zviratka 1Nakladatelství Fragment přináší všem malým čtenářům, kteří si oblíbili příběhy o vílích zvířátkách z Kouzelného lesa, již třetí díl této série, jehož hlavním hrdinou je tentokrát Poník Poly. Britská spisovatelka Lily Small přivádí čtenáře opět do Kouzelného lesa, kde vedle sebe žijí a kamarádí se vílí zvířátka.

 

Jak poznáte vílí zvířátko? Jednoduše: má vílí křidélka a důležitý úkol. V Kouzelném lese můžete narazit na pavučinkové kočičky, které zdobí pavučinky v lese blýskavými kapkami rosy, aby se pěkně leskly, na okvětní králíky, kteří postrkují svými čumáčky rostliny do květu. Potkáte zde také lesní ježky, jejichž úkolem je sbírat pomocí svých bodlin spadané listí, aby v lese bylo čisto, i cesmínové křečky, kteří před Vánoci oždibují listy cesmíny, aby měly pěkné tvary. Mezi obyvatele lesa patří i třpytkové veverky, mechové myšky, pyloví pejsci, kůroví jezevci, moudrá sova, měsíční krtci a snové srnky.
Poly je kvítkový poník s lesklou žlutou srstí a bílou hedvábnou hřívou. Úkolem kvítkových poníků je pohazovat svými ocasy a rozprašovat tak omamnou vůni květin po celém lese, aby se ostatní zvířátka působením vůně cítila šťastná.  Poly je však velice stydlivý poník. Kdykoli na ni někdo promluví, znejistí natolik, že ze sebe nevypraví ani hlásek. Nemá proto žádné kamarády a je z toho smutná. Jednoho dne narazí na pavučinkovou kočičku, která uvízla za křídlo na stromě. Poly ji zachrání a kočička ji na oplátku pozve na piknik s dalšími zvířátky. Překoná Poly svou chorobnou stydlivost a přijme její nabídku? Nebo se bude jako obvykle schovávat před všemi ve křoví?
Série Zvířátka z Kouzelného lesa, která uchvátí nejen malé svými roztomilými až kýčovitými černobílými ilustracemi, učí děti nenásilnou formou pomáhat druhým. Za vzor nezištného chování jim slouží kočička Kiki, která se v prvním příběhu ujala ztraceného myšáčka a pomohla mu najít cestu domů za rodiči, i Poly, která pomohla zraněné kočičce. Jako bonus je na konci každého příběhu připojeno několik zábavných úkolů (např. číselná spojovačka, kreslení narozeninového přání nebo laskomin pro piknik). Čtení o vílích zvířátkách potěší zejména holčičky.


zviratka 1 

Název: Zvířátka z Kouzelného lesa - Poník Poly
Autor: Lily Small
Překlad: Alžběta Kalinová
Ilustrace: Kirsteen Harris-Jones
Žánr: pohádkový příběh pro děti od 5 let
Vydáno: 2017
Stran: 120
Vydalo nakladatelství: Fragment
Hodnocení: 70%
Zdroj foto: www.fragment.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Daron: Metaloví fanoušci jsou ti nejlepší!

Jiří Daron, Pragokoncert a Tarja TurunenPřesto, že datum v kalendáři a nevlídné počasí za okny naznačují, že festivalovému řádění je pro letošní rok konec, není to docela pravda. Už zítra propůjčí hokejoví fanoušci svůj zlíns...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kohout je sám mezi ženami, ale bere to humorem

sam mezi zenami 200Sám mezi ženami – Kohout je název knihy Aleše Vogela, která vyšla v nakladatelství CPress a rozhodně vám rozkmitá bránici.

 

...

Literatura

Interaktivní deník kočičky Ťapičky

TapickaŤapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě velké kočky. Jak si získat jejich přátelství? Musí si ho přece zasloužit. Ale ja...

Divadlo

Listopadovou premiéru baletu Romeo a Julie v novém pojetí uměleckého šéfa Baletu ND Petra Zusky navštíví i královna Mab

200divPřípravy na premiéru nové inscenace Romea a Julie jsou v plném proudu. Premiéra je plánována na 14. listopadu v 19 hodin ve Státní opeře, druhá premiéra se uskuteční 15. listopadu.

...

Film

Mládí bez naděje aneb když spravedlnost dostává na frak

altTen den mě docela rozhodilo zpravodajství. Řidič automobilu, který jel nepřiměřenou rychlostí pod vlivem léku, při jejichž užívání by se nemělo řídit, srazil jiné osobní auto a jeho řidiče zabil, vyvázl s podmínkou. Kdežto “tykadlový malíř” bude sedět n...