Geniální cestovní průvodce, tentokráte Provence a Azurové pobřeží

Geniální cestovní průvodce, tentokráte Provence a Azurové pobřeží

Tisk

Provence2017 perexAni v únoru nakladatelství Jota nepolevilo a zásobilo nás vynikajícím turistickým průvodcem pod hlavičkou kvality Rough Guides, nyní se zaměřili na atraktivní Provence a Azurové pobřeží. Co vše najdete v této publikaci, která vám rozhodně nesmí chybět, vypravíte-li se na dovolenou právě na jih Francie?

 

 

Neville Walker pracuje jako nezávislý novinář a redaktor. Je autorem nebo spoluautorem průvodců Rough Guides ostrovem Gran Canaria, Německem a Rakouskem.


Gre Ward je autorem řady knih o hudbě a historii a spolupracoval i více než dvacítce cestopisných příruček, např. Řecko, Havaj, Španělsko, Spojené státy.

O oblíbenosti a jakosti zrovna tohoto cestopisu svědčí i fakt, že originální deváté vydání bylo publikováno v červenci minulého roku a česky vyšlo už v únoru. Není se čemu divit. Moderní obsáhlý průvodce cílí na pohádkovou Provence a neméně malebné, přesto občas trochu upozadněné Azurové pobřeží.

Na více než čtyř set stranách najdete  úvod, základní informace (např. orientace, ubytování, strava, kulturní akce) a rady před odjezdem a hlavně zprávy o destinacích s řadou tipů a barevných fotek a map. Musím říct, že fotografie jsou úchvatné a opravdu vystihují jádro daných lokalit. Nechybí ani souvislosti – tedy historie, slovníček a odkazy na literaturu.

Samotný průvodce, tedy oč tu hlavně běží, dělí tuto oblast na 8 míst: 1. Marseille a okolí, 2. Arles a Camargue, 3. Avignon a Vaucluse, 4. Aix-en-Provence, Durance a Luberon, 5. Haut Var a Haute Provence, 6. Toulon a jižní Var, 7. Cannes a západní část Riviéry a 8. Nice a východní část Riviéry.

Nesmím zapomenout pochválit rubriku Autoři doporučují a k zahození není ani popis nejzajímavějších tras (Antická Provence, Za krásami přírody, Provence na plátně, Výprava za dobrým jídlem).

Roug Guides vydává turistické příručky, které nemají obdoby a které jsou jednoduše bezkonkurenční. Pokud máte v plánu dovolenou do líbezné Francie a váháte, jaký kus země navštívit, zkuste sáhnout právě po tomto cestopise. Nebo pokud rádi cestujete jen prstem po mapě a po stránkách průvodce, opět se s Provence a Azurovým pobřežím nezklamete.

Provence2017


Provence a Azurové pobřeží
Autor: Neville Walker, Greg Ward
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 456
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Já to měl první!

Já to měl první!

Jste na rodičovské dovolené a občas odpočítáváte hodiny do spánku vašich neposedných dětí? A když konečně usnou, prohlížíte si stejně v mobilu jejich fotky z uplynulého dne? A taky máte občas pocit, že jste ten n...


Literatura

Marek Řezanka – Procházky po Jelení

prochazky po jeleni200

Máte rádi poezii a baví vás hledání příběhů ukrývajících se ve veršech? Jestli jste na obě otázky odpovědeli “ano”, básnická sbírka Marka Řezanku s názvem Procházky po Jelení vás určitě zaujme.

 

 

...

Divadlo

Nové šansonové album vyšlo Jitce Molavcové, ale stejný žánr zpívají bravurně Renata Drössler i Jiří Bartoň

foto perexjitka molavcovaI když Hana Hegerová byla a nadále je a bude královnou českého šansonu, existuje v tuzemsku ještě několik zpěváků, kteří se tomuto hudebnímu žánru věnují – a dělají to velice dobře. Uměj...

Film

Vysvlečená zpověď Johany Rubínové

altŽila, byla jednou jedna Johana Rubínová, která se rozhodla, že si bude psát deník. Psala o sobě, přátelích, problémech, průšvizích, trapasech, šlápnutích vedle, pokusech, omylech a tak vůbec o bouřlivém životě náctiletých. Psala, psala a co osud nec...