Příliš krátký provaz se smyčkou

Příliš krátký provaz se smyčkou

Tisk

prilis kratky provaz perexV knižním klubu nyní vyšel detektivní politický thriller s názvem Příliš krátký provaz, který byl v roce 2015 vyhlášen nejlepší knihou měsíce na Amazonu a také sociální síti Goodreads.com. Jak se kniha ujme u nás?

 

 

Děj knihy Příliš krátký provaz se točí kolem vyšetřování zmizení čtrnáctileté dcery známého politika Benjamina Lombarda. Je to už deset let a stále se nic nepohnulo, což se má změnit díky spolupráci se schopným hackerem a především rodinným známým Suzanne  - Gibsonem Vaugnem. Ten pracuje společně s osobitými vyšetřovateli Danem Hendricksem a Jenn Charlesovou. V příběhu nechybí akce, napětí ani nečekané zvraty.

Opravdu vyvedená je obálka titulu, na které se v pozadí nachází zelené jedničky a nuly ve stylu grafik filmu Matrix a v popředí zelená smyčka. Kniha tak působí velmi lákavě a určitě o ni pohledem zavadí nejeden počítačový nadšenec. Nicméně právě ten může být zklamán, protože ač je hlavní hrdina Gibson hackerem, příliš kousků s počítačem nepředvede.

Zpočátku jsem měla těžké se začíst, v ději se objevovala spousta postav a bylo těžké se v tom všem zorientovat. Pak to však najednou začalo odsýpat a dokázala jsem u knihy bez přestávky vydržet dlouho. S hrdiny jsem se nějak nedokázala sblížit a mít k nim nějaké (a)sympatie, tak kdo ví, co přinesou další díly z této série.

Kniha Příliš krátký provaz se četla dobře, styl byl srozumitelný a místy jsem se i zasmála. Hlavním plusem je, že rozuzlení nebylo jasné na první ani na druhý pohled a celkově jde o dobře napsanou klasickou detektivní knihu se zajímavými politickými motivy.

Matthew FitzSimmons se narodil v Illionis, ale vyrůstal v Londýně.  Ve Spojených státech pak vystudoval psychologii - namísto ní se však věnoval především divadlu. Po několika letech strávených v New Yorku „prchl“ do Číny, kde také napsal svůj první román. Momentálně žije ve Washingtonu a vyučuje literaturu a divadlo.

prilis kratky provaz


Příliš krátký provaz
Autor: Matthew FitzSimmons
Překlad: Richard Olehla
Žánr: beletrie
Nakladatelství: Euromedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 400
Hodnocení: 80 %

Zdroj foto: Euromedia.cz

https://www.knizniklub.cz/knihy/208635-prilis-kratky-provaz.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

René Nekuda s Tomášem Kříkavou o sobě, práci, plánech… prostě o životě

200rozPři své práci nakladatelské redaktorky jsem se potkala s mnoha zajímavými lidmi. Patří mezi ně také René Nekuda – lektor tvůrčího psaní, spisovatel, dramatik a cestovatel – a Tomáš Kříkava – manažer, ilustrátor, herec, moderátor… Oba plní sny sami sobě ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Světlo nad oceánem a rodinné tajemství

Světlo nad oceánem

Máte rádi romantické příběhy o silných ženách, které pod tíhou nečekaných okolností musí změnit svůj život a nakonec zjistí, že tato životní změna je neskutečně obohatila? Takový je i příběh Ivy, která přijíždí do rodného města, aby se postarala o dědictví...


Literatura

DVOJRECENZE: Tři vteřiny

Tri vteriny 200Stačí tři vteřiny zachránit život Paule?
Před časem vzbudila pozornost kniha Milénium švédského spisovatele Stiega Larssona. S neméně strhujícím románem přichází ke čtenářům i švédská sp...

Divadlo

Inscenace Leviatan a Everyman uvede Ensemble Opera Diversa v brněnské Staré radnici

barton perex divadloRenomované hudební těleso Ensemble Opera Diversa uvede v pondělí 17. prosince v 19. 30 hodin ve freskovém sále brněnské Staré radnice inscenace Leviatan a Everyman. V obou vytvořil hlavní role dnes už pražs...

Film

Madagaskar: Království lemurů 3D v IMAX

Madagaskar 200Tento 39minutový dokument o tvorech, kteří přežili i dinosaury, měl předpremiéru v pražském Cinema City Flora IMAX ve středu 22.10.2014. Dokument se těšil neobyčejné pozornosti a proto byla předpremiéra naprosto vyprodána. ...